reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zadbane ciężarówki - makijaże, moda i inne przyjemności :)

ja chciałbym sobie jakos pomalować jakoś ładnie paznokcie u stóp u rąk może też w jakimś salonie no i nie wiecie dziewczyny czy są jakieś utwardzacze na lakier czy coś takiego żeby ten lakier długo sie trzymał bo tipsów nie chce robic raz zrobiłam jak zrobiłam w czerwcu to jeszcze we wrześniu je miałam ale oczywiście co drugi:rofl2: a teraz wiadomo nie moge mieć długich paznokci we wrześniu:tak:
a tak na lato chcialam mieć ładnie paznokcie u stóp bo sandałki i te sprawy:blink:

reklama
kizi-po pierwsze dobry lakier podkładowy-najlepiej taki 2 w 1 czyli nadający się jako podkład i top coat.Najpierw odtłuszczasz płytkę -może być spirytus salicylowy albo specjalny odtłuszczacz alkoholowy.Warto też zmatowić delikatnie paznokcie -albo pilnikiem o bardzo wysokiej gradacji a najlepiej taką specjalną kostką.Matowi się tylko bardzo delikatnie bez jakiegoś mocniejszego pocierania bo można uszkodzić płytkę!Potem odpylasz wacikiem i malujesz podkładem-zwykle są szybko schnące .Po 2-3 min malujesz pierwszą warstwę-jeśli to french to trzeba suszyć dłużej bo te białe lakiery lubią dłucho schnąć.Tak czy inaczej trzeba byc cierpliwym i zarezerwować sobie czas na pożądne wymalowanie pazurków.Każdą warstwę powinno się suszyć 5-10 min.im dłużej tym lepiej .Czasami lakier wygląda na wyschnięty ,malujemy kolejny raz -pzryschnie a potem wystarczy lekko dotknąć i wsio się rozwala i roluje bo spodnia warstwa jest zle wysuszona.Co do koloru to fajnie wyglądają pastelowe jasne i delikatne odcienie -a dla urozmaicenia można pod koniec pociągnąć jakimś lakierem z kawałkami brokatu (trzyma się zawsze mocniej niż normalny i trudniej się go zmywa).Wszystko zależy od fantazji,możesz też kupić sobie lakier do zdobień z cienkim pędzelkiem i na dużym i środkowym palcu malnąć jakieś pionowe albo ukośne kreseczki.Na sam koniec malujemy top coat -najlepiej 2razy i gotowe.W spzredaży są oczywiście płyny pzryspieszające schnięcie lakieru ale lepiej posuszyć normalnie i mieć pewność że jest ok.
Sama używam specjalnego utwardzacza do lakieru-ale utwardza się go w lampie UV-takiej jak do tipsów żelowych.Lakier trzyma się pod nim trochę dłużej -tak ok.tygodnia .
Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to chętnie odpowiem:tak:

Ostatnia edycja:
dzieki Olgha za odpowiedz sama to ja raczej nie bede tego robic pojde gdzies do jakiegos salonu:tak:ale wielkie dzieki za instrukcje napewno predzej czy pozniej z niej skozystam

Eli a no ciapek nie ma i kolor całkiem fajny wyszedł - taki jak na opakowaniu :-). Nawet mój M skomplementował kolor, bo fryzura nadal mu się nie podoba :-D

Vanila to fakt w naszym mieście kiepsko w wyborem odzieży ciążowej. Ale ostatnio zaszłam obok cerrfura na pięterko i tam mają taki podłużny wieszak dz ciuszkami dla nas. Ja mierzyłam spodnie ale akurat mojego rozmiaru nie było :-(.
A co większego wyboru to ja jeżdżę do Legnicy : w galerii Auchan jest taki mały sklepik ale wybór bardzo fajny. Poza tym w New Yorker i H&M mają fajne sukieneczki . Na wesele na pewno coś znajdziesz.:-)

Ja też szukam sukienki na wesele i jestem strasznie załamana. Pewnie nie znajdę takiej jaką sobie wymarzyłam. Pewnie nabawię się depresji podczas najbliższych zakupów:wściekła/y:. A tak z innej beczki... dziewczyny jak radzicie sobie z depilacją? U mnie przed każdorazową depilacją przeżywam koszmar. Gimnastyka straszna i trwa to bardzo długo.:-(

Na pewno znajdziecie ccoś fajnego na wesele!Teraz modne są kiecki odcinane pod piersiami albo można elegancką tunikęwyszukać.
Ja właśnie mam problem bo kupiłam fajna kieckę ciążową na allegro-myślałam że M ka wystarczy ale założyłam ją dziś do pracy i niestety ciasno trochę pod biustem-będę musiała gumę chyba wszyć:crazy:
Dzisiaj pierwszy raz miałąm problem z depilacją pod brzuszkiem i zmartwiło mnie to bo włosów nei cierpię:baffled:z nogami lepiej bo jakoś wolniej mi włosy teraz rosną .Co będzie za miesiąc...
Macie może jakiś sprawdzony dezodorant antyprespiracyjny?bo zwykły 24 h nie działa już na mnie:angry:przed ciążą używałam takiego po którym 7 dni miałam spokój ,tylko zaczął mnie uczulać i pachy strasznie mnie piekły -teraz boję sie że z innym bedzie to samo a upały się zaczęły ...

Olgha ja uzywam etiaxilu do skory wrazliwej i ejst calkeim ok, choc tez mnie raz skrzydelka swezialy:-D, ale jesli sie boisz to wczesniej uzywalam vichy kulki i tez byla super:tak::tak:

Oj z tą depilacją to jakiś koszmar zaczyna się robic.... bp przez ten brzuch już nic nie widzę:-D z nogami jest lepiej jeszcze mogę się schylic hehe nawet wczoraj pomalowałam sobie paznokcie u nóg oczywiście na czerwono :-) ciekawe jak długo dam rade sama je malowac hehe

reklama
Do góry