reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam po pracy:)

domiska ja jeszcze zostaje, też już jestem w tej fazie:-)

Ilonko powiedz mi jak Ty bierzesz tą luteinę? 2x 1,5? Bo mi lekarka kazał brać 2x2, ale dała mi tylko 2 opakowania, które mają mi starczyć na 2 cykle, więc nie wiem jak ona to wyliczyła... I biorę po 1,5,może być? Ty jesteś specjalistką w te klocki :-)

zZagubiona nie taka zła ta luteina:-) Nastawiałam się,że to takie ohydne, ale jest ok:-)

reklama
MARTA bedę musiała chyba zacząć mierzyć tą tempke na każdym kalkulatorze wychodzą mi dni płodne w czasie @ i owulacja zaraz po @

wiola jeśli masz 21dniowe cykle,a faza lut. ma 14 dni, to w 7 dniu wypada Ci owulacja. A dni płodne zaczynają się przed owulacją, dlatego wypadają Ci w czasie@. Najlepiej jak zaczniesz mierzyć temperaturę, ewentualnie możesz się wspomagać testami owu.

ROZIA-czyli jest możliwość starania się w czasie @?kupie sobie testy owu bo inaczej to chyba tego wszystkiego nie ogarne:szok:

Rozia kotek jak brałam 1,5 dziennie to własnie łamałam tabletkę na pół a druga była cała :-p niby można np rano wziąść 2 a na wieczór 1 , ale ja sobie to jednak po równo dawkowałam, teraz biorę juz 2 dziennie:) no i czuje ze gin mi odstawi juz lutkę bo teraz zastanawiał sie czy mi jeszcze dawać, BOZE a ja sie tak boje ją odstwić :-:)-(
a Ty na co je bierzesz??????? na nieregularne cykle ???????????? czy pomóc w zagniezdzeniu i utrzymaniu ?>???????????

Hmm... powiem Ci,że nie wiem... Wydaję mi się,że pod koniec już tak. Wszystko też zależy ile trwa Twoja faza lutealna... Bo te kalkulatory to przyjmują standardowe 14 dni, a prawda jest tak,że nie każda kobieta ma 14 dni. Bywają różnice, nawet na naszym forum są dziewczyny, które mają krótszą, a wtedy owu jest później. A ile u Ciebie zwykle trwa @?

Ja biorę, bo chcę pomóc w zagnieżdżeniu:-) Spróbujemy dwa cykle z luteiną, a jeśli się nie uda, to idziemy badać mojego M. A dlaczego zastanawiał się nad odstawieniem, skoro Ty miałaś takie przejścia? tłumaczył Ci to jakoś?

Sorki za post pod postem :-( Zawiesiłam się

ROZIA-ogólnie 6 dni tylko ostatnie 2 albo nieraz 3 sni to właściwie lekkie plaminie Marta wydaje mi się że można z tego co ja kojarze jak byłam w ciąży to gorzej jest w zaawansowanej ciąży bo wtedy trzeba być ostrożnym:baffled:

reklama
Rozia powiem szczeże ze duża dawka 2x2 jak na samo zagniezdzenie itd, ja brałam od połowy cyklu 2x1 , jak zobaczyłam II krechy od razu zwiększyłam na 2x2 , wiec myślę ze spokojnie mozesz brać nawet 2x1 i bedzie OK !!!!! to Ci starczy na dłużej lutką :) dziewczyny tak biorą własnie 2x1 przeważnie , a dopiero jak jest ciąza to sobie można zwiększyć !!
No kochana niestety ale przeważnie lutke sie bierze do ok 20 tyg a potem normalnie odstawia stopniowo, no a ja sie boję bo przeciez to przez brak progesteronu traciłam ciążę, i naprawde to bedzie dla mnie cięzki okres jak bede musiała odstawić, bede świrować i ciagle sie martwić czy jest OK z maluszkiem :( kurcze jakbym mogła to bym az do konca brała i była spokojna !!!!!!!!!

Marta to zależy tylko od Ciebie czy chcesz czy nie,, jak masz obawy itd to poczekajcie troszkę ale jesli Cię nic nie boli i chcesz to czemu nie , :-D no tylko bez szaleństw hihih :p

Do góry