reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zajść w ciążę po antykoncepcji...

cześć laleczki

dawno nie zaglądałam i tak siedzę i myślę sobię; a zajrze, zobaczę której sie udało :) ależ miałam nosa! Bafinko z całego serca gratuluje!!! tak bardzo sie cieszę! tyle razy każdej z Was powtarzałam że się uda i są efekty! Kochana, tylko proszę Cię bardzo, uważaj teraz na siebie! Jest straszna pogoda, ślisko i w ogole a o nieszczęscie nie trudno.. Ja sama przed samiusieńkimi Świętami wylądowalam w szpitalu na patologii ciąży.. Dostałam okropnych bóli brzucha, tak bolało że płakałam i nie mogłam chodzić.. Okazało się że to kolka nerkowa bo złapałam jakąś bakterie i ta szalała już w pęcherzu.. puścili mnie w czwartek 23.12.2010 po 3 dniach :O teraz duuuzo odpoczywam i już tak nie szaleje na zakupach czy ze sprzątaniem w domu, także Ty dmuchaj na zimne i oszczędzaj się od samego początku!
Tybie życzę dużo zdrówka i żeby ciąża była bezproblemowa a porod szybki:) zobaczysz jak te tygodnie lecą szybko, ja w przyszłym tyg już zacznę trzeci trymestr! A moim kochanym staraczkom życzę żeby ten Nowy rok wszystkie Was uszczęśliwił i przyniósł upragnione bobaski!
trzymajcie sie ciepło i jak następnym razem zajrzę to chcę więcej atak dobrych wieści!! Mnóstwo fluidków śle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
och jej nawet nie wiesz jak ja sie boję.. tyle słyszy się teraz o poronieniach a mój ł ma obciążone geny i boje sie że dziecko nie będzie zdrowe do tego i u niego i u mnie są co pokolenie bliźniaki a ja jeszcze brałam clo- sprzyja bliźniakom i boje się że nam się parka trafi... a ja bym chciała jedną dziewczynkę... ale najważniejsze byle zdrowe... wiesz może w którym tyg widać czy jest jedno czy więcej płodów??

a wiesz już jaka płec?? uważaj na siebie

Bafineczka widzę że u Ciebie to 4 tydzien dopiero wiec teraz jeszcze nie bedzie na 100 % wiadomo ile sztuk :) ale jak będziesz na wizycie ok 7-8 tyg to juz na pewno lekarz stwerdzi czy jedno czy wiecej. od 7 tyg zaczyna bić serduszko i pewnie tak lekarz wyznaczy (wyznaczył?) Ci wizytę. a właśnie, zapisałaś się już do gina?
obciążeniami się nie przejmuj na zapas. mój M jest po nowotworze przecież, lekarz mowi że to nie ma nic do rzeczy z dzieckiem w łonie matki, tylko później trzeba mieć maleństwo pod opieką specjalisty. Ja już od dluższego czasu wiem że będe miała druga córeczkę:) a ze strony męża tez sa bliźniaki więc wiem co czujesz :)
Nic sie nie martw, wszystko na pewno będzie dobrze. Ciesz sie ciążą!!!!

Zobacz załącznik 315627mój teścik z rana:)
moje objawy? pisałam wam jak w sobote 18 miałam owu to w poniedziałek wiedziałam już że jestem:) nigdy wcześniej nie bolały mnie sutki i to był pierwszy objaw,potem w środe czyli 5 dni po owu czułam silny ból brzucha i myślę ze to byla implantacja, częściej siusiu latam, mam skurcze macicy, i ochotę na kwaśne.. temp podwyższona bo 37.1.. ten pierwszy test zbił mnie z tropu ale teraz myśle że źle zrobiłam bo nie poczekałam 5 min tylko z 1 min i go wyrzuciłam a może słaba kreseczka juz wtedy by się pojawiła.. mam teraz wyrzuty bo byłam na 2 zakrapianych imprezkach i pofolgowałam sobie i boje sie czy alkohol dzidzi nie zaszkodzi...

Dziewczyny prosze napiszcie mi w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badanie prolaktyny i testosteronu?? bardzo prosze o odpowiedź

reklama
Bafinko kochanie gratuluuuuuuuuuuuję ogromniaście!!!!!!!!!!!! Wiedziałam że i Tobie wreszcie się uda :-D Dbaj teraz bardzo o siebie, zdawaj relacje co u Was, jak się czujesz itp. A czy jest jeden maluszek czy więcej to powinno by widac ok 8 tygodnia, ale czasami jest tak że widać później, podobnie jak bijące serduszko więc się na zapas nie stresuj bo stres nie jest dobry w tym stanie. No i dbaj o siebie na prawde mocno!!!!!! Ubieraj się grubo żebys się nie przeziębiła i uważaj na drogach i chodnikach bo ślisko strasznie i łatwo o wywrotkę. I odżywiaj się zdrowo bo maluszek teraz dużoooooo potrzebuje. I nie zapominaj o kwasie foliowym conajmniej do końca 3 miesiąca, żeby układ nerwowy maluszka dobrze się wykształcił.

Pysia teraz czekam na Twoją fasolkę :-) W końcu ja, Mandrzejczuk i Bafinka z naszej "starej" grupy zaciążyłyśmy więc i Tobie się uda.

No i oczywiście za wszystkie pozostałe staraczki trzymam kciuki!!!

Do góry