• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

reklama
Bafinko, proszę:

Luteina czy też inny lek zawierający syntetyczny progesteron może blokować owulację jeśli zostanie podany zbyt wcześnie (np na tydzień przed owulacją).
Przyjęty jednak w okolicy owulacji- na 1,2 dni przed naturalnym pęknięciem pęcherzyka nie powinien zablokować uwalniania komórki jajowej, gdyż nawet w naturalnym cyklu w okresie około-owulacyjnym poziom progesteronu lekko się podnosi.

Najczęściej jednak zaleca się przyjmowanie tabletek typu Luteina, czy Duphaston w drugiej połowie cyklu (po owulacji), dla wzmocnienia czynności ciałka żółtego.

Zerknij jeszcze tu:

Luteina - Forum 28dni

Luteinę, bierze się po skoku na 2-3 dzień. A więc bierzesz jutro lub pojutrze. Ale to musi byc skok, czyli temp. musi się utrzymac :)

Nie ma za co dziękować.
Poczytaj proszę, jak nie jesteś pewna czy zrobić jak piszę. Można w google wpisać czy lutke brać od skoku i już :)

nie denerwuj się to normalne ze kilka dni po odstawieniu jest ktwawienie ale to jest sztuczne krwawienie i teraz owulki nie mialaś... teraz 1 dzien twojego krwawienia to pierwszy dzień cyklu i od teraz za 14 dni moze być owulka ale nie nastawiaj sie bo po tabsach możesz potrzebować czasu na powrót do normalności

A ja chcialam sprawdzić jak to jest z tą owulacja....wzięłam od bratowej testy owulacyjne...i badałam od wczoraj....wczoraj wynik negatywny....ale dzisiaj juz są dwie kreski...i obje dość wyraźne...wiec wychodzxi na to, że na dniach bedzie owulacja...

Bafinka, a ja mam pytanie...czy z twoim partnerem jest wszystko ok? Moze Wasze problemy nie leza po twojej tylko jego stronie? Bardzo mi jest przykro, ze musisz takie cierpienia przechpdzic i nerwy zwiazane z cyklami i starankami ale moze tu chodzi o cos innego? Moi znajomi 2 lata sie starali, 3 razy kolezanka poronila i okazalo sie, ze plemniki meza sa za slabe...

Ikasia ty sie nie nerwoj tymi plamieniami, bo po odstwieniu to normane, musisz dac sobie troszke czasu zeby organizm nauczy sie pracowac sam bez tabletek...

A ja juz po wizycie, malenstwo ma 1,29cm i piekne bijace serduszko ;) odkleja mi sie..."kosmowka" ? chyba to kosmowka, ale podobno w mlodej ciazy to normalne a potem sie samo przykleja...lekarz nie kazal sie tym przejmowac

Bafinka, a ja mam pytanie...czy z twoim partnerem jest wszystko ok? Moze Wasze problemy nie leza po twojej tylko jego stronie? Bardzo mi jest przykro, ze musisz takie cierpienia przechpdzic i nerwy zwiazane z cyklami i starankami ale moze tu chodzi o cos innego? Moi znajomi 2 lata sie starali, 3 razy kolezanka poronila i okazalo sie, ze plemniki meza sa za slabe...

Ikasia ty sie nie nerwoj tymi plamieniami, bo po odstwieniu to normane, musisz dac sobie troszke czasu zeby organizm nauczy sie pracowac sam bez tabletek...

A ja juz po wizycie, malenstwo ma 1,29cm i piekne bijace serduszko ;) odkleja mi sie..."kosmowka" ? chyba to kosmowka, ale podobno w mlodej ciazy to normalne a potem sie samo przykleja...lekarz nie kazal sie tym przejmowac

to się cieszę że wszystko ok i trzymam kciuki żeby tak dalej było:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry