• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zachcianki...

Tu nam się zrobi zaraz mini książka kucharska, ja niestety specjalnie sprawdzonych przepisów nia mam, a przeważnie korzystam z netu, więc każda z was może je znaleźć.

reklama
Za mna chodzily gołabki namowilam tesciowa zebysmy dzis zrobily i tak sie objadlam ze masakra a jak podusilam sobie pyrki z sosem pomidorowym to slinka mi ciekla oprocz tego tradycyjnie ogoreczki konserwowe w nocy najbardziej a 2dni temu ogorkowa pyszota znow jestem glodna musialam kupic sobie dres bo juz mi brzusio wyskoczyl szkoda ze mam zepsuty skaner bo bym sie pochwalila ;D

A ja wlasnie robie sniadanie dla rodzinki: twarozek z rzodkiewka i szczypiorkiem, tosty z dzemem truskawkowym, kielbasa na goraco (mezulek uwielbia), moze jajko na mieko. Wiem, ze bogato, ale to niedzielne sniadanko w komplecie. Raz w tygodniu... Dzieci jak zwykle prkleja sie do jedneo dania, ale my sobie pouzwamy. Potem to mi sie jesc do 14-tej nie chce.

A ja dzisiaj sie namachalam, nameczylam i napocilam, ale zrobilam dwa gary golabkow przepysznych - chyba teraz bedziemy jedli do oporu do konca tygodnia. Ale jakie pycha wyszly!!! Jeszcze czeka na mnie pol obiadku, bo nie bylam w stanie zjesc za jednym posiedzeniem i bede konczyc, ale za jakies pietnascie - 20 minut :)

Kurde, a ja to zaś mam smaki tylko na słodkie, najlepiej czekolada, batoniki, albo różnorakie cukierki czekoladowe. No ale dzięki temu od początku przewidziałam płeś ;D

No, sporadycznie cos slodkiego to ja zjem... Ale wole na slono i ostro :D

Poza tym nie ma co sie zarzekac, ze jak slodko, to bedize dziewczynka, a jak ostro to chlopak - moja szwagierka cala ciaze miala smaki na ostro i urodzila sie dziolcha :)

gołąbki... aleście mi smaka zrobiły dziewczyny... ja nie potrafie robić gołąbków buuuuuuuu. Przepyszne robi ciocia mojego męża, ale ona w Krakowie mieszka... to ponad 400 km...
macie jakiś fajny przepis?

a z zachcianek: zachciało mi się w sobotę ciut czekolady... auaaaaa, już wiem, że z czekolady nic... okropna zgaga po niej :(

reklama
mi lekarz mówił, że te wszystkie antyzgagowe leki są szkodliwe nawet dla zdrowych ludzi. Kobiety w ciąży powinny dać sobie spokój z tymi lekami i próbować domowych sposobów. Jak już nie będę mogła ze zgagą wytrzymać to wtedy zastanowię się nad lekami. Na razie zgaga tylko po czekoladzie, więc nie jest tak źle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry