• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

Lilith no zobaczymy jak to będzie w tym moim cyklu. wiem, że biały śluz to ok a że jak inny to nie za bardzo. Nawet różowy raz miałam.. a co najlepsze raz też tak miałam parę dni jakiś śluz a jak poszłam do ginki to już go nie było i nic nie wykazało..heh... no ale zobaczymy jak to będzie gdy się @ skończy czy znow będą plamienia...

Własnie! A odnośnie staranek to lekarze zalecają dokończyć opakowanie i dopiero wtedy odstawić, a nie ot tak przerywać w trakcie ktorejkolwiek tabletki!

reklama
Co do tabletek, też wzięłabym do końca i poczekała na @. Teraz o ile się ne mylę po odstawieniu powinnaś dostać już normalną @. Ja tak kiedyś nagle odstawiłam i przyszła i od tego liczy się normalny cykl, ale co ja tam wiem, to wieki temu było.

Pysia, na razie sie nie stresuj, zobaczysz jak to teraz będzie. A Ty masz po @ od razu plamienia? czy jak, bo akurat w tym się zagubiłam :D

Ja mierze od 6 dnia cyklu i na razie mam nastepujace wyniki:
36,6 36,7 36,6 36,5 36,6 36,5 36,5 36,5 .na razie sie utrzymuje.
Lilith my dostalysmy od czarnej taki fajny program z karta i tam sobie robimy zapiski tak tylko dla siebie.

Women??
Szkoda, że nie możecie tego udostępnić.. byśmy poszły na wątek z wykresikami. Widać, że Ci tempka opadła troszkę na płodne, więc wyczekuj testa, sluzu, nie wiem czy szyjkę sprawdzasz i do dzieła :)
Trzeba pamiętać, że owulacja może wystąpić do 3 dnia po skoku, dlatego warto ocenić szczyt śluzu i szyjki :)

lilith ty się na tym znasz to powiedz mi jak ja mam temp 36.5 36.5 36.4 36.5 i śluz mleczny mało rozciągliwy to są jeszcze nie płodne dni?? tak w ogóle to oglądalam filmik z ginem który powiedzial ze śluz płodny rozciąga się do 3 cm???? możliwe to??? to ja takiego w życiu nie mialam....w ogóle to to jest bardzo skompikowane.... a jak się mierzy twardość szyjki?? i czy obniżona jest???

reklama
Temperatura w dni płodne i niepłodne czyli ta przedskokowa zawsze będzie niższa. Więc sprawdzaj śluz. Nieprzejrzysty czy tam mleczny to znaczy, że są dni niepłodne, za to rozciągliwy, że tak, więc moim zdaniem u Ciebie dopiero się wszystko szykuję. Nie każdy ma taki śluz, ja tam czytałam, że i na 5 cm się rozciaga i nigdy takiego nie miałam chyba że po przytulankach, bo na następny dzień po nich tak wygląda resztka nasienia [ nie badamy wtedy sluzu od razu ]. czasem do zapłodnienia wystarczy tylko ten wodnisty nawet, więc się nie martwić :) Najwyżej brać coś na jego poprawę.
Śluz inny, bardzo płodny może też być w środku tylko, przy szyjce więc go nie widzicie :)
Szyjkę to sprawdzasz tak: jak jest miękka to przypomina wargi a gdy twarda to jest jak czubek nosa.
Z określeniem, czy jest wysoko, czy nie to już inna sprawa.. na początku cyklu jest ona nisko czyli łatwo Ci ją dosięgnąć a z czasem, gdy zbliżają się dni płodne i owulacja zaczyna uciekać do góry, czyli musisz wyżej palcem sięgnąć by ją wyczuć. Zauważysz to badając ją na pewno :)

Czy widziałaś Bafinko jakiś przykładowy wykresik??
Może tak łatwiej byłoby zrozumieć??

To mój stary wykresik, jest dość linijkowy ale nie szkodzi. Widać tu że w dni gdy jest @ temp. jest wyższa, później się utrzymuję na mniej więcej podobnym, by nastapił skoczek. Zaznaczyłam tam też szczyty, czyli kiedy ostatni dzień był płodny śluz i szyjka była najwyżej najmiększa i najbardziej otwarta.
Po skoku, temperatura utrzymywała się jak to w fazie lutealnej na wyższym poziomie, by spaść dzień przed @. Tak jest u mnie, niektórym dziewczynom spada w dniu @ innym na dwa dni przed @.
Pierwszy prawidłowy - jednak nie.. z niedoborem wapnia.. - 28dni

To dla porównania stary, sprzed 2 lat:

staranka wstrzymane( dietka) - 28dni
Wtedy @ przychodziła u mnie w dniu spadku temperatury. Widać na nim też, że szczyty i dodatnie testy owulacyjne wyszły już po skoku :) Stąd musicie pamietać, że jest 3 dni przed skokiem i 3 po :)

Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz, postaram sie pomóc. Szkoda, że nei macie choćby na 28 dni wykresiku na jeden miesiąc co by można było podpatrzyć.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry