reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zaczynamy staranka :)

anisiaj nie masz aż takich złych tych wyników przeciez, więc tak naprawde wiecej narobisz szkody tym ciągłym martwieniem sie i mysleniem niz tym ze masz takie wyniki!!!!! spokojnie, to nie koniec świata, nie czytaj na necie głupot, wizyta zaraz także lekarz CIę uspokoi !!!!!!!!!!!!!!!! a my dobrze mówimy- słuchaj nas kobieto , !!!!!!! :-D

NO i co zdania podzielone????????? robić czy nie robić ??????? masakra !!!!!!!!!!!!! :crazy: hmmm zadzwonie do kosmetyczki to powie mi ze mozna robić abym tylko moze przyszła , a ja nie chce isc nigdzie tylko sobie w domu zrobić sama, :sorry: eeehhhhh szkoda ze nie mam znajomej kosmetyczki !!!!!!

Gosiu a moze po prostu założę sobie maseczkę i juz przy robieniu !!!! ale kombinuję !!! :sorry:

reklama
Ilona i masz odpowiedź fachowca (Gosiulki)ja byłam na zakupach przed chwilą u nas w carrefurze nawet nie ma tłoku ale za niedługo zamykają na dziś więc pewnie przez to zjadłam płatki z mlekiem i kupiłam sobie loda:-p

Ilonka ja jestem kosmetyczką i nie zależy mi w tej chwili na zarobku;-)więc posłuchaj mnie.Wiem jaki jest szkodliwy.Sam akryl zawiera w swoim składzie substancje które są dla nas toksyczne a więc i dla dziecka.Uwierz starej babeczce.

Gosiulek dzięki !!!! w takim bądż razie trzeba bedzie chować ręce przed ludzmi :-D ehhhh szkoda ze nie mam nowych żarówek do lampy bo bym zrobiła żelowe a tak to dupa blada :-( no trudno sie mówi :eek:

Gosiulek-a jak to jest z tym malowaniem paznokci?ja maluje ostatnio kupiłam sobie śliczny lakier ale wyjątkowo śmierdzi i ledwo oddychałam jak skończyłam malować paznokcie:confused2:

Ilonka ja odradzam żele również przynajmniej w I-szym trymestrze....Obetnił ładnie paznokcie ewentualnie pomaluj bezbarwnym nie śmierdzącym i git:tak:Trzeba sprawdzac czy lakiery mają ftalany,parabeny bo one sa szkodliwe.

Wiola takim lakierem absolutnie nie wolno. Dziewczyny uważajcie naprawdę szczególnie przez pierwsze 3miesiące bo po co potem czegoś żałować.

Moja siostra przez całą ciążę nie malowała paznokci jak się dowiedziała czym może grozić malowanie.

Ostatnia edycja:
Gosiulek-malowałam nim tylko raz bo zapach(jeśli taki smród można tak nazwać) ma naprawde intensywny teraz opilnikowałam sobie i mam wymalowane bezbarwnym on naszczęście jest bezzapachowy prawie.A powiedz mi maseczki na twarz można normalnie stosować?Oczyszczające i odświeżające?

W wielu preparatach przeznaczonych do paznokci stosuje się rozpuszczalniki takie jak toluen, alkohol izopropylowy czy formaldehydy i ftalany służące jako plastyfikatory do lakierów oraz rozpuszczalniki do usuwania lakierów, tj. aceton. Istnieje badanie na temat poronienia wśród kosmetologów. Badanie to zasugerowało, że działanie tych substancji zwiększa ryzyko poronienia, szczególnie w przypadku kobiet pracujących przy zdobieniu paznokci, tj. manicurzystek. Oczywiście niezbędne są dodatkowe badania, które potwierdziłyby wyżej wymienione podejrzenia, ale mimo wszystko warto zachować szczególną ostrożność. Poza wyżej wymienionymi substancjami, zwracaj uwagę na inne niebezpieczne substancje znajdujące się w składzie lakierów do paznokci, takie jak metakrylan metylu – związek chemiczny, który po połknięciu rozkłada się na cyjanek. Jest niebezpieczny i może powodować liczne problemy zdrowotne.

reklama
Do góry