reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

najadlam sie klusek i zaraz pekne :zawstydzona/y:..pogoda u nas jesienna,zimno,pada wrrr..caly dzien siedzimy w domku.
Zilla moja mama pracowala na 3zmiany i ma 4 dzieci :tak:,takze nic sie nie boj..przyjdzie twoj czas ,to bedziesz mamusia;-)
Karolek ale o co ci konkretnie chodzi,jaki kalendarz cyklu ?
Ilonka to jak maly tak sie wybiegal,to szybko pojdzie spac i bedziesz miala wieczor dla siebie i meza ;-)

reklama
Madlen chodzi mi o taki kalkulator/kalendarz cylku gdzie wpisujesz dane: 1 dzień ostatniej @, średnia dł. cykli itd i pokazuje Ci kiedy mniej więcej będą dni płodne (tak orientacyjnie) kiedyś taką fajną stronę znalazłam i nie pamiętam już gdzie to było. Ehh.. jak nie znajdę to nic:)

madlen no niestety nie bo juz mnie uprzedził ze wypiją w kolegami urodzinową wiec raczej bede miec wieczór samotny, bo obydwa padną szybko :-D:-D:-D
ale to nic zrobię sobie dziś wieczorne domowe spa :-):laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ja teraz jeszcze smazyłam naleśniki bo tak mi sie zachciało :happy:hehe,
karolek no własnie o jaki Ci chodzi kalendarzyk, aby sprawdzić kiedy dni płodne itd ????????????

ILONKO JA KUPUJE NOWE KUBECZKI A STARE WKLADAM DO PAWLACZA HA HA MOJE STARSZE CHLOPAKI NIE MIESZKAJA JUZ Z NAMI WIEC IM WYPRAWKE ZROBILAM A KUBECZKOW TO IM NAPEWNO NIE ZABRAKNIE:-);-):-)
DZIEWCZYNKI TO MOJ CZWARTY CYKL A WRZUCILAM TAKI LUZ ZE HEJ NAWET NAKUPOWALAM PODPASEK NA ZAPAS BO W PROMOCJI BYLY:happy2:
A GDZIE NASZA ZAGUBIONA :-) VIOLA :-)

KAROLEK JEST TAKI KALENDARZYK MALZENSKI PIEKIELKO POKAZUJE DNI PLODNE I JAKA PLEC W DNIU CYKLU FAJNY ALE JA PATRZE Z PRZYMRUZENIEM OKA NA TE WSZYSTKIE KALKULATORY;-)

Ostatnia edycja:
Madlen o coś takiego mi właśnie chodzi:) dzięki:-) tych kalendarzy jest dużo na necie, ale ja znalazłam kiedyś taki gdzie było wszystko dokładnie opisane itd. Może sobie jeszcze przypomnę albo na niego trafię.:-)

Karolek one wszystkie sa chyba takie same ..
Ilonka domowe spa to fajna sprawa ;-)..ja tez mam zamiar dzisiaj polezec w wannie z duza iloscia piany..ale na spa nie mam natchnienia,jedyne co zrobie ,to ogole moje klaczki,bo troche zaroslam..:zawstydzona/y:

Cześć dziewczynki:)
dziś mój 36 dc, rano test negatywny:( jedno wielkie NIC, ani ciąży ani @. Te moje długie cykle staną się podczas starań prawdziwym koszmarem:-(. W ciąży nie jestem a na nowy cykl nadal czekam. Ehhh ....
Miłej soboty:) ja biorę się za sprzątanie.

Oj wiem o czym mowisz u mnie tez byly zwariowane cykle, nawet 42 dni ale wtedy mialam spory problem z hormonamii prolaktyne mialam 200% wyzsza niz powiennam. Lekarz mi to ustabilizowal ale po jakims czasie znow wrocilo i tu niespodziewanie schudniecie mi pomoglo a okazalo sie przypadkiem
A ty Karolek robilas sobie testy hormonalne ???

Znalazłam ten, o który mi chodziło:-)
Kalendarz owulacyjny - NetMama.pl
właśnie one są bardzo podobne, ale nie wszystkie tak samo obliczają.
KatyB tak, miałam robiony poziom hormonów i monitoring cyklu żeby sprawdzić dlaczego cykle dłuższe i nieregularne. Niby wyszło wszystko w granicach normy. Lekarka powiedziała, że mam wydłużona fazę lutealną. mam się normalnie starać i dopiero jak kilka m-cy nie wyjdzie to mi zrobi znowu monitoring albo wspomoże cykl farmakologicznie.

Ostatnia edycja:
reklama
losiczka no własnie ja kiedys wpadłam na ten kalendarz i faktycznie fajnie pokazany wykres, ale u mnie sie tonie sprawdzi w nastepnym cyklu,bo juz chłopa nie bedzie :angry: ehhhhhhhh wiec trzeba bedzie wykorzystać kazdą sytuację gdy bedzie w domu :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
pirazy drzwi mozna okreslic te dni płodne ale nie zawsze sie to musi sprawdzić,bo np przesunie sie owulk i juz d****:-p hehe ale tak na oko juz sie wie co i kiedy :laugh2:
a ja tak sie teraz zastanawiam czy nie miałam owulki w 16 dniu i ten ból i spadek dziś to znak nadchodzącej @, bo w tedy gdy miałam ten ból owu to mialam sucho a dzien wczesniej biały ale z niteczkami BJ wiec juz ogupiałam ale tak naprawdę to czyste BJ i na maxa sporo miałam w dniu 14 !!!! hmmm ale sama nie wiem bo wtedy byłam chora i te tempki zaburzone :crazy::crazy::crazy:a no nic, jak przyjdzie to bede wiedziała kiedy była owulka :laugh2::laugh2::laugh2: hihihi :-D

Do góry