reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Wczoraj byłam u Gina i powiedziałam, że odstawiam piguły... a ona do mnie, że mam teraz sie naprawdę postarać bo najlepiej w ciążę zachodzi się zaraz po odstawieniu. Byłam trochę, a nawet bardzo zaskoczona, bo nastawialiśmy się na 3 miechy czekania a tu życzenia obym następnym razem przyszła do Gina już zafasolkowana!!

reklama
Witam serdecznie:-)
Napiszcie mi proszę kobietki czy przyjmując tabletki hormonalne-Yasminelle (ostatnie opakowanie) mogę równocześnie brać kwas foliowy? Jedno z drugim się nie gryzie?
Pozdrawiam i trzymam kciuki:tak:

wtam w niedzielne popoludnie !
ja po odstawianiu pigul bralam cos, co sie nazywalo femibion 800 (dostepne w niemczech) moja ginka i potem aptekarka powiedzialy, ze ten srodek ma wieksza dawke folatow (w tym 400 kw. foliowego) i inne mineraly, ze niby szybciej dochodzi sie do prawidlowego wzrostu witaminy w ciele po odstawieniu antykoncepcji...teraz biore tylko kwas foliowy, czyli razem od listopada 2006, bo tak mielismy sie starac...a staranka przesuniete...kwas biore naral...a noz a widelec...;-) bo gdyby tak wpadka byla...to ja sie nie pogniewam;-)

Od odstawienia piguł mierze tempkę ale bardziej przypomina drgawki (góra/doł/góra/dół) niż jakiś normalny wykres. Nie wiem czym jest to spowodowane bo przyczyn może być wiele. Przede wszystkim odstawienie tych piguł.... :angry: ... ból zęba, antybioty na zapalenie dziąsła itp.

Witam wszystkie Mamy:)

Na razie, żeby nie zapeszyc, nie nazywam siebie Mamą, ale to trudne, bo cały cas o tym myślę, że w środku już jest fasolka. Na razie bardzo malutka bo to czwraty tydzien po zapłodnieniu, ale wyniki testu domowegi i badania krwii są jednoznaczne - poziom bHCG - 380:) Trochę to na mnie spadło niespodziewanie, bo tabletki antykoncepcyjne odstawiłam dwa miesiące temu. W drugim cyklu bez pigułek "zaciążyłam":) Za tydzień idę na USG wewnętrzne. Same pozytywne myśli i zero stresów - takie zalecenia mam od męża i rodziców - i tego się trzymam!:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry