reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

madlen - najwcześniej 1-2 tydz. ciąży pokazuje się na tarczce tego testu - czyli powinien sie pokazać i przed terminem @, ja go i tak zrobiłam gdzieś w dniu kiedy miałam dostać, bo normalne Clearblue, które zrobiłam wcześniej przed @ były bardzo słabe, dla mnie to i tak był wyznacznik, że jestem, bo poprzednie (negatywne) krechy miały mocne i ciemne, a te nie. Nie mniej jednak, ten był dla mnie bardziej wiarygodny (choć nie najtańszy).

reklama
DZIENDOBEREK WSZYSTKIM TE NASZE FORUM TO PEDZI JAK SZALONE:-) POGODA DO BANI SAMOPOCZUCIE TEZ WCZORAJ BYLAM W URZEDZIE ZMARZLAM ZMOKLAM I DZISIAJ CZUJE ZE MNIE COS BIERZE:-(PIJE HERBATKE Z MIODEM I CYTRYNA:-p ZADNYCH PROCHOW NIE BIORE BO MAM NADZIEJE ZE JAKAS DZIDZIA SIEDZI W BRZUSZKU CHOC NIE CZUJE SIE NA TE DZIDZIE:-(IM BLIZEJ TESTOWANIA TYM BARDZIEJ SIE BOJE BO TERAZ TO JAKAS NADZIEJA A JAK WYJDZIE JEDNA KRESKA TO JUZ PO NADZIEJI:-(

MILEGO DNIA KOCHANE

Witam:)

Losiczka nadzieję trzeba mieć do końca,jak zaczęło się o coś walczy to do końca, a nie poddaje na polu bitwy.ZROZUMIANO???

Powiem wam że w nocy coś mnie gardło drapało boję się że coś mnie bierze:-(a w 1 trymestrze chyba nic nie wolno brać:(

Ilonka a jak kotek?

Dziewczyny czy napewno jestescie pewne ze to chodzi o APAP jesli coś brać przeciwbólowego przy staraniach czy w czasie ciąży ????????????

BO JA JESTEM PEWNA NA 1000000000% ZE W CIĄZY TYLKO NO SPA JEST BEZPIECZNA DLA DZIECKA !!!!!!! I TYLKO TEN LEK LEKARZE POZWALAJĄ BRAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
apap to ja nie słyszałam !!!!!!!!!!!!!!!!!

witam sie :p
przepraszam ze tak od razu z wielkimi literami ale NOSPA nie szkodzi na płód, ja sama zawsze brałam ibuprofen ale ja sie staram to łykać no spę jesli coś boli a jestem juz po owulce :p

U mnie tempka w górę, jupi..... ciekawe jak jutro bedzie
:-)
Pogoda paskudna bleeeeeeee.......!!!!!!!
Jaś śpi jeszcze wiec ja do Was od razu z łóżka :-D:-D:-D
Witam nowe staraczki :-DPOWODZENIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aaaaaaa.......... dziś piszę CV i podanie do pracy :-D:-D:-D JUPI !!!!!!!!!!!!!!!!! MAŻ mi załatwił pracę:) dziś mówi ze bardzo prawdopodobne ze mnie od razu przyjmią ,bo rozmawiał z kierowniczka sklepu :) :-Da co ważne bliziutko domu :)::-D:-D albo piechotką albo 3 przystanki autobusem,(przystanek pod blokiem, sklep pod przystankiem) zalezy do którego sklepu bede chciała iść, :-D:-D

Viola- kotek poszedł do teściowej , tam ma podwórko i innego kotka do towarzystwa :)zdrówka życzę, pij herbatę z cytryną, jedz czosnek, mleko z miodem a bedzie dobrze ;) Ja tez dziś czuje sie nie bardzo, bo katar sie utrzymuje :(
losiczka trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&& na zapas sie nie martw !!!!!!!

Ostatnia edycja:
hejka :)
Ale to forum nabiera rozpędu ...
W Krak. pogoda do bani, deszcz pada, spać się chce... :(
Madlen - przepraszam - nie wiedziałam, że tyle się starasz.
Ilonka - trzymam kciuki za nową pracę.
Dziewczyny mam pytanie... ile powinien trwać śluz płodny - to prawda, że około 6 dni ???? Tzn, że jak dzisiaj zaczął mi się taki właśnie śluz to za około 6 dni owu ????? Oczywiście bawię się w tym miesiącu w testy OWU - pytam jakie są Wasze doświadczeniaz obserwacji ś.
losiczka
nie denerwuj się :) będzie dobrze :* popatarz ile tutaj osób trzyma za nas kciuki i ile fluidków ciążowych :)
aaaaa i jeszcze jedno - kiedy leżałam w szpitalu lekarze z ciążą poza maciczną - to na patologii dziewczynom podawali TYLKO NOSPĘ . Ibuprom zabroniony ... pamiętam, że jak jedna miała gorączkę - to podali jej paracetamol... ale tylko jedną dawkę w jedną noc.
MIŁEGO DNIA :)

bietka teoretycznie śluz płodny trwa 5 dni, i w ostatni a raczej w szczycie śluzu( musi być dokładnie jak białko jaja kurzego, bez białych niteczek) powinna być owulką, ale kazdy organizm kobiety jest inny, np mój :p bo ja miałam tylko jeden dzien takiego śluzu,całą niedziele było BJ potem nic wczesniej tez nic, a wczoraj miałam cholera 2 razy BJ a raczej to był biały z niteczkami białka,a dziś zaczyna mnie boleć juz ostrzej jajnik( wiec nie wiem czy to dziś nie ma owulacji) tak wiec możesz miec i 5 dni ładnego śluzu ale nie musisz !!!!!!! musisz obserwować to !!!!!!!

dzięki ilona
właśnie lekarka mówiła, aby nie przytulać się zaraz jak pojawi się taki śluz - bo owu dopiero 5-6 dni po pojawieniu się ...
więc czekamy :)

aha zwracam honor dziewczyny :p APAP też można ( bo to paracetamol) ale jakoś zawsze mnie lekarze kazali brać NO SPE i tak dziewczyny przeważnie biorą, ale APAP też można(podobno)

justyna- tak jak myslałam:p wiedziałam ze taki bedzie wynik :p bo może jesli sie udało to byc może nie doszło nawet do zagniezdzenia wiec test nie ma prawa wyjść :p ale czekamy, czekamy i trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&

bietka- Najlepiej sie przytulać co drugi dzien, wtedy armia ma czas aby sie zregenerować ale...... znalazłam taki artykuł

Pora dnia, w jakiej uprawiacie seks, nie ma większego znaczenia. Niektórzy sądzą, że rano liczba plemników obecnych w spermie jest większa, a więc szansa na zapłodnienie również wzrasta. To prawda, chociaż… różnice w jakości nasienia są minimalne, nie warto przywiązywać do tego aż tak dużej wagi
[h=2]Jak często się kochać?[/h] Jak najczęściej! To nieprawda, że wraz z dużą liczbą stosunków jakość nasienia obniża się - wręcz przeciwnie: powstrzymywanie się przez mężczyznę od seksu może niekorzystnie wpłynąć na ruchliwość plemników, a tym samym utrudnić im sprawne i szybkie dotarcie do komórki jajowej.

hehe także i codziennie da rezultaty( a na pewno powinno dać ) :-):-D:-D

reklama
bietka ja miałam mało śluzu i w zasadzie tak porządnie go zauważyłam w dzień szczytu i myślałam że w następnym cyklu będę brała ten wiesiołek na poprawienie ilości śluzu ale jak się okazało wystarczyło:) żeby zaprowadzić chłopaczki gdzie trzeba.. hihi;)

Ilonka no spa to rozkurczowa na ból migrenowy raczej nie podziała ale właśnie wyczytałam że paracetamol ok ale od 2 trymestru. Fakt że jest najbezpieczniejszy ale w 1 trym i tak powinno się go unikać:(

Ja jak z córą byłam w ciąży dostawałam bardzo wysokiej temp( 40 stopni) i nie było wiadomo od czego, zaczęło się pod koniec 6 mc i w szpitalu zbijali mi penicyliną dopiero w 8 mc odkryli wodonercze.

Ilonka jakość spermy i częstotliwość kochania to chyba indywidualna specyfika faceta. U mnie codzienny sex nie zadziałał a następny cykl, kiedy przytrzymałam męża do dnia przed owu i kochaliśmy się co 2 dni( zalecenia gina) i się udało. A tak naprawde to co ma być to będzie:)

Do góry