reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

e rosołki to akurat są dobre dla dzieci :tak::-) .... ja mojemu dodaje czasami lentylki do budyniu żeby zjadł .... czasami łatwo się mówi, ale jak już ma się własne dziekco i trzeba go jakoś wychować to nagle nie jest tak prosto jakby się wydawało :sorry:

ja pamiętam jak patrzyłam z pogardą na rodziców którzy śpią z dziećmi albo dają smoczek etc a teraz to mi wszystko jedno i w nic sie nie wtracam bo wiem że czasami bywa ciężko i trzeba wybierać mniejsze zło i nie zawsze jest tak jakby sie chciało

axarai
- mnie miesiąc temu jak wyszły II kreski to brzuch cały czas pobolewał jak na @ , z Matim pamiętam że dokłądnie bolal mnei brzuch jak na @ tyle dni ile powinna trwać @ a potem przestało boleć

zjadłam owoce z bitą śmietaną i zaraz zwymiotuje tak mnie muli :baffled: ... mąż znalazł ranigast, ale boje się go wziąć

Ostatnia edycja:
reklama
Skoro tu tyle fanek kotów, to ja pochwalę się swoją wariatką S6002508i.jpgZdjęcie0038.jpg
Niby to kot, ale zachowuje się jak pies. Zawsze jak wracam do domu to waruje pod drzwiami i od progu domaga się pieszczot, bo przecież tyyyyyle czasu była sama. Wzięliśmy ją z fundacji. Początkowo chcieliśmy psa, ale stwierdziliśmy, że dla nas lepszy będzie kot. No i nie żałuje, zawsze to milej jak wracam z nocnej zmiany i futrzak na mnie czeka:-)
Roszpunka, niestety buzi nikomu nie zamkniesz. Sama w pracy mam taką jedna plotkarę, złota kobieta, ale jęzor długi na kilometr. Dlatego między innymi nikomu w pracy nie powiedziałam, że się staramy, po 5 minutach wiedziałaby cała firma:wściekła/y: W zasadzie to wie tylko moja przyjaciółka i Rodzice. Ale są dyskretni i na razie nikt nie spoziera na mój brzuch czy czasem się nie zaokrągla. Ja jestem na tyle z mamą blisko, że pewnie 5 minut bym nie wytrzymała, żeby jej nie powiedzieć o ciąży. Planuję kupić takie małe butki i podrzucić moim Rodzicom do sypialni jak ich odwiedzimy z wieściami. Zobaczymy czy wytrzymam, mój M w to wątpi:-D
Axarai, jeśli się dzięki temu uspokoisz no i jeśli masz taką możliwość to idź do gina wcześniej. Ja to panikara jestem i zawsze przewiduję najgorsze, moja ginekolog nie będzie miała ze mną łatwo;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie ale mialam nadrabiania, a dzis znow wybieramy sie z wizyta do kuzynostwa wiec jutro pewnie powtorka z rozrywki - zlitujcie sie kochane.
ROSZPUNKO nic sie nie zamartwiaj z dzidzia napewno wszysko ok, a tesciowa niech sobie opowiada a Ty sie nie denerwuj.

KATY B - rosol z lentylkami ??!!! Boze na sama mysl juz mnie mdli.
A moj synio wczoraj zrobil sobie diete i prawie nic nie chcial jesc a w nocy a wlasciwie od 6 rano mialam potok wymiocin w lozeczku i zastanawiamy sie z czego. Na szczescie czuje sie ok i zjadl rosolek.

LORELAIN - ja to juz od poczatku cyklu jakies przeczucie mialam ze Ci sie uda i chyba mnie ono nie myli :-)

A jesli o mnie chodzi to nadal biore antybiotyk - niestety -Pani dr chyba pol godz zastanawiala sie jaki dac zeby nie zaszkodzil i dostalam amotax - coz we wtorek mam kontrol ale na ucho nadal nie slysze. Mdlosci nieco sie zmniejszyly teraz czekam na wizyte do przyszlego poniedzialku i bedziemy robic badania - mam nadzieje ze dzidzia bedzie zdrowa mimo tego antybiotyku. A zdjeciem brzuszka to nie wiem kiedy bede mogla sie pochwalic bo z synkiem mialam go dopiero ok 5-6 m-c mimo ze chudzina ze mnie :-)
Sorki ze nie odp wszystkim
ale tyle napisalyscie ze sie juz pogubilam

hej dziewczynki:)
my dzisiaj pospaliśmy, m wczoraj był na piwku i wrócił późno a ja też się zasiedziałam i tak jakoś fajnie nam się dziś spało do 12;-) zresztą nam się to często zdarza w weekendy...ale wychodzę z założenia że skoro razem lubimy długo pospać i nie musimy jeszcze wstawać to komu to przeszkadza??

poczytałam trochę co tam uwas

joweg wiesz że często tak niestety bywa że jak się czegoś bardzo chce to się tego nie ma a inni na około to dostają... ja też wszędzie słyszę o dziewczynach, które za pierwszym razem zafasolkowały...

axa a w Ciebie co znowu wstąpiło?? Naczelna optymistka nam się tu rozkleja?? Nie martw się na pewno wszystko jest dobrze!!! Ale skoro masz możliwość wybrać się do gina to leć.

powiem wam że moi rodzice też rozpieszczają moich siostrzeńców ale widzą ich raz na kilka miesięcy więc może dlatego?? Zobaczymy jak będzie u nas ale mój m już mówi że sobie na coś takiego nie pozwoli...

już oczywiście zapomniałam co miała napisać:))

ja też jestem kociara... uwielbiam koty
miałam kiedyś takiego ale mam tylko zdjęcia jak był malutki bo reszty nie mogę znaleźć...
DSC00852.jpgDSC00862.jpg

dzięki losiczka tylko teraz się nad zastanawia bo bym chciała chłopca:)) a wit. b6 pomaga bardziej przy dziewczynkach... a poza tym moje fazy lutealne chyba mają odpowiednia długość... no sama nie wiem teraz??
Na pewno będę brać wiesiołka a co do b6 jeszcze się zastanowię... chyba że nie będzie trzeba:-):rofl2:

Axarai a kto mnie pocieszał ostatnio, że ból brzuszka, ciągnięcie i takie tam jest normalne :) i co ja teraz czytam? :) proszę optymistki proszę mi tu nie wprowadzać zamętu!

a ja się czuję senna, w zasadzie mogłabym spać i spać albo leżeć, z wulkanu energii zrobiła się ze mnie jakaś ciapa totalna, nie mam na nic siły :O poza tym wkurza mnie nawet sportowy stanik :D innych objawów brak

reklama
Do góry