reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

kochane ...
ania-aneczka - dziękuję wszystko Ok jak na razie... ale co ja przeżyłam przez ten tydzień:no:
nosotros - dopóki nie ma @ - jest nadzieja, a objawy wczesnej ciąży są identyczne jak @.
madlen - no cóż mdłości... hmmmm.... może to i chory żołądek, ale... a nóż widelec !!!! trzymam kciuki !!!! &&&&&&
losiczka - dziękuję :* trzymam kciuki za tę wymarzoną córcię ... pracujecie już ??? :-)

viola, zzagubiona i inne kochane zafasolkowane minęły Wam mdłości ??? ja już nie mogę... :/ okropnie się męczę ...

co do lekarza to raczej będzie to nfz ... tu nie chodzi o 120 zł co miesiąc, tylko ok 200-250 zł za wszystkie badania z krwii i moczu...
zresztą nie wiem - muszę pogadać z mężem ... mam mieszane uczucia... prywatne prowadzenie ciąży to około 500 zł m-c... oddam wszystko dla mojej fasolki- ale musze pomyśleć też racjonalnie ... no nic... narada rodzinna :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co mi przyjdzie po tym śluzie jak nie mam boboseksów wcale... :crazy: A od następnego miesiąca zaczynam brać ten Castagnus o którym wczoraj pisałam. będę królikiem doświadczalnym i zdam relację :happy:

bietka ja jak kiedyś będę w ciąży to będę chodzić prywatnie i na NFZ.
mam od niedawna fajnego ginka i mam zamiar do niego chodzić prywatnie. on pracuje u nas w szpitalu a to zawsze plus. ale badania mam zamiar robić chodząc na nfz do drugiego lekarza. w końcu co miesiąc biorą duże pieniądze z mojej wypłaty więc chociaż tyle mi się należy.

Bietka : oo jak super swietna nowinka na popoludniowy wieczor :) wazne ze dzidzia dobrze i ze dobrze sie rozwija... a co do badan to bym powiedziala ze to zalerzy od lekarza ktory cie prowadzi na nfz wiem cos po sobie teraz moge porownac bo robilam w nfz badania i byly dobrz wykonane bo spr je ta lekarka z tej prywatnej kliniki.. ale jak bym byla na twoim mijescu to rownierz wolalabym przyoszczedzic na zyciu codziennym jak pisala losiczka a bym nie zalowala na dzidzie bo przeciez tak wyczekiwana jest przen was i bedziesz miala 100 % pewnosc ze wszystko bedzie superowo sie rozwijac .... ale to tez i partnera twojego decyzja , my ci dajemy rade a tysama ja podejmiesz z M.;-);-)

bietka gratuluje
ja chodze tylko prywatnie bo ufam mojemu lekarzowi i wiem ze nie podejdzie olewczo do nas jak np u nas w szpitalu masakra. powiem ci ze badania na poczatku sa drogie pozniej jezeli sa wyniki dobre robisz je raz na jakis czas i tylko morfologie i mocz u mnie w lab to jest gora 15 zl wiec wcale nie taki majatek. co do mdlosci to szczerze nie mialam ich za bardzo chyba ze naprawde cos smierdzi ;p to mnie mdli a tak t mam spokoj , probowalas imbir albo rumianek ???

kochana teraz tak se pomyslalam skierowanie na te badania nie musi ginek wystawiac wystarczy lekarz pierwszego kontaktu wiec do gina mozna chodzic pryw a skierowania brac na nfz przeciez

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bietka moja siostra chodzila prywatnie,ale pierwsza wizyte,gdzie robila wszystkie badania,byla na nfz..a potem juz wiecej tam nie poszla,tylko prywatnie..a pozniej to juz nie jest taki wysoki koszt badan,bo to gl.krew i mocz..najdrozsze sa te pierwsze,bo ci wszystko badaja..,moze tez tak zrob ;-)

macie racje dziewczynki to jest jakaś myśl :)
zrobić wszystko teraz ... na NFZ a potem tylko dodatkowe... już groszowe sprawy :) :-)

agnes miłego wieczorku :)

reklama
Bietka pozniej juz nie ma tyle badan,jesli wszystko jest OK ;-),najwiecej jest na poczatku..i one sa drogie .ty sama musisz wiedziec,ktoremu lekarzowi bardziej ufasz..bo to nie ma znaczenia,czy prywatny czy panstwowy..najwazniejsze,to zebys ufala i zeby lekarz, byl dobrym lekarzem !!!!

Do góry