reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

losiczka co TY opowiadasz jaka TY stara !!!!!! stary to jest pies i świat :-)
Człowiek ma tyle lat na ile sie czuję :):):)
Viola- no faktycznie super tesciowa i mężuś :D :-D

Ja lece kochane, małemu zrobić kolację, wskoczyć do wanny i na łóżeczko sie grzać, bo mnie katar złapał :( buuuuu czyli jutro bedzie znów niziutko tempka :(
DOBRANOC :-):-):-):-)
śpijcie dobrze ;)

reklama
Cześć dziewczyny:) jestem nowa na forum, chociaż czytam je już od jakiegoś czasu. Ja też niedawno zostałam staraczką (to mój pierwszy cykl). Teraz mam 25 dc i czekam co z tego wyniknie. pozdrawiam wszystkich:)

Dziękuję Dzoana.a:) Narazie jestem trochę skołowana w tych staraniach i zastanawiam się czy wszystko będzie ok. Wiem, że starania bywają bardzo długie ale wiecie jak to jest, człowiek zawsze ma nadzieję, że szybko się uda. A teraz to już całkiem głupieje jednego dnia wydaje mi się, że mogło się udać a innego, że napewno nie:-)

Moja ginekolog mi powiedziała, żebym nie popadła w paranoję. Miałam tak w ostatnim cyklu, @ mi się spóźniała, więc zaczęłam sobie wkręcać ciążę. no, a później lament i płacz, bo to była podpucha mojego organizmu. Teraz postanowiłam sobie odpuścić, co będzie to będzie. Staraj sie o tym nie myśleć, tylko ciesz się z przytulasków ze swoim partnerem. I na pewno nie jest łatwo mi to mówić, czasem ciężko, szczególnie jak wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że może coś się wykluje.
Zresztą jak za bardzo będziesz się psychicznie nastawiać na dziecko, to organizm się blokuje i jak na złość nic z tego nie wyjdzie.
Ale z tego co widzę, to na tym forum sa chyba jakieś dobre fluidy, bo co chwile któraś zaciąża:-D

Kilka miesięcy temu byłam u mojej ginekolog i powiedziałam jej, że chce odstawić tabletki i zacząć się starć o dziecko. Zaleciła mi branie kwasu foliowego i badania: toksoplazmoza (igg i igm), cytomegalia (igg i igm), cytologię, usg piersi i hormony tarczycy. Ze względu na zespół downa w mojej rodzinie musiałam jeszcze pójść na konsultację z genetykiem, żeby wykluczyć dziedziczenie choroby.
I miałam poczekać ze staraniami około 3 miesięcy, żeby praca hormonów się ustabilizowała i powróciły normalne cykle. U mnie było jakoś tak dziwnie, że od razu miałam regularne cykle co 30dni (stąd podejrzenie ciąży w ostatnim cyklu, @ spóźniła mi się 5 dni:wściekła/y:).

Ja na początku września zrobiłam morfologię, toxo IgG IgM, CMV IgG IgM, różyczkę, grupę krwi i wymaz z pochwy. Wszystkie wyniki miałam ok oprócz wymazu ( jakąś paskudną bakterię miałam). Tabletek nie brałam więc po ostatniej @ 17.09 mogłam się zabrać za starania. A i kwas fol. łykam.

reklama
Do góry