reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Ania witaj :-)
jane przyjdzie twoj czas,to i ty bedziesz w ciazy ;-)&&&&&
dziewczyny,powiedzcie mi jak dlugo jest sluz plodny ??? 1 dzien,czy moze byc dluzej ???

reklama
Madlen Ty nocny marku:-) Z tym śluzem to najlepiej by wyjaśniła Ilonka ale on pewnie już śpi;-)
Ja mam śluz ciągle biały, nigdy nie zauważyłam u siebie przezroczystego!

dzięki madlen, gdzieś w głębi to wiem ale rzeczywistość mnie czasami dopada i nie chcę już czekać

A co do śluzu to na kilka dni przed owulacją powinien już wystąpić śluz płodny, tzn, śliski i rozciągliwy czyli po prostu tzw. kurze białko. Tuż przed wystąpieniem owulacji ten śluz staje się mniej rozciągliwy i jest rzadszy ale jest bardzo śliski. Ostatni dzień takiego śluzu jest chyba najbardziej płodnym dniem cyklu.
Dlatego wydaje mi się, że jak zaobserwujesz taki śluz to oznacza, że trzeba zaczynać przytulanka:)

Jane napisałaś, że "Dlatego wydaje mi się, że jak zaobserwujesz taki śluz to oznacza, że trzeba zaczynać przytulanka:)" to znaczy, że też masz problem z namierzeniem tego płodnego śluzu?
Trzymam kciuki, za Synusia&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie
:tak:

axarai, nie mam problemów z namierzeniem tego śluzu. To "wydaje mi się" dotyczyło mojej opinii na ten temat bo nie ma 100% pewności że tak jest:)
ja to wiem tylko z szperania po necie i czytania na ten temat i dlatego nie chcę przekazywać nie potwierdzonych informacji. Ale z różnych źródeł i wpisów nawet na tym forum chyba raczej tak jest jak napisałam:)
Dzięki za trzymanie kciuków za mojego przyszłego synusia:))

lecę spać, do jutra
dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Jane Ok teraz rozumiem:tak: Mi akurat ten śluz, przynajmniej do tej pory do niczego nie był potrzebny, ale właśnie czytałam, ze nie które kobiety, mogą zajść w ciąże tylko w bardzo płodnym śluzie, bo nawet dzień przed owu śluz jest za gęsty i nie chce przepuścić biegaczy. Takie dziewczyny mają problem z zajściem w ciąże, bo ich okres możliwości rozrodczych strasznie się skraca.
Co by żadnej z nas nic się nie skracało&&&&&&&&&&&&&
Kto tam jeszcze markuje, ja mówie pass Dobrej Nocy!
Jane ​bez koszmarów!!!

widze ze nie tylko ja nie spie corka ma zapalenie oskrzeli i za cholere nie chce zasnac spiewa sobie i co chwile wstaje z lozka, a jutro o 7.30 musze wstac ehhh
Aniabuchwicz witaj na naszym szczesliwym forum :-)

Dobrej nocy wszystkim

dzieki dziewczyny
tak szczerze to u mnie tez ciezko go namierzyc,bo generalnie caly czas mam mokro :zawstydzona/y:,niektorzy potrzebuja nawilzaczy a ja to powinnam miec wysuszacze :-D
my ostatnio to mamy czesto przytulanki,bo ja mam tak roznej dlugosci cykle,ze ciezko wyczuc kiedy ta owu jest :confused:
jane i juz sie niczym nie martw,sny czasami a nawet czesto sa nasza podswiadomoscia..jak duzo o czyms myslisz,to poznije ci sie sni..kochana trzymam mocno &&&&,abys zafasolkowala !!!
axa ze mnie to straszny nocny marek..ale jak pojde tearz spac to i tak bede sie krecila w lozku,a bardzo tego nie lubie...lubie isc spac,jak juz oczy mi sie kleja,wtedy wiem ,ze od razu zasne ;-)
scotland zdrowka dla cory !!!

DZIENDOBEREK DZIEWCZYNKI SYLWESTROWO :-):-):-)

Chumorek mnie nie opuscil nawet z powodu @ ktora przyszla sobie znowu wczesniej :-(tylko mogla chociaz poczekac do jutra :sorry2:bo jak tu tancowac z pampersem :laugh2:wychodzi na to ze chyba sie cholipcia starzeje bo moje cykle z 27-26d zrobily sie 25-24 d:szok: oj oj i jak ja mam celowac w te core :baffled:

DZIEWCZYNKI ZYCZE WAM SZAMPANSKIEJ ZABAWY wszystkim staraczka szczesliwego plodnego roku ciezaroweczka cudownych bezbolesnych porodow wymarzonych synow,corek i wogole wszystkiego naj !!!!!!!!!!!!!!!!!

No i bardzo dziekuje za fluidki kciuki przekladam je na ten cykl
:-):-):-)

Witam nowa staraczke :-)

reklama
Dzień dobry wszystkim w ten sylwestrowy poranek:)
losiczka weszłam sprawdzić jak Twoja tempka, a tu taka niespodzianka :( No, ale nie martw się, będzie nas już dwie w nowym cyklu, bo moja tempka leci w dół, aż przykro patrzeć ...

Do góry