reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane listopadóweczki :-)

ja chyba tez kupie sobie te mustelle jak ja tak polecacie, dzieki za porady, poki co stosuje oliwke bo mimo ze to 5 tydzien to mi sie brzusio juz powiekszyl , gin powiedziala ze macice mam dosyc duza juz

reklama
Dziewczyny ja już tez oczywiście zaczęłam smarowanie, nacieranie :biggrin2: Wieczorem po kąpieli oliwka a rano Mustella na brzuszek, uda, pośladki i piersi :biggrin2: smaruej żeby później nie mieć wyrzutów sumienia że nie smarowałam i pojawiły sie rozstępy. A jak sie pojawią to trudno zwale na obciążenie genetyczne;) Gunt to dobre nastawienie :biggrin2:

Ja w poprzedniej ciązy używałam wyłącznie oliwki i to w sumie tylko na brzuszek, ale szczesliwie nie przytylo mi sie w zadnym innym miesjcu, wiec na roztepy w tych miescach nie bylam narazona. To prawda, ze roztepy to sprawa genetyczne i jesli masz je miec to mozesz uzywac nadrozszych kremow, a i tak cie nie ominą, ale mimo wszystko lepiej zapobiegac, bo to na pewno nie zaszkodzi, a pomoz w pewnym stopniu moze:tak:

Kobietki czy Wy tą Mustelą na rozstępy smarujecie również piersi ?
Bo ja mam też tą typowo do biustu, ale boje się że na piersiach mogą mi się najszybciej zrobić kreski więc nie wiem czy nie lepiej tym preparatem na rozstępy smarować.

A mamuśki z kolczykiem w brzuchu..... Są tu takie? Kiedy najlepiej usunąć kolczyk z pępka?

A tak na poprawę nastroju mały żarcik: :-)

dlaczego niektore kobiety noszą kolczyk w pępku?
...
żeby na starośc było na czym choinkę zapachową wieszac.

Ostatnia edycja:
Ja mam kolczyk w brzuchu ... ozstał mi jako pamiątka okresu buntu :-) wcale już nie takiego młodzieńczego :-)

nie zastanawiałam się jeszcze kiedy ściągnę ... ale jak już ściągnę to na dobre :-)

Ja mam kolczyk w jezyku (wiem ze troche inny temat) i sie zbieram do sciagniecia tez :) chyba troche wydoroslalam przez ta moja fasolke..:)

reklama
Ja mam kolczyk w pępku i właśnie dziś rano przy smarowaniu zastanawiałam się czy to już czas by go wyciągnąć.W pierwszej ciąży wyciągnęłam od razu,ale znam też osoby które nosiły do 7 m-ca.

Do góry