reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dla mnie wykresy temperatur to czarna magia:zawstydzona/y: Przy pierwszej dwójce nie miałam żadnych kłopotów, Kasparka udało mi się zmajstrować, po 6 miesiącach od odstawienia anty, teraz jestem 3 miesiące po odstawieniu.
Powiedzcie mi kobitki, czy można nie zauważyć śluzu płodnego, bo ja nie mogę go namierzyć :confused: Nigdy nie mogłam, znaczy więcej śluzu leci, ale jest po prostu biały i za chiny nie chce się rozciągnąć:confused:

reklama
Dziendobry wszystkim

Jak dobrze ze juz po swietach oglaszam oficjalny koniec obzarstwa!
Na wadze kilogram wiecej, teraz trzeba sie spiac i w nowym roku zaczac chodzic silownie i jakas dietka by sie przydala.
Ja testowalam wczoraj i dzisiaj rano (31dc) teraz juz do @ nie testuje mam nadzieje ze szybko przyjdzie i zaczniemy kolejne staranka.
W pracy jak zapytalam sie z kolezanka polka czy mozemy wyjsc godzine wczesnej na wigilie, to menadzerka odpowiedziala ze ona tez ma dzieci w domu i wszyscy chca wyjsc wczesniej tylko ze oni swiateczny obiad jedli 25 nie w wigilie ehhh zdenerwowali mnie i w drugi dzien swiat zadzwonilam ze jestem chora i nie przychodze.
Pozniej zdenerwowal mnie tata bo powiedzial ze jak zaprosimy znajomych w pierwszy dzien swiat na wieczor, to on nie przychodzi bo swieta sa tylko dla rodziny ehh nie rozumie ze na obczyznie jak rodziny nie ma to najblizszych przyjaciol traktuje sie jak rodzine i musielismy wszystkich odwolac a sam pojechal do domu o 20 bo byl spiacy.....

axarai
witaj! powodzenia i podziwiam za przeczytanie wszystkiego ja czasem jak na forum jest cisza czytam stare posty ale poki co przecztyalam jakies 200 stron, fajnie jest poznac historie dziewczyn z forum od poczatku.
podaj dane do tabelki

_________________________Staraczki
confused.gif

.............anusia88sc..............23........... ..24.12...................2...........
.............agnieszka_dk..........23............. .24.12....................???..........

.............agnes2704...............29........... ...31.12.....................5.........

.............scotland18...............21.......... ....01.01.....................1...........
.............losiczka72................39......... .....01.01.....................6...........

.............piąteczka.................31........ ......04.01.....................3...........
.............Karolekk...................30........ ......07.01.....................3...........
.............Rozia.......................26....... .......08.01.....................3...........
.............justynka7177............24........... ...10.01.....................3...........
.............karol_in-a.................28..............11.01........... .........7............
.............domiska1..................31......... .....12.01....................2............
.............jane........................27....... .......16.01.....................11...........
.............KatyB......................30........ ........???......................14...........
.............Suonko87...............24............ ....19.01....................6..........
.............nosotros..................27......... .....20.01.....................5...........
.............Solcia......................23....... .. .......???......................2...........
.............MałaMi...................25......... .......23.01....................8...........
.............Dzoana.a.................29.......... ....24.01...................5 (chyba)
.............asiczka31.................31......... ... ...???.....................3.............
.............Roza_.....................???........ .......???...................???..........
.............karla21.....................21....... ........???......................2............
.............axarai......................???................???.....................???..........
.............sylwia_d...................22........ .......???.......................4............
.............Bobofrutek................27......... ......???......................???..........
.............pamela....................??......... ..... ..???.....................???...........

....Mamusia-Kasia.........22............03.08.2011............ .. 10 .05.12..........
....ViolaPop...................35............26.08 .2011...............01.06.12..........
.....katrina115...............??.............. .???.........................01.06.12..........
....zZagubiona..............21............21.08.20 11 ..............03.06.12..........
....tomek i justyna.........24............17.10.2011........ .......25.06.12...........
....bietka84...................27............02.10 .2011...............04.07.12..........
....ania-aneczka............27............01.10.2011....... . ......08.07.12..........
....anaber......................30............11.1 0.2011..............18.07.12............
....ada6.1984................27............23.10.2 011...............30.07.12...........
.....ilona24....................24............30.1 0.2011...............08.08.12...........
.....Roszpunka..............25.......... ...02.11.2011..............12.08.12...........
.....agniesia84...............27.......... ....????........................20.08.12.........
.....marysia77................34.......... .18.11.2011...................???............. ...
.....Lorelain...................26.......... ..28.11.2011...............01.09.12......... ..
.....pola.........................??........... . ...???............................???............. . ..
.....lilian........................26.... .............???...........................???.... . ...........

Ostatnia edycja:
witaj axarai:)
ile ci to zajęło? Ale nieźle, że to przeczytałaś.

dzięki madlen, mam nadzieję, że w końcu się uda:)
agnes ja np. wczoraj miałam ból brzucha jak na @ a jestem jeszcze przed owulacją:confused: więc nigdy nie wiadomo jak to jest??
Ja trzymam kciuki!!
Musze coś popracować bo jak tu zaglądam to się skupić nie mogę i tylko dłużej mi schodzi.
Wpadnę wieczorem

Hejka dziewczynki:)
Cały czas was czytam tylko jakoś nie mam czasu na odpisywanie.
Co do cierpliwości... my kobiety chyba już tak mamy że wszystko chcemy tak szybko od razu i już:-)
Mi właśnie skończył się @ więc drugi cykl starań czas rozpocząć... mój M zamówił mi termometr owulacyjny więc jak tylko przyjdzie to zaczynam mierzenie temki no i zaraz z początkiem roku wybieram się do gina:blink: tak więc zobaczymy co dla mnie przyniesie nowy cykl, tak więc PROSZĘ O FLUIDKI:-)
axarai witaj:) ja też jestem do tyłu z tymi mierzeniami temp i obserwacjami ale liczę że dziewczyny mi tu pomogą:-p

Ostatnia edycja:
Madlen trochę mi zajęło to czytanko, ale to świetna lekturka:-) Przeżywałam z Wami testowanka, dwie kreseczki, i niepowodzenia, śmiałam się i płakałam nad laptopkiem, a mój M robił duże oczy :szok: (czy aby ze mną wszystko w porządku ;-))
Jane ja jestem szybkobiegacz czytaniowy, ale 1.5 miesiąca mi zajęło, z tym, że czytałam jeszcze 3 inne podfora :-D

Ostatnia edycja:
Witaj axarai ;-) szacuneczek dla Ciebie za przeczytanie tylu stron :-D Ale masz rację, że to interesująca lektura, bo i kobitki są tu bardzo fajne i interesujące. :-) Co do Twoich problemów ze śluzem. Ja też u siebie nie zauważyłam przeźroczystego, ciągnącego śluzu, zamiast tego jest ciągle biały... Dlatego od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek (bierze się go tylko do owu) i zobaczymy jakie będą efekty. Wielu dziewczynom pomógł ;-)
Ilonka życzę zdrówka dla Twojego synusia!!
agnes losiczka niedługo testowanko, więc trzymam mocno kciukasy!! &&&&&

Suonko tylko, ja sobie myślę, że może niektóre kobitki tak z tym śluzem mają, bo mam jednak 3 dzieci, a śluz mam całe życie taki sam. Teraz chciała sobie bardziej poobserwować, bo cykl mi się rozregulował, i nie wiem kiedy mam owulację:-( Po odstawieniu miałam cykl 28, 23, 26 a teraz to sobie czekam. Dodam, że mnie brzuch na owu tez nie boli.
Mogła bym może określić owu, z tymi paskami, ale na razie po przeczytaniu miliona postów podchodzę do tego baaardzo sceptycznie.
Ja też trzymam kciuki za II dla testujących &&&&&&&&&
Solcia myślę, że to mierzenie, jest ok, ale co się dziewczyny przy tym nadenerwują to jest szok, i później z tych nerwów, to na pewno jajeczko się chowa i ma w nosie wyjść:-)

Ostatnia edycja:
axarai może... ja staram się dopiero o pierwsze dzieciątko, nigdy śluzem specjalnie się nie interesowałam, więc nie wiem jaki był wcześniej... Do obserwacji cyklu polecam mierzenie temperatury, jest to bardzo pomocne szczególnie przy nieregularnych cyklach i po odstawieniu anty kiedy to organizm wraca do siebie ;-) Życzę Ci jak najszybszego ustrzelenia tej córuni ;-)

scotland możesz mi wpisać termin nastepnej @ na 16. 01, choć to nigdy nie wiadomo.

Jak wyczuję tym razem owu. to będę wiedzieć na pewno:)

A miałam pracować;-)

reklama
Do góry