reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Martynaag przekonałaś mnie tym swoim zakupem leżaczka do dokonania takiego zakupu, moja kumpela ma na zbyciu podobne cudo i wahałam się, ona zapłaciła coś do 200zł jakieś dwa lata temu,więc jak mi odsprzeda z upustem, to nie będzie tak drogo:-), a jest fajny.
Muszę wogóle się wsiąść ostro za zakupy od października,bo ja jeszcze nic nie mam,ciuszków nie kupuję,bo chcę poczekać co mi da koleżanka sprezentuje, żeby nie przedobrzyć, ale z M chodzimy po sklepach i oglądamy :-)

Ja też uważam, że ten leżaczek jest fenomenalny. ma wszysko co trzeba i nic w nadmiarze. Bo niektórymi to łatwo mozna dziecko przestymulować :tak:.
Gabi nie martw się brakiem zakupów, na allegro można wszystko dostać często w niskich cenach (choć nie zawsze). A jak cię gnom wkurzy to klik klik w internet i twa dzidzia będzie miala wszystko co potrzeba ;-). A ty będziesz miala zadowoloną minkę, a gnom nie będzie myślał że jego inteligentne wypowiedzi straciły na efektywności hihihih.
Lucyann - bardzo fajna karuzelka. ja jeszcze rozważam synfonie dźwiękow Tiny Love Tiny Love KARUZELA ZOO pilot ____ TANIEJ 50% (429523294) - Aukcje internetowe Allegro

A przy okazji moja koleżanka bardzo chwali chustę do noszenia niemowląt bebelulu lulu . Ale prawde mówiąc nie wiem czy ona jest zdrowa dla dziecka... co o tym myślicie?

A przy okazji moja koleżanka bardzo chwali chustę do noszenia niemowląt bebelulu lulu . Ale prawde mówiąc nie wiem czy ona jest zdrowa dla dziecka... co o tym myślicie?

Ja słyszałam negatywne opinie o bebelulu. Nie wiem ile w tym prawdy bo sama nie miałam jeszcze okazji jej wypróbować. Najlepiej poszperaj po internecie i poszukaj opinii :-)
Pozdrawiam

Kiriam niestety u mnie w pracy wzięli się na sposób i zablokowali nam dostęp do niektórych stron, między innymi na Allegro:-(, dobrze,że wogóle mamy dostęp do internetu w oddziałach regionalnych, biura powiatowe są odcięte od wirtualnego świata:tak:, ale daję radę z gnomem,a zawdzięczam to tylko i wyłącznie swojemu spokojnemu usposobieniu,choć takie usposobienie jest mylące,bo jak się nagromadzi to wybuch jest zaskakujący dla otoczenia i powalający:szok:
Co do chust, to wogóle wydaje mi się,ze dla takiego maleństwa,to nie zbyt funkcjonalne i zdrowe dla dzidzi, ale ekspertem nie jestem, może Lucyann coś wie na ten temat?

Widze ze sliczne rzeczy wyszukujecie i kupujecie :-)
Ja nie mam tyle czasu na buszowanie po allegro co w poprzedniej ciazy - wiec pewnie czasem skorzystam z tego co tu wklejacie ;-):-p
MARTYNA - sliczny ten lezaczek :tak:....podobny do tego co juz kiedys wklejalam i zamierzam kupic...firma ta sama :-)
LUCYANN - karuzelka cudna......i w zwiazku z tym ze Kuba swoja połamał :sorry2: skorzystalam z Twojego znaleziska i kupilam :-D Dzieki kochana :tak:

Co do chust dziewczynki - zdrowe sa napewno, wiec tutaj nie ma obaw......
Przydatne czasem tez - ale to juz co kto lubi...W kazdym razie wiele mam sobie chwali.
Ja mam po Kubie cos innego (do tradycyjnej chusty i glownie jej wiazania jakos nie moglam sie przekonac)
Taka chuste-nosidelko....jak maly mial kolki i darl sie sprawdzila sie doskonale....jak tylko go wkladalam do srodka od razu zasypial :-D
Nieraz zdarzalo mi sie cos uprzatnac, czy przygotowac do jedzenia z malym w srodku ;-) Tyle ze trzeba sie nauczyc w tym odpowiednio ukladac dziecko - na poczatku mozna sie niezle zrazic ;-)
activeplcar11.jpg

A potem jeszcze kupilismy takie nosidełko
Aactive8a.jpg

A tak na marginesie - jak znalazłam to teraz na allegro i zobaczylam cene to mnie zatkało.....jak ja kupowalam to niezle za to zdzierali :szok:
http://www.allegro.pl/item429214549_zestaw_infant_active_i_carrycot_2_produkty_za_79.html

Ostatnia edycja:
A ja się pochwale pierwszym poważnym zakupem:-) w zeszłym tygodniu kupiliśmy wózio :rofl: Początkowo myślałam o Jedo Fyn 3, potem myślałam o Atlantic Espiro, ale jak poczytałam o X-landerze to już wiedziałam co chcę w końcu... udało mi się przekonać męża, do tego modelu. Teraz stoi ładnie w salonie i sobie na niego patrzymy codziennie i mamy niezwykłą radochę. Mój małżon wręcz się zakochał w tym wózku, śmieje się, że wygląda jak bolid F1 i już teraz wie czemu tak się upierałam akurat przy tym modelu (a jestem miłośnikiem F1 od wielu lat). Fakt faktem ,że kupiliśmy go w okazyjnej cenie 1099 zł razem z gondolą z tegorocznego modelu. Tylko spacerówka jest z zeszłego sezonu i dlatego go przecenili o prawie 500 z ł:szok:

Cieszę się, że ten największy i najdroższy zakup mamy za sobą.
Teraz tylko muszę skompletować wyprawkę dla juniora/juniorki:baffled: i powiem szczerze, że mam z tym problem... będę kupowała na allegro z racji że nie mogę chodzić po sklepach. Powiedzcie dziewczyny w jakich rozmiarach najlepiej... 56 czy więcej ubranek 62 i co się tak naprawdę przydaje, lepiej body czy kaftaniki, z długim czy z krótkim rękawem. No i strasznie boję się "chińszczyzny" :baffled: więc czy jak piszą na allegro, że polski producent i nasza bawełna czy wierzyć???? może znacie producentów i firmy które warto polecić...

A na koniec wklejam zdjęcia wózeczka :)

Załączniki

• DSCN0406.JPG
    DSCN0406.JPG
    198,8 KB · Wyświetleń: 47
  • DSCN0407.JPG
    DSCN0407.JPG
    230 KB · Wyświetleń: 49
Natomiast moja kochana babcia kupiła mi koszulę do karmienia :) Upierałam się, że nie chcę koszuli z jakimiś myszkami, żyrafkami i innymi zwierzakami, ale ta jest z tak milutkiej bawełny i ładny kolorek i fajnie leży, że mi się bardzo podoba :-) Babcia wie co dobre :) drugą chyba kupie z dekoltem kopertowym :)

Załączniki

• DSCN0408.JPG
    DSCN0408.JPG
    166,4 KB · Wyświetleń: 53
  • DSCN0410.JPG
    DSCN0410.JPG
    189,8 KB · Wyświetleń: 39
reklama
ANUTKA - gratuluje zakupy wozka - poprzednio tez rozwazalam X-landera :tak:
A koszula napewno sie sprawdzi - te rozpinane sa naprawde wygodne do karmienia.
To ile czego i w jakim rozmiarze (przynajmniej moim zdaniem) pisalam na pierwszej stronie, dlatego cytuje tamtego posta. Mam nadzieje, ze Ci sie przyda.
Jeszcze dodam tylko, ze polecam body a nie kaftaniki - body z krotkim rekawkiem pod pajace, z dlugim razem ze spioszkami - najprosciej i najwygodniej :tak:
AGA - w domu zapewne bedziesz miala cieplo.......wiec swobodnie wystarczy body z krotkim rękawkiem, a na wierzch - dokladnie tak jak napisalas :tak: Co innego na wyjscia.
Jesli chodzi o czapke w domu - dla mnie calkowicie zbedne......:sorry:
Moj Kuba co prawda kwietniowy byl, ale chlodne dni tez byly - nigdy w zyciu nie ubralam mu w domu czapki.....
Czasem po kapieli mozna zalozyc - ale to jesli dzidzia ma dluzsze wloski.....moj byl łysolek ;-)

Jesli chodzi o potrzebne ilosci.....wklejam Wam stronke, napewno sie przyda (tam sa i ubranka i inne rzeczy)
http://dzieci.lunar.pl/go.php?page=Wyprawka
Podano tam podstawowe ilosci.....ja mam tego wszystkiego wiecej i nie musialam tak czesto prac :-D Pranie bylo jak sie zaczynaly ubranka konczyc :tak:
A takiego maluszka czasem kilka razy dziennie trzeba przebrac.....albo uleje, albo sie zasika (nawet pampers czasem przepusci), albo sie zasika podczas przebierania itd :cool2:
Aaaaaa......w tym linku podano rozmiar ubranek 62.....ja mialam tez 56, a nawet pare sztuk 51 - wszystkie sie przydaly :tak: Nawet jak dziecko ma juz jakies 60 cm to te 56 pasuja........
Wszystko zalezy od tego jak duza dzidzia sie urodzi - na podstawie usg bedziecie w przyblizeniu wiedziec. Poza tym.....nalezy wziasc pod uwage dlugosc rodzicow podczas urodzenia i wyciagnac z tego srednią - metoda raczej sie sprawdza :tak:
Ja wiedzialam ze Kuba bedzie standardowy - mial 53 cm....i te male ubranka bardzo sie przydaly.....Mnie sie np nie podoba maluszek w za duzych ubrankach, z poprzwijanymi rękawkami :-p

Do góry