reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupki dla naszych maleństw

PYSIU - standardowe rozmiary kolderek dla maluszkow sa 2:
- 120x90 do mniejszych lozeczek (120x60 - ja mam to stare lozeczko po Kubie wlasnie takie i taka koldre do niego)
- oraz 135x100 do wiekszych lozeczek (140x70 - takich wlasnie jak ten Klups ktorego mamy teraz i kolderke wlasnie w tym rozmierze kupilam)
a poduszki do kompletu zawsze sa takie same czyli 40x60.
Wniosek z tego taki, ze do poprzedniego lozeczka mialaz za duzą posciel ;-)

reklama
A ja musialam Kube troszke zaopatrzyc, bo wszystko zaczyna byc za male.....
I tak wzbogacił sie o nowe jeansy, bluze i tenisowki do biegania po domu....i dobrze ze nic wiecej nie kupilam bo od chrzestych dostal kilka bluz, swterek i koszule :tak:

A dla dziecia z brzucha wczoraj zakupilismy na allegro karuzelę :-) Swoja Kuba złamał juz dawno :sorry2:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=431767812

anetko karuzelka bardzo fajna Igorek ma jeszcze swoja w lozeczku w ktorym nie spi i chyba po powrocie je wyniesiemy z sypialni do piwnicy..

ja podobnie musialam zakupic kilka par body na dlugi rekaw czapeczke tenisowki......dresiki i kurteczki zakupilam w lipcu jak byly super wyprzedaze w coccodrillo:tak:

Karuzelka juz doszla - bardzo zadowolona jestem :tak:

A wczoraj kupilismy Kubie buty na jesien....Oczywiscie skonczylo sie na Bartku....
Ale najpierw ogladalam w Daichmannie, pomijam to ze srednio mi sie podobaly....ale co mnie bardzo zdziwilo :dry:, tam zadne, nawet te Elephantenty nie maja w srodku wyprofilowanej podeszwy, tzn nie maja tej wypuklosci, ktora ma zapobiegac plaskostopiu - czy to nie dziwne? :confused:
A nowe butki sa z tego modelu - tylko granatowe, a nie takie jak na zdjeciu
2u5xagx.jpg

Elephantenty nie maja w srodku wyprofilowanej podeszwy, tzn nie maja tej wypuklosci, ktora ma zapobiegac plaskostopiu - czy to nie dziwne? :confused:
anetka ja kiedys w tv slyszalam opinie tego ortopedy co na tvn style się wypowiada ze wlanie nie powinno byc wyprofilowane podbicie bo wtedy mięsnie nie pracują i sie wtedy wlasnie nie wyrabia stopka:sorry2:
a butki fajne:tak:

anetka ja kiedys w tv slyszalam opinie tego ortopedy co na tvn style się wypowiada ze wlanie nie powinno byc wyprofilowane podbicie bo wtedy mięsnie nie pracują i sie wtedy wlasnie nie wyrabia stopka:sorry2:
a butki fajne:tak:

Ja też tak słyszałam:tak: Poza tym moi znajomi jak byli z dzieckiem u ortopedy to usłyszeli to samo, że nie powinny być profilowane:sorry2:

Aneta fajna karuzelka czy to fisher price? i buciki tez ladne :tak:
ja tez musze sie rozejrzec za bucikami na jesien, chcialabym jakies adidaski wysokie zeby nie przeciekaly.

Sami, ja tez kupiłam wczoraj adidaski :-D:tak:, takie zwykłe, nawet niedrogie były. Te, co miała na wiosnę już zniszczone, a fajne były, bo dość cieplutkie jak na wiosnę, więc na jesień by były super - najwyżej tak "koło domu" będzie miała, a na jakieś wyjście to się do spodenek założy te nowe :-p:rofl2:. No i jeszcze kupiłam taki komplecik: bluzeczka, spodnie już ocieplane na jesień i taki sweterek, co ma tylko sweterkowe rękawki, a na brzuszku kamizelka z takiego materiału, jak się kurtki robi - potem wkleję foto :tak:, bo specjalnie zrobiłam (+ dodatkowo jeszcze takiej sukienusi z jeansu i mkompletu moro), ale mi się bateria musi podładować.

reklama
Do góry