reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zaczynamy staranka :)

Roza, możesz mierzyć od jutra. jak już pisałam ja zaczęłam gdzieś od 10dc, gin powiedziała, że tak mogę i miałam dokładny obraz kiedy była owu i ile dni fazy lutealnej minęło.
A na regulację cyklu powiedziała, że jak nie zafasolkuję przez 3 cykle to da mi jakieś hormony, i wtedy będę miała co 28 dni jak w zegarku. Mówiła, że to są takie jakie przepisuje się przy zagrożonej ciąży, więc spokojnie można się po nich starać. U mnie akurat nie było potrzeby jak widać, ale może spytaj swojego gina.

Ostatnia edycja:
reklama
Roszpunka no ja mam nadzieję że nie trzeba będzie żadnych wspomagaczy:-), będę starała się nie stresować i nie nakręcać:tak:, temp dziś to 36,8 bo mierzyłam :-D
Powiedziała mi aby wrzucić na luz, jak okres nie będzie przychodził to się zjawić wtedy da luteinę. Mówiła też ze do 38 dni to jest norma.

Tak, tak, to ja pisałam o 7dc. To w takim razie idę kupić porządny termometr i zaczynam od jutra:) A dzięki Wam znalazłam tabelki, gdzie mogę wszystko notować i nawet wykres jest :) Bo ja to po staremu, w zeszycie wszystko notuje, tzn. kiedy @, dzień cyklu i przytulanko :) A teraz będę profesjonalistką i zacznę na wykresach :)

Jasne że tak Roza! Ja mam takie sam cykle:tak: do 39 dni i jest ok, ale jak sobie policzysz ile owulacji masz w ciągu roku, a ile dziewczyny które mają 28 dc to widać, że szanse maleją. Ja policzyłam, że miałam 8 czy 9 cykli w ciągu tego roku, nie wiadomo ile w tym owulacyjnych a niektóre dziewczyny mają po 13:tak:
Trzymam kciuki żebyś nie doczekała się wspomagania hormonalnego tak jak ja &&&&:tak::tak::tak:

Rozia, wstaw sobie wykresik w sygnaturkę, będzie łatwiej interpretować:tak:

To jutro:) Ewentualnie będę prosić o pomoc przy wstawieniu, bo ja to lewa jestem, jeśli chodzi o fora i wszystko co jest z tym związane :zawstydzona/y: Na dziś już się żegnam, bo do pracy muszę się zbierać:( Do jutra wszystkim staraczkom i przyszłym mamom:)

No właśnie byłam dwa lata temu z tymi nieregularnymi cyklami i po różnych badaniach wyszło, że to przez pęcherzyki na jajnikach, które były duże i liczne. Lekarka przepisała mi anty i przez ten czas okres miałam co 28 dni jak w zegarku, a ponieważ pęcherzyki zeszły to tabletki odstawiłam. I tak pierwszy cykl po odstawieniu tabletek był 40 dni, a teraz drugi trwa już 35 dni i ani śladu @...

No właśnie kochana mniej owulacji no ale cóż...
Ja poprawdzie jeszcze tak naturalnego okresu nie mioałam bo najpierw anty rok czasu, po przestaniu brac tabl już w pierwszym cyklu luteina przez 3cykle a teraz zupełnie nic:tak: dlatego trochę się boję jak to będzie

Znowu zaczęłam stronkę:-D

Solcia kiedy test- przypomnij bo umknęło mi.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry