reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

reklama
ania a widzisz !!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Tigresse- najlepiej jakby był czuły test czyli miał 10 mlU ( ACON ma taką czułość na przykład ) ale u mnie nie znakazłam GO, na allegro mozna go kupic TANIO nawet!!!!!!!!! a większość to ma czułość 25 mlU , wiec póżniej wykryją !!!!!!!!!!PINK TEST ma chyba 25 czułość,
Silene na pewno!!!!!!! zobaczysz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SILENE wymodliłam tą dzidzie. O Was też się wymodlę !! Pogadam z Szefem i będzie git:)

Ilonka a QUICK VUE ma chyba 20 ml czułośc nie? Jest b,dobry i ma laur konsumenta. Ilonko przy bliźniakach to duża większa beta jest ale to byłby cud :)

ania mnie sie wydaje ze on ma 25
mam nadzieje ze nam wymodlisz te dzieciątka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam Cię za słowo :-):-):-):-):happy::happy::happy::happy::happy:
jak kazdej zazdroszczę ze macie te fasolki juz!!!!!!!!!!!!!!cieszę sie razem z Wami, i trzymam kciuki za staraczki :laugh2:

hej girls! :)
ale wy piszecie duzo.. ja nie moge nadazyc ;)
ania-aneczka- GRATULACJE :):) ale fajnie :):) dajesz nam wszystkim nadzieje :) juz sobie wyobrazam,jak skakałaś z radości :):)
tigresse - u mnie jest bardzo podobnie, 3 cykl stań po ok 3 latach antykoncepcji, stosowalam NovaRing. https://www.babyboom.pl/forum/members/tigresse-95902.html
ilonka - napisz mi pls, jak to jest z tą temperaturą. mierze temperature od momentu, kiedy nie ma w ogole krwawienia/plamienia, czyli w 6dc - 36,3'C i dziś 7dc 36,3'C. Mam zwykły termometr rtęciowy i mierze rano jak oczy otworze, termometr trzymam w buzi. wiem tez, ze mozna oszacować jajeczkowanie po obserwacji śluzu. cykl temu temperatura i sluz jakby sie rozjechały.. jedno sobie, drugie sobie.. napisz mi pls, czy to prawda co czytam w necie, ze temperatura musi wzrosnąć o 0,2? jak temperatura wzrosnie to znaczy ze jest jajeczkowanie? ile dni jest, czy ile godzin jest śluz plodny, ten śliski,lepki przeźroczysty?
wielkie dziękuję za instruktarz :)

ciekawe ile nam uda sie zafasolkować do końca roku... :) troche sie rozmarzyłam, bo gdyby mi sie udalo zafasolkować, to do skarpety 6 grudnia wlozyłabym malutkie buciki ;) jak z filmu :) hehe oj marzenia, marzenia...

czy któraś z was wie, ile dziewczyn na tym wątku zaszlo w upragniona ciążę??

pozdrawiam seedecznie wszystkie staraczki :):)
nosotros

aha!!
ilonko - z tego wszystkiego zapomnialam napisac, ze tez trzymama&&&& za test :)

& = trzymanie kciuków, czy tylko "kciuki" ??
wybaczcie,ale ja jestem naprawde nowicjuszem na forum :)

dobrej nocy :) oj ania_aneczka to dziś nie uśnie.. ale fajnie :):)
papa
n.

Nosotros przede wszystkim to wpisuj sobie na tej stronie te tempki, bedzie mi łatwiej wykres interpretować !!!!!Obserwacja cyklu - enpr.pl chyba ze na innym prowadzisz wykres !!!!!!! to daj do sygnaturki w profilu , to bede lukać codziennie :)
no i tak, najlepiej to elektronicznym no ale jak masz rtęciowy to ok, i wkładasz pod język ???????bo tak trzeba , pod język!!!!!!!!!
obserwacja szyjki ( nie jest latwo na początku :p)

OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

teoretycznie śluz płodny powinien trwać ok 5 dni, ale nie zawsze tak sie dzieje, wazne aby zaobserwować BIAŁKO JAJKA, czyli przezroczysty, bardzo rozciągliwy śluz( w jego szczycie i ostatnim dniu występwania teoretycznie powinna byc owulka) dlatego trzeba dobrze to obserwować,ja w tym cyklu miałam dziwnie, bo ten szczyt BJ miałam 2 dni przed owulką i mało ogólnie miałam sluzu w dni płodne,
a śluz lepki, biały, kremowy, nierozciągliwy to juz dni niepłodne!!!!!!!!!!
tempka przewaznie skaka w górę nie w dniu jajeczkowania a juz po........... a tempka nie musi w cale akurat wzrosnąć o 0,2 stopnie, wystarczy ze po spadku zacznie sie piąć w góre i nie spadać nawet o 1 kreseczkę !!!!!! takze jak wstawisz sobie wykres do sygnaturki to ja bede miec na oku co sie dzieje :)

Viola napisz jak po wizycie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wklej maluszka oczywiście :)

reklama
No to jestem:)

Jak to lekarz powiedział "człowiek duży 2,34cm serduszko bije więc wszystko ok:)

Następna wizyta 22.11 i tego dnia będę miała usg genetyczne ,właśnie się dowiedziałam że mój lekarz też robi takie usg.

Zdjecie wkleję jutro bo przy laptopie nie mam skanera, muszę iść do córki do kompa a ona już śpi.

Do góry