reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dziewczynki znowu będę Was prosić o poradę przepraszam,że tak zawracam głowę ale muszę gdzieś pogadać z moim M. nie da rady bo ciągle powtarza ,ze sie okaże nie ma co wariowac wiem ,ze ma racje ale ja już nie daję rady. Jest to moj pierwszy cykl stran po 4 latach przerwy :-) przy pierwszej ciąży nie sprawdzałam nigdy temp. przed @ wiem tylko tyle,że powinno to się robić o stałych godzinach ale dziś tak dla ciekawośći sobie zmierzyłam około 18. Czy to za późno czy to nie ma znaczenia? temp. 37,7 czy to jest dobrze ? @ wypada mi na 8.11.(wtorek). Nie jestem przeziebiona a ni nic. dobrze się czuje poza bolącymi cyckami i brzuszkiem. Czy temperatura spada przed @ jak to jest:confused:

reklama
temperatura wieczorem jest znacznie wyzsza dlatego powinno sie ja rano przed wstaniem z wyrka mierzyc. Co do drugiej czesci pytania to po owu temp wzrasta i utrzymuje sie do @ po czym jezeli nie bylo zaplodnienia spada co oznacza ze bedzie @ jezeli po owu sie utrzymuje po terminie @ mozna spodziewac sie ze jest dzidzia ale wystarczy ze cylk byl zaburzony czy cos , dlatego sama obserwacja temp nie wystarczy trzeba tez obserwowac sluz. Niektore dziewczyny mierza od 1dc inne zaraz po @ zaczynaja pomiary

Ostatnio edytowane przez moderatora:
teraz te dwa dnie przed spodziewaną @ mam taki śluz jak kurze białko ciągnie się i jest biały ale nie taki jak odczas owulacji trochę mniej taki inny i czuje ,ze jest "mi mokro":-) sama się śmieję z tych moich opisów

Witajcie :-)

Ja dzis dzien na uczelni a pozniej spalam taka zdechla jestem ze szok :-( gardlo strasznie boli i jakies chorobsko mnie bierze i przez to taka slaba jestem :-( co moge wziac by sobie pomoc a dzidzi mojej nie zaszkodzic?

Bobo najlepiej jakbyś poszła jutro do lekarza to Ci coś przypisze dla kobiet w ciaży i będziesz spokojniejsza i szybciej zdrowa a musisz mieć teraz dużo sił. Chyba, że pomoże Ci herbatka z cytrynką i miodem i pod kocyk...albo oliwe delikatnie połykać albo po prostu płukać gardło wodą z solą jeśli nie masz odruchów wymiotnych to poradziła mi farmaceutka i mi na gardło pomogło albo szałwią płukać ale najlepsza wodą z solą dla mnie ale to tak 3 razy dziennie płukać.szklanka wody i łyżeczka soli kuchennej

rutinoskorbin tamtumverdeczy jak to sie pisze a jezeli katar masz to w aptece zapytaj ze w ciazy jestes ja dostalam krople dla dzieci jakies jezeli masz goraczke to w te pedy do lekarza

ania o plukaniu gardla moge zapomniec bo mam taki odruch wymiotny ze na sama mysl juz mnie mdli. poki co pije herbate z cytryna i sokiem ale nie pomaga a w gardele mam takie uczucie suchosci i drapania no masakra :-( poki co nie mam goraczki na szczescie i mam nadzieje ze bardziej mnie nie rozlozy :-)

dzieki za porady Kochane :-)

bobofrutek syrop z apteki *spam*, albo sama zrób syrop z cebuli z midem, cytrynę i czosnek możesz dodać. Albo mleko zagrzać, dodać miód i czosnek naprawdę pomaga, gardlo dobrz płukać szklanka wody letniej przegotowanej i lyżka wody utlenionej ja akurat dodałam więcej wody bo już miałam taki stan ropny na migdałach i super pomogło obyło się bez antybiotyku i wszystkich leków. Moja lekarka przepisała mi również tabletki sinupret tez niby dla kobiet w ciąży jak jest stan zapalny zatok ale nie wziełam tego. leczyłam się naturalnie tak wrazie co aby pozniej sie nie zamartwiac i pluć w brodę,że brałam jakieś leki ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry