reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dziewczyny mam takie pytanie bo slyszalam o droznosci jajnikow kiedy takie badanie powinno sie wykonac gdy sie stara o dzidziusia czy to lekarz powinien zalecic czy np same morzemy je wykonac , bo wiecie jacy sa dzisiejsi lekarze w NFZ ... JA jak na poczatku zaczelam chodzic do gin i pow mi ze nic nie musze zrobic ...wiec jak takiego lekarza szanowac i wierzyc mu przecierz trzeba od czegos zaczac beadnia zeby wiedziec i muc szukac przyczyny .... a byla tez kilka razy pruwatnie to lekarz powiedzial 5min i bral za karzdym razem 120 zl za wizyte a cio do naszego starania to czekamy na dni plodne jak obilcza kalkulator ne necie to wypada na 9 .11 wiec moze wkoncu sie uda ....:)

reklama
lorelain : to mnie powili zabija jak widze swoje kolerzanki ktore juz maja dzidzi to mnie szlak trafia -przepraszam za wyrazenie , ostatnio szukalm sobie butuw na zime i zobaczyla takie sliczne male z nike brazowo pomaranczowe za w miare dniska cene byly za 120 zl i muwie do meza ze bym odrazu je kupila i zachwala na przyszlosc ale czlowiek jest gupi ze tak juz mysli:(

nooooooooooo :-D:-D:-D:-D:-D .... aż tak palma mi jeszcze nie odbiła :-D:-D:-D dopiero jak zobaczę II kreski to zacznie się szał zakupowy :-):-);-)

Muszę wam napisać, że jesteście okropne! Tyle od wczoraj popisałyście, że już godzinę siedzę i czytam ;-)

A tak poważnie to gratuluję anaber, cieszę się razem z tobą kochana.

Jutro wybieram się do mojego gina po nowe recepty na kwas foliowy i pooglądać jak tam sprawy się mają ogółem.
Doszłam do wniosku, że jak nie uda się w tym miesiącu i w grudniu, to nowy rok zaczynam od badań poziomu hormonów. A póki co idę na żywioł. Zastosuję się do waszych rad nt. pozycji kolanowo-łokciowej i może coś z tego wyniknie :happy2:

Myślicie, że to loteria z tą płcią czy rzeczywiście da się coś zaplanować? Sama nie wiem co robić. Bardzo czekamy córeczkę, a mężuś jedzie na delegację i wróci około 2 dni przed owulką, sama nie wiem czy próbować przez całą fazę płodną i pozostawić sprawę losowi czy może poczekać do przyszłego miesiąca. Z drugiej strony moje cykle w tym roku wahały się od 30 do 38 dni, więc nie wiem nawet czy moje obliczenia co do owulki się sprawdzą czy nie. Poradźcie coś...

Ostatnia edycja:
Nie było mnie na BB, bo miałam kiepski okres:-(Dół za dołem. Staranie się i później czekanie na niepojawienie się @, wyszukiwanie objawów ciąży. Mój M nakazał mi się uspokoić i wyluzować i wysłał do SPA z koleżanką:-D I niby mówię sobie, że najważniejsze to się zrelaksować i nie przejmować, ale jak przychodzi co do czego to i tak jest oczekiwanie z nadzieja i dóóóóóóóóóóół.
Dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że po raz drugi zostanę ciocią. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej nie moge powstrzymać łeż, bo ja też już bym chciała. Czasem zaczynam się zastanawiać czy ja w ogóle mogę mieć, czy po tylu latach brania anty zajdę, że może ze mną jest coś nie tak, no i zaczynaja się wkręty. Teraz postanowiłam zajrzeć co też się dzieje na BB i widzę, że nikt tu nie próżnuje.
Dobrze, że na forum tyle ciąż, niech będzie jak najwięcej fluidków fasolkowych:-)

Oj widze ze Ilonka juz wrocila . To super kochana ze tam wszystko w porzadku:tak: teraz tylko &&&&&&&&&&&&&&&&& zeby te wariactwa z mezem nie poszly na marne :-D

Lorelain
a gdzie dokladnie w Londynie masz siostre , moze nie daleko mnie????
Jesli chodzi o twoja owulacje to mi sie wydaje ze test pokaze ci dopiero na 24 lu 36 h przed wzrostem LH wiec jesli do owu zostalo 3 dni to moze wyjsc pozytywny jutro lub pojutrze. Ja do tej pory przywozilam z Polski testy owu ale teraz madzejsza :tak: jestem i zamawiam przez internet za 20 testow (takich jak uzywaja tutaj w przychodni) place tylko £ 2.99 czyli okolo 15 zl. Jak by co to moge komus zakupic i wyslac
Ja nie mam problemu z tym czy pic przed testem czy nie bo robie go rano o 6 wiec tak czy siak w nocy nie pije
Witaj Anusia ;-)
Madlen kochanie ja sie podjelam diety ze str Vitalia.pl i wybralam diete oparta na starych zasadach mniej tluszczu, mniej czerw. miesa, bialych makaronow i slodyczy.
NIe musisz tam wykupywac diety jesli nie chcesz ale ja wykupilam zeby zobaczyc jakie maja przepisy, teraz mam ich bardzo duzo bo sobie drukowalam;-)
Efekt - 10 kg
Tylko kilka mi wrocilo bo te miliony cukierkow i batonikow ktore jadlam nie pozostaly obojetne wobec mojego ciala :rofl2:
wiec spielam dupsko :-) i znow sie jej trzymam i cwicze 5 lu 6 razy w tyg na biezni, na orbiterku na zmiany przez 1 h

kurcze tyle się napisałam a wcięło mi posta.... :(
witaj anusia 88sc - dlaczego pytasz o badanie drożności??? masz jakieś problemy z jajnikami lub jajowodami??? mogłam czegoś nie doczytać :zawstydzona/y:
lorelain był już pozytywny test owu ?
ania 2403 trzymaj się kochana, dbaj o siebie :* wszystko będzie dobrze
madlen, losiczka co tam u Was kochane???
ilonka super !!!!!!! owocny weekend będzie :) :-)

dziewczyny moja beta z dzisiaj 9908 mIu/ml - wzrosła od piątku o jakieś 175 %. Niby książkowo- ale ja w swojej główce sobie ubzdurałam, że za mało.... płakałam pół dnia, aż mój mąż zabrał mnie do prywatnej przychodni - zamówił USG...
Ciąża rozwija się prawidłowo - pęcherzyk ciążowy 11mm, pęcherzyk żółtkowy 2,8 mm. Serduszko powinno bić za jakieś 1-2 tygodni. Mam przyjść do pani doktor 15.11.
Bardzo miła kobieta :-)
jednak ja już spokojnie sobie poczekam na wizytę u mojej pani doktor :) :-)
Chwilkę sobie z Panią doktor porozmawiałam - może komuś na tym forum przydadzą się takie informacje :
pęcherzyk ciążowy widać przy beta hcg 1500-2000 mIU/ml
serduszko 15.000-20.000 mIU/ml
kiedy beta osiągnie wartość 6 000 mIu/ml - sześć tysięcy - przyrasta wolniej i jest to prawidłowe - podwaja się wtedy co 4 dni. Najszybszy przyrost beta obserwuje się od 15 do 6000 mIU/ml.
:-)
tyle mi powiedziała - no i jeszcze nie dźwigać, odpoczywać unikać kontaktu z chorymi i gratuluje :) :-)

ehhhhhh mam zdjęcie mojej kropeczki :) :-)
ale czas do USG serduszkowego to chyba tak mi się będzie dłużył, że hohohohoho !!!!!!

z Wami raźniej !!!!

witam wieczorkiem ma chwilke to zajrzalam

ilonko dobrze ze lekarz mial dobre wiesci troche cie na duchu podczymal super

dzoana co to za humor:no::no::no::no::no::no::no: glowa do gory mojego siostra brala 15 lat tabletki i jest po 30 starali sie kolo 6m ale sie udalo nie wolno miec dolow niee

anusia
to nie glupie myslenie marzenia a co by bylo bez nich jeszcze gorzej

lorealin
widze ze gliwice ja z sosnowca ale obecie UK

losiczka​ niedlugo testujesz trzymam&&&&&&&&&&

bieatka
super wiadomosc ja jeszcze okolo 4 tyg bez usg :-( ja tez bym chciala zobaczyc

Ostatnia edycja:
ANABER GRATULACJE I SPOKOJNEJ CIĄŻY ŻYCZE:tak::tak::tak:
anusia ja robiłam to badanie na NFZ bo prywatnie lekarz kazał mi 1300zł zapłacić:szok::wściekła/y: wiec zmieniłam lekarza a ze on w szpitalu pracuje to mi na NFZ zrobił badanie za darmo!!!a kazda z nas marzy o malenstwie i kazda jak widzi ciuszki malutkie to sie rozczula...tak to juz jest z nami:blink:
dzoanna witaj no no dobry mąż że do spa wysyła;-)to teraz wypoczeta zrelaksowana jestes to do pracy kochana hehe widze okres płodny masz to nie ma co próżnować
roszpunka to ty na kwas foliowy mosisz recepte miec???oj tam napewno do grudnia sie uda zobaczysz!!!
ilona to najwazniejsze ze wszystko jest ok i samo sie unormowało!!!tak wiec mozecie teraz sie starac!!!a nie mówił ci dlaczego tak mogło sie stać???
u mnie 12dc... na czwartek do gina sie umowiłam na wczesnie rano bo tak to juz nie miał jak mnie wcisnąć...

reklama
Do góry