reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
ilonka ty to sie normalnie minelas z powolaniem..;-)..taka wiedza..:szok:
a u mnie dzisiaj dzieciaki wariuja,ledwo cora obudzila sie to juz sa klotnie z bratem..:wściekła/y:..jeszcze chwila a porozsadzam ich po katach..,chyba zmiana pogody bedzie,ze tak ich szarpie..za oknem ciemno,a deszczu nie ma...moze jak spadnie ,to sie moje dzieci wycisza,bo idzie z nimi oszalec :angry:

WITAM WEKENDOWO NOWE DZIEWCZYNKI I TE ZADOMOWIONE
DOPIERO TERAZ MAM CHWILKE WOLNEGO MEZUS Z NAJMLODSZYM POJECHAL DO LASU :-) A JA ZOSTALAM Z MOJA CHOROBKA KUPILAM SOBIE NOWY KUBECZEK A MAM ICH SPORO JUZ:baffled: I PIJE SOBIE HERBATKE Z MIODEM I CYTRYNKA:-p
ILONKO CHCIALABYM TAK JAK TY UMIEC OKRESLIC STAN SZYJKI ALE NIE MAM POJECIA JAK SIE ZABRAC ZA TO CZARNA MAGIA TO DLA MNIE:rofl2: U MNIE W POZNANIU PIEKNE SLONECZKO NA OBIADEK MAMY DZISIAJ SKRZYDELKA PIECZONE 2,5KG:szok: MOJ M TO TAKI MIESOZERNY GATUNEK SMIEJEMY SIE ZE LEPIEJ JAKBYSMY MIESZKALI W LESNICZOWCE BLIZEJ BY MIAL PO MIESKO :-)
MILEGO WEKENDU A GDZIE JAKIES NOWE FASOLKI???:-):-):-)

Ostatnia edycja:
witam was dziewczynki ja juz posprzatałam obiadek zrobiłam a dziś u mnie GOŁĄBKI mniaaaaam tak je uwielbiam;-)no i mały mi juz śpi 2,5 godz wiec pewno niedługo wstanie...a u mnie @ brak.....kurcze juz sie złościc zaczynam bo cykl mi sie przedłuża!!!!
no ilona ty moze jestes z zawodu ginekologiem:-D

dzięki madlen - zamierzam, testować 01.11 :) razem z anią - ale czuję, że ona nie wytrzyma :))))) i zatestuje wcześniej.
u mnie weekendowo- mąż z psem w lesie :) ja pomalowałam pazurki i na 18 na imieniny do mamusi :))))) znów będę jadłaaaaaa !!!! :zawstydzona/y:
oczywiście będę kierowcą - bo nie piję, gdyż łudzę się, iż jakaś fasolka sobie wędruje do mojego brzusia ...
kolejny raz : ściema pt biorę antybiotyk ...

ilonka to jest tutaj pierwsza Pani Gin i specjalista od NPR :-)

miłego weekendu - zajrzę jutro :* :-)

No i przyszła do mnie przed chwilą @:-(. Pierwszy cykl starań bezowocny:( no ale rozpoczął się nowy i jest nowa nadzieja. Tym razem postaram się tak nie denerwować.
Mam takie głupie pytanie, skoro dziś po południu przyszła @ to dziś jest pierwszy dzień nowego cyklu, więc wczorajszy dzień liczę jako ostatni dzień poprzedniego cyklu? wiem, że to głupie ale przeważnie @ przychodziła rano i nie miałam takiego dylematu ale teraz jakoś zgłupiałam:baffled: z góry dzięki za info:)

Dziewczyny ja Was podziwiam za te mierzenie temperatury, wykresy itp. Wydaję mi się, że trzeba być mega zdyscyplinowanym i konsekwentnym w swoim działaniu. Niestety po Waszych podpowiedziach jak za to się zabrać stwierdzam, że to nie dla mnie:-( Pracuje na zmiany, zarówno na dniówki jak i nocki, mój organizm jest totalnie rozregulowany. Raz w nocy śpię kilka godzin, raz kilkanaście a nieraz w ogóle. Wtedy staram się nadrobić w dzień. Tak jak dziś rano wróciłam z nocki o 9.00 rano i odrazu poszłam spać, wstałam przed 16.00 i zaraz znów zbieram się na nockę. Boje się, że przez ten tryb mojej pracy, będę mieć trudności w zajściu w ciążę:-( Nie wiem czy się nakręcam czy nie ale tak naprawdę, nie jestem w stanie określić kiedy mam owulację. A jeśli nawet ją już mam to zdarza się, że siedzę w pracy i wtedy nici z przytulania. Ale złapałam doła, chyba dziś stanowczo nie jest mój dzień:-(

Karolek- jak dostałaś @ do 24 to jest to pierwszy dzien cyklu, jakby sie dostało po 24 w nocy to juz liczy sie nastepny dzien, tak wiec dziś 1 dziec cyklu,:-D
My wróciliśmy juz, mały wybiegał sie na świeżym powietrzu, a teraz bajki ogląda taki zmęczony :tak: po 20 pewnie mąż juz wróci i chyba padne bo taka śpiąca jestem dziś ;-)

aga- ja tak samo uwielbiam gołąbki :) a @ przylezie, ale widzisz jak chcemy to tak szybko nie przychodzi a jak nie chcemy to przyłazi w terminie łajza prawda??????
bietka- a twoja mama ma na imię Ula?????????
losiczka masz manię kupowania kubków ???????????hehe jak tak to ja mam tak samo, nie wyjdę ze sklepu jak mi sie któryś spodoba :D ostatnio kupiłam sobie i mojemu takie kolorowe wysokie kubeczki w biedronce- uwielbiam je po prostu !!!!!!!!!!!!Mój to juz czasami ręce rozkłada jak wracam z zakupów z nową zdobyczą, bo sie w półce nie mieszczą a ja zawsze jakis przywloke :happy::happy::happy::happy:

No i co znów boli brzuch ........WTF ????????? ehhhhhhhhh męczy mnie strasznie w tym cyklu:( mam nadzieje ze w następnym juz odpuści !!!!!

zilla spokojnie, moim zdaniem to TY szybciej zajdziesz w ciąże bo tak naprawdę nie masz czasu o tym myslec itd wiec na takiego luza lepiej zmajstrowac dzieciątko- no takie moje zdanie :-D ale podziwiam Cię ze potrafisz pracować w nocy, ja jestem straszny śpioch, ale wiadomo jak trzeba to trzeba nie poradzi sie na to nic teraz , trzeba pilnowac pracy w tych czasach !!!!!!!!!! głowa do góry, wdech wydech ......:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuje Ilona :-). Więc mój ostatni cykl trwał 35 dni. To będzie koszmar z tymi długimi cyklami ale trudno. Dziewczyny znacie jakąś stronę z dobrym kalendarzem cyklu? Wiem, że one są tylko orientacyjne, ale przydałby mi się taki. Kiedyś sama znalazłam fajną stronkę z kalendarzem ale teraz nie mogę jej znaleźć:(

Do góry