• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

witam jestem wykonczona po 2 dniach w nowej pracy padam na ... u mnie ok nawet nie mam czasu myslec o starankach taki sajgon pozdrawiam moje kochane troche bede mniej tu wpadac ale w pt bede bo mam wolne:)

reklama
Witam dziewczyny starające się i te dopiero przygotowujące się do starań... Pisałam już tego posta na innym wątku, ale nikt dawno na niego nie zaglądał i chyba nie doczekam się odpowiedzi.
Jestem tu zupełnie nowa, ale już od jakiegoś czasu podczytuję to forum i różne jego wątki :biggrin2:.
Mam zamiar niedługo odstawić tabletki (miało to być pod koniec kwietnia, ale niestety mam spore zawirowania w firmie i być może będę musiała zmienić pracę... buuu..., a już się tak nastawiłam!). Brałam je baaardzo długo, aż strach powiedzieć, jak długo...
Mam pytanie, może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc. Otóż w najbliższym czasie zamierzam zrobić badania na WR, toksoplazmozę, różyczkę i cytomegalię oraz oznaczyć grupę krwi i interesuje mnie czy podlegają one refundacji NFZ - ze skierowaniem oczywiście. Na podstawowe badania dostałam skierowanie od lekarza ogólnego, ale na te "najdroższe" niestety nie :baffled:.
Nigdzie w internecie nie znalazłam wykazu badań refundowanych z NFZ :baffled:, a szczerze mówiąc wolałabym przeznaczyć moje pieniążki np. na wizytę u dentysty ;-).
Pozdrawiam, trzymam kciuki za staraczki i z góry dziękuję za odpowiedzi!

czesc wszystkim.mnie wczoraj wieczorem dopadl nagle jakis dolek, potem po godzinie pojawilo sie lekkie brudzenie, takie jak mam dzien lub 2 dni przed okresem.narazie nic nie leci ale na bank dostane okres, bo tak zawsze mam.to jest moj objaw zblizajacego sie okresu.w dodatku wczoraj lzy same mi lecialy i bylam niezle wkurzona.wiec hormonki daja o sobie znac.nastepny cykl stracony, mimo ze codziennie w dni plodne byly numerki.agness tak jak tobie brak mi slow.

kasia es jak pojdziesz do ginka na nfz to jak on ci zleci te badania to raczej wszystkie beda bezplatnie.nie jestem pewna co do grupy krwi- tutaj chyba samemu sie placi ale pewnosci nie mam.

kasiaes- wiesz co to jest tak ze te badania sa niestety płatne bynajmniej wtedy kidy ja bylam w ciazy to tak było !!!!

a moze lepiej dizewcyzny ze juz polozuwalyscie ;] znam duzo takich przypadkow ze czlowiek olewa i taadam ;]

No i właśnie mam takie sprzeczne informacje :baffled:. Z jednej strony słyszę, że te badania są bezpłatne, jeżeli mam skierowanie, a z innej, że pomimo skierowania muszę zapłacić. Sama już nie wiem :szok:... Ehhh... chyba muszę się wybrać do gina, po informacje "z pierwszej ręki". Ale to chyba i tak zaczekam, aż w pracy się cokolwiek wyjaśni :-(.

No i właśnie mam takie sprzeczne informacje :baffled:. Z jednej strony słyszę, że te badania są bezpłatne, jeżeli mam skierowanie, a z innej, że pomimo skierowania muszę zapłacić. Sama już nie wiem :szok:... Ehhh... chyba muszę się wybrać do gina, po informacje "z pierwszej ręki". Ale to chyba i tak zaczekam, aż w pracy się cokolwiek wyjaśni :-(.
albo zadzown do laboratorium to ci tam powiedza na 100&

kacha kochanie. jedyne co mogę, to bardzo mocno cię tulę. Wiem że żadne słowa nie oddadzą tego co chcę ci powiedzieć, i żadne słowa nie pomogą tobie. Wiedz, że jestem z Tobą. Nie martw się, głowa do góry. Ty jeszcze masz nadzieję, ale jeśli jednak przyjdzie @ ( a bardzo mocno zaciskam, żeby nie przyszła) to w następnym miesiącu odpuszczamy.... Ty i ja!!!! Musimy to sobie obiecać. Żadnego liczenia, planowania, testowania. Poprostu spontan.... I głowa do góry.... Będzie dobrze! Zobaczysz....

kasia_es witaj. Powodzenia. A co do badań, ja za rzadne badania nie płaciłam, ani w pierwszej ciąży, ani teraz.... (no chyba że beta, ale to była na własną rękę) za grupę krwi też nie płaciłam. Pozdrawiam.

reklama
albo zadzown do laboratorium to ci tam powiedza na 100&

No więc już wszystko wiem:
Różyczka, toksoplazmoza i cytomegalia są płatne, niezależnie czy ze, czy bez skierowania (z tym, że rozpiętość cenowa np. toksoplazmozy, w róznych laboratoriach jest od 46, do nawet 76 zł, więc warto porównać ceny).
Jeśli chodzi o grupę i WR, to można je wykonać ze skierowaniem w ramach NFZ.
Taki informacje uzyskałam w laboratorium, robiąc dziś badania podstawowe.

Może komuś te informacje się przydadzą:-).

kasia_es witaj. Powodzenia. A co do badań, ja za rzadne badania nie płaciłam, ani w pierwszej ciąży, ani teraz.... (no chyba że beta, ale to była na własną rękę) za grupę krwi też nie płaciłam. Pozdrawiam.

Agness_13, być może jakiś czas temu wszystkie badania były bezpłatne, ale teraz...
Cóż, za coraz większą składkę zdrowotną, dostajemy coraz mniej:wściekła/y:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry