reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

HAUSFRAU u mnie podobnie nastawiona na 3m-ce przerwy usłyszalam ze tabletki stosuje sie jako jedna z pierwszych metod gdy nie mzna zasc bo wstrzymuja organizm a jak przestajesz brac to sie rbi nadprodukcja najłatwiej wtedy i mnie było identycznie m mówili ze nie bede miała dzieci ale terapia po tabletkach poskutkowala

słoneczko 190 gratulacje i nie matw sie ze abletki a ze szok to chyba normalka ale za ilka dni jak dotrze to wszysko zbaczsz jaka radosc i szczescie cie ogarnie...

reklama
Czesć kobietki!!! nie zaglądam na forum..bo nie chce sie dołować...powiem tak: skończyłam ostatnie opakowanie Yasminelle-brałam od lutego/marca-jakoś tak, miesiączkę (zdaje sobie sprawę że nie do końca "naturalną" dostałam 21.09, no a 7.10 było pierwsze przytulanko po @ :-) teraz od dwóch dni mam obolałe piersi i powiększone...ale , nie napalam się...stwierdziłam tak-tabletki odstawione, przytulanko-jak to w małżeństwie i jak sie uda to będzie SUPER, a jak nie to trudno-staramy się dalej! :) przestałam się napalać :) pozdrawiam i trzymam kciuki za Was!

witam wszystkie staraczki
w moim przypadku bylo jeszcze inaczej :)
jakies 2 lata temu staralismy sie o dziecko a ja nie stosowalam tabletek okolo roku przed probami. udalo mi sie zajsc w 2 cyklu prob ale niestety w 10 tygoniu stracilam dziecko. po tym fakcie zaczelam brac tabletki Cilest i bralam ok 8 miesiecy poniewaz moja ginka powiedziala ze to najlepszy srodek do uregulowania cykli i pozniejszego zajscia w ciaze. po odstawieniu w 2 cyklu zaszlam w ciaze i teraz cierpliwie czekamy na nasza coreczke :)
wszystko jest mozliwe dziewczyny :))
pozdrawiam

Witajcie.
Jak zapewne większość z was wie staramy się z mężem o drugie dziecko. Coś nam to nie wychodzi, bo to już 9 cykl starań. Tak mi dziś wpadło do głowy, że może to jest wina tego, że trzy lata miałam spirale. Nadmieniam, że badania są w pożadku i nie miałam spirali hormonalnej.Acha i odczekaliśmy ze staraniami wskazane przez lekarza trzy miesiące. Dziewczynki - może ktoras z was miała sprale przed zafasolkowaniem.

Moja przyjaciółka miała spiralę, ale bardzo krótko, bo miała w związku z nią straszne problemy i musiała usunąć po kilku miesiącach. Po kilku kolejnych miesiącach zaszła w ciążę i jej córa ma obecnie ponad 2 lata. :-)Gdyby nie stosowali prezerwatyw zaszła by pewnie jeszcze szybciej. :-)

To mnie pocieszyłaś. Tylko, że ja miałam 3 lata, ale nie miałam większych dolegliwości z nią związanych - tylko takie, które są normalnym zjawiskiem przy takiej metodzie antykoncepcji.

Czesc wszytskim, jestem na tym forum nowa a wiec prosze o wszelkie rady i jesli ktos wie odpowiedzi na moje pytania to bardzo prosze.. bralam tabletki diane 35 z drobnymi przerwami przez ok 8 lat.. teraz od ok 4 lutego przestalam bo chcemy miec z mezem dziudziusia...:-p, martwie sie kilkoma sprawami:
1) kiedy po odstawieniu tabletek mozna zaczac starania??
2) czy tabletki wplywaja na to ze ciaza moze byc bardziej zagrozona tzn ze np jesli kobieta zajdzie w ciaze zaraz po odstawieniu pigulek to czy jesli zajdzie w ciaze nie bedzie to grozilo poronieniem???

ja przed braniem tabletek mialam ksiazkowa miesiaczke, bardzo reguralny,, w przerwach rowniez okres byl reguralny - to chyba dobry znak.??

reklama
hejka tikanis. No to jesteśmy w podobnej sytuacji.
Co do staranek po pigułkach zdania są podzielone.
Niktórzy lekarza mówią aby odczekać minimum 3 miesiące a najlepiej jakieś pół roku żeby organizm wrócił do równowagi po pigułkach.
Inni znowu mówia, że najlepiej starać się zaraz po odstawieniu pigułek bo wtedy jest największe prowadopodobieństwo zafasolkowania.
u jednych sprawdza się pierwsza teoria, u innych druga.
Różnie bywa.
Ja nadal nie zafasolkowałam :) a Diane odstawiłam we wrześniu 2007.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry