reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

agakobieto jakby miała przyjsc @ to by ci po odstawieniu dupka nie skoczyła tak tempka tylko by ci spadła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec nie badz pewna tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-D
Katy poczekaj z tymi planami do @, bo moze nie dostaniesz :-D czego zycze z całego serduszka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kurcze ja chce teraz te pizzerki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaa.......... !!!!!!! no nic musze sie pocieszyc pączkiem no i dupsko bedzie rosnąć az w koncu nie bede sie miescic w fotelu :-p

reklama
Zawsze robię z przepisu ewy wachowicz. tu jest margerita,ale oczywiście obowiązuje dowolność dodatków:tak: tutaj jest link bo nie da się skopiować tekstu Pizza Margerita - Ewa Gotuje

w
łaśnie się zastanawiałam co tam może być w tej paczce,jak mąkę trzeba dodać i wodę:D drożdże w proszku, sól i cukier:-D ale jakby smakowały jakoś wyjątkowo rewelacyjnie to dajcie znać!

ilonka urodziny mam co roku kochana:-p a tak poważnie to 86:tak:, mam 25 jak widać w tabelce.

Ostatnia edycja:
ja uwielbiam robić pizze i chętnie podam wam przepis bo wychodzi mi przepyszna

ciasto:
400 gr mąki, zrobić dziurę na środku i wlać ciepłą wodę( nie może być zimna ani gorąca), wsypać suche drożdże 3 woreczki (cięzko kupić świeże drożdże). Posypujemy po mące łyżeczką soli i pół łyżeczki cukru. Dodajemy dwie łyżki oliwy. Trzeba to wszystko mocno ugniatać, ok 15 minut..aż się nie będzie kleić. Dodajemy trochę bazylii. Przykrywamy miskę ściereczką i dajemy w ciepłe meijsce na ok 20 minut. Jak grzeja to najlepiej na kaloryfer.

Jak ciasto sobie rośnie to w tym czasie ktoś trze Ci ser ( 1 kostka) . Pokrojone pieczarki wrzucam na patelnie. Niektórzy dają surowe na pizze. Kroje szyneczkę, czerwoną papryk, kukurydze i czerwona fasola.

Na blaszkę dajemy papier do pieczenia, rozkładamy ciastko, smarujemy masełkiem i keczupem (lub sosikiem domowej roboty , jak ktoś chętny to też chętnie podam przepis). Posypujemy startym serem, pieczerkami, układamy resztę składnikow, posypujemy drugą wartstwą sera, przyprawy do pizzy, ja daje jeszcze świerzą bazylię i suche oregano. Piekarnik musi być nagrzany na 230 stopni. Siedzi w piekraniku ok 20 minut. Smacznego!

Ja zawsze świeże, zamieszam z wodą i cukrem w szklance i wlewam do mąki od razu, a i tak ciasto rośnie jak szalone.

Dziś usłyszałam historię znajomej, która 9 lat starała się o dziecko. i się udało, mają 2 szkraby w odstępie 1,5 roku:happy:

Ja tez jestem leniwcem w tych sprawach a pizze jem domowa zawsze w PL jak szwagierka zrobi.....jest pyszna zwlaszcza ze podana pod nos:-D

reklama
Do góry