reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

pamela- rzeczywiście szefowej pozazdrościć. ja teraz w dużej firmie pracuję, więc jest w miarę oki, ale w poprzedniej pracy szef to się kazał na liste wpisywać która pierwsza ma zamiar być w ciąży i na macierzynskim itp.- masakra jakaś.

suonko- no my mega daleko- kilometr 1!!! wrrr....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Malami123 witaj Kochana mi tez milo Cie poznac i owocnych staranek zycze;-)narazie lece gotowac obiadek dla mezusia,milego dnia dziewczynki

No w końcu mogę się wtrącić w Waszą rozmowę ;-) Wiadomo Wy już długo razem piszecie, zżyte jesteście i ciężko tak się wtrącać i dzuelać rad jak nie wszyscy mnie w ogóle kojarzą...wiadomo...ale ta dam!! Ktoś zapytał o przepis na ciasto na pierogi więc stwierdziłam, że tu już muszę się wtrącić :tak:

Więc Scotland ... Robiliśmy z mężem pierogi na świeta i ostatnio z resztą też..i powiem Ci, że znalazłam super przepis, głownie chodzi mi o skłądniki i sposób działania, bo nie odmierzam aż tak bardzo dokładnie wszytskich składników. Przede wszytskim wiadomo że mąka pszenna [my zużyliśmy chyba gdzieś około 80 dag na 94 szt. pierogów], sól, bardzooo gorąca woda, 1 żółtko, olej (gdzies 3 łyzki), wyganiatasz wszytsko aż się ładnie połączy iiii...(to z porad Magdy Gessler ) przykrywasz tą kulkę ciasta miską, którą wcześniej podgrzewasz na garnku z gotującą się wodą na pierogi. I tak to ciasto sobie niech 10-15 min poleży i jest meeega elastyczne, nie rwie się, super klei, jest mięciutkie. Sama byłam w szoku jak spróbowałam tej metody:-) Ale się rozpisałam... i wybacz, że nie podaje konkretnie ilości bo ich dokłądnie nie znam :-(

DSCN4413.jpg jak narazie do niczego nie pasuje wyrko hehe ale z czasem to sie zmieni ;p

p.s nie patrzcie na balagan w kuchni hehe aktualnie wszystko na kupie lezy bo coraz mniej miejsca w szafkach jest ;p;p

smoczq wiem jak to jest jak sie jest nowym- czasem trudno się wtrącić w rozmowy juz znajomych sobie osób, ale zapewniam Cię, że jak sie nie będziesz wtrącać, to Cie nie będziemy zauważać, no bo jak? wtrącaj sie zawsze kiedy chcesz i ile chcesz, a każda rada jest nam cenna i droga. pamiętaj... :)

ja już dzisiaj odpuściłam, ale fiksowalam i gdyby nie Wy nie wiem czy bym sobie włosów nie powyrywała z głowy ze strachu i nerwów.
a na jutro musze jakoś męża przekonać i na to polowanie z nim pojechać, bo nie chcę z tą smoczyca siedzieć wścibską :(((

zzagubiona- ja tam bałaganu nie widzę, ale uwielbiam skosy i te inne, więc dla mnie pokój bomba i wystarczy że dolożysz troszkę dodatków w czerwieni np coś na stolik (widziałam ostatnio takie fajne ni to podkladki ni serwetki z filcu), jakąś jedną czerwoną poduchę na kanapę i co chcesz?

nono zZagubiona ładnie sobie mieszkasz ;-)

Smoczqa jeszcze nie miałam okazji się z Tobą przywitać, więc witaj!! ;-)
Scotland ja ciasto na pierogi robię podobnie jak Smoczqa tyle, że daje całe jajko i mleko z wodą ;-)
A z tą miską ciekawy patent, spróbuje następnym razem ;-)
karolinka 1 km? Teściowa będzie miała blisko i będzie wpadać z mega tłuściutkim obiadkiem :-)

suonko.... no własnie to mnie najbardziej przeraża.... ona sobie zaplanowała ogródek na naszej, ups przepraszam mojego mężą działce. i wiecie czego się boję jak już się Maleńtas urodzi? że oczywiście będzie wiedziała lepiej co dziecku potrzeba a co nie, bo przeciez ma doświadczenie i nie dane mi będzie pocieszyć się rolą matki... :(((

Karolinko dziekuję :-) I jeszcze coś... Phiii wypraszam sobie teściową nazywać moim pseudo hehe ;-)

W ogóle dziewczyny co sądzicie o ciązy Beyonce? [nie wiem czy jesteście w temacie] ponoć urodziła itp, ale znalazły się jakieś zdjęcia, gdzie widać, że podczas siadania brzuszek jej się zwinął jak poduszka?:szok: W ogóle jakas podejrzana ta jej ciąża...

karolinko pod skosem robimy szafki z drzwiami przesuwnymi bo musimy ciuchy przeniesc z pokoiku a co do datkow to planuje czerwony dywan juz widzialam fajny i jakies duperelki a i kominek chcemy w ramke z czerwonych kafelek zrobic bo jakis smutny jest ;p aa i misiek taki stolik mi zrobi b.jpg bo ten szklany jest tragiczny ciagle brudny

reklama
smoczqa- Ty jestes bliżej smoczka niż smoczycy no i nie zioniesz ogniem jak ona ;)))

a z Beyonce to ja nie jestem w temacie, ale może kupiła dziecko od innej mamki i udawała by zachować pozory, że to jej własne :) celebryci zdolni są do wszystkiego :)

zzagubiona pomysł z dywanem ok, ale kominek? jak Ci się znudzi dywan i lóżko to szybko wymienisz, a płytki z kominka juz nie bardzo, więc może w beż uderz- bezpieczniejszy i uniwersalny, a grzebalce do kominka kup z czerwonymi dodatkami

przepraszam, że się tak mądrze i wtrącam, ale ja to praktyczna jestem :) i zbyt dużo czerwieni wzbudza agresję, bo to przeciez kolor energii i walki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry