reklama
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
To fakt dzidzia ma ochote! No a slodycze to na dziewczynke?!?
rudykot2
Mama Franka Baranka
ogórki, ogórki i jeszcze raz ogórki. Dziś aż sobie palec pocięłam jak przy pomocy śrubokręu otwierałam słoik ogórków

Katka
Użyszkodnik ;)
a ja mam wielka ochote na zupe szparagowa - mysle,ze jutro sobie ugotuje
na spacerku spalaszowalam dzis - banana + ogorka malosolnego..uwielbiam ten zestaw ;D
snilo mi sie dzsiaj takie jedzonko - maliny zalane jogurtem naturalnym..niestety nie ma jeszce swiezych malin
slodkie jest bleee...
ale kanapka z razowego chlebka :
ze smalcem,jakas chwile byly 2.. i tak nie korci,zeby....ale musialabym zlamac swa zasade i sama nie wiem
na spacerku spalaszowalam dzis - banana + ogorka malosolnego..uwielbiam ten zestaw ;D
snilo mi sie dzsiaj takie jedzonko - maliny zalane jogurtem naturalnym..niestety nie ma jeszce swiezych malin
slodkie jest bleee...
ale kanapka z razowego chlebka :
rudykot2
Mama Franka Baranka
Katka - a Masz jakiś wypróbowany przepis na szparagową??? Ja jeszcze nigdy takowej zupy nie robiłam, a też bardzo lubię szparagi

Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
a mnie ostatnio wzięlo na ryż z jabłkami i cynamonem
Szkoda tylko że jak po dwóch tygodniach ochoty (nikt w domku nie je takich "świństw")
zrobiłam sobie w niedużym rondelku....i nie mogłam nawet tego powąchać !!!!!!
łłłłeeeee.....ochyda już więcej nie będę tego jadła!!!
Szkoda tylko że jak po dwóch tygodniach ochoty (nikt w domku nie je takich "świństw")
zrobiłam sobie w niedużym rondelku....i nie mogłam nawet tego powąchać !!!!!!
łłłłeeeee.....ochyda już więcej nie będę tego jadła!!!
Gwiazdeczka
Mama '06 i '14
U mnie furore bije arbuz w kazdych ilosciach i tak to ogolnie wszystko poza kurczakiem (ciagle nie moge nawet na niego patrzec!)No i slodycze za mna chodza....
Katka
Użyszkodnik ;)
rudykot2 - oto moj przepis na zupke szparagowa,wg mnie i domownikow pycha
Skladniki:
peczek szparagow bialych
2,5 łyżki masła
1 cebula drobno posiekana
2,5 łyżki mąki
0,5 litra rosołu z kurczaka
sól, pieprz
150 ml chudej śmietanki/ja daje na ogol mleko
grzanki do przybrania
Szparagi obrac,glowki zostawic na potem,a reszte pokroic na male kawalki.Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojone szparagi, cebulę i dusić przez jakies 5 -10 ,minut.Dosypac mąkę i smażyć przez minutę ciągle mieszając, a następnie powoli dolewać rosół.Zagotować, a pózniej przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 min. Zupę ostudzić i zmiksować. Przelać z powrotem do garnka dodać czubki szparagów i gotować na małym ogniu az zmiekna.Doprawic do smaku,dodac mleko/smietanke,podgrzac.Na talerzu posyac grzankami.Smacznego.
Skladniki:
peczek szparagow bialych
2,5 łyżki masła
1 cebula drobno posiekana
2,5 łyżki mąki
0,5 litra rosołu z kurczaka
sól, pieprz
150 ml chudej śmietanki/ja daje na ogol mleko
grzanki do przybrania
Szparagi obrac,glowki zostawic na potem,a reszte pokroic na male kawalki.Masło rozpuścić w garnku, dodać pokrojone szparagi, cebulę i dusić przez jakies 5 -10 ,minut.Dosypac mąkę i smażyć przez minutę ciągle mieszając, a następnie powoli dolewać rosół.Zagotować, a pózniej przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 min. Zupę ostudzić i zmiksować. Przelać z powrotem do garnka dodać czubki szparagów i gotować na małym ogniu az zmiekna.Doprawic do smaku,dodac mleko/smietanke,podgrzac.Na talerzu posyac grzankami.Smacznego.
reklama
Podziel się: