reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo

ja z doswiadczenia podpowiem wam, ze jesli chodzi o koszule do karmienia to dekoldami sie az tak nie przejmujcie bo i tak caly czas sie w staniku z wkladka laktacyjna chodzi. ja sie martwilam o te rozciecia w koszuli do karmienia- ze mi bedzie piersi widac, a potem sie okazalo ze i tak stanik byl caly czas ubrany bo inaczej to mleczko na brzuch kapało ;-)

reklama
wiecie ja mam troszke inne doswiadczenie co do koszul ja nosilam koszulki z tkz bielizny bezszwowej takie ktore sa blisko ciala i wkladeczki mozna bylo szybko zainstalowac i z karminiem nie mialam problemu i bylo mi wygodnie spac czy szybko sie u brac i wyjsc ..... mam i taka z wycieciem (prezent od siostry) i takie zwykle ale chyba ich poprostu nie lubie.... a co do kombinezonow to chyba faktycznie spiworek na pierwszy rzut bedzie najlepszy a kombinezon jak dzidzia bedzie miala te 2,3m-ce w styczniu lutym... ja mam taki spiworek do wozka a tak to lzejsze ubranko pod spod... ale nie mam dzis sily ani checi na nic nawet na zakupy:dry:

Wcześniej wspomniana kurteczka :)

kurcia2.jpg

A ja dostałam dziś paczkę z paroma rzeczami do szpitala. :) Przede wszystkim podkłady i te ogromne podpaski. Mąż był w szoku jak to zobaczył. Hehe.... ;)

A w przyszłym tygodniu jedziemy po łóżeczko i wyposażenie. Już nie mogę się doczekać!! :)

aneta23 wkleilas link na pierwszej stronie, ile i jakich ubranek potrzeba dla malenstwa, ale on nie dziala, mozesz mi napisac??? bo ubranek mam mnostwo, ale dla takiego nowonarodzonego maluszka prawie nic, i nie wiem ile czego kupic

A ja zakupilam ten komplet poscieli co Martynaag i jestem bardzo bardzo zadowolona. Nie moglam wytrzymac i rozlozylam wszystko na jakas godzine hehe i prezentuje sie tak :

Załączniki

• lozio1.jpg
    lozio1.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 44
  • lozio2.jpg
    lozio2.jpg
    76,3 KB · Wyświetleń: 52
No i ślicznie wygląda komplecik maliinka_ev :)
Każdy odcien super sie prezentuje :)
Ja to nie mogłam sobie pozwolić na różową pościel, bo kompletnie nie pasowało by do koloru tapet.
Pościelka warta tych pieniedzy, jakościowo bardzo dobra, staranne wykończenia :)

Martynag - śliczne rzeczy masz dla Julki!! Normalnie mała modelka będzie.
A ja muszę się pochwalić że dzisiaj zakupiłam kołyskę Simplicity...
Jeszcze tylko fotelik samochodowy i leżaczek - koniec tych wydatków :-D!

Dziewczynki super zakupki dla Waszych maluszkow :tak:
Ja mimo ze mam wiele rzeczy to nie moglam sie oprzec i wczoraj kupilismy pare ciuszkow :-D.....i innych potrzebnych rzeczy :-)
A poza tym podobnie jak Ty KIRIAM - musze jeszcze kupic lezaczek i fotelik - to z tych wiekszych rzeczy....aaaa no i kombinezonik i mysle pare cieplejszych ciuszkow tez :-p

MADZIK - odnosnie ilosci tych ubranek - link jak pisalam tamtego posta dzialal - a teraz nie - nie wiem czemu, bo dzialal od czasow ciazy z Kuba :confused:
Ale to nic - kochane wystarczy wpisac w google hasło wyprawka....
I tak np poczytajcie co proponuja np tu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/poradnik/podkategoria.php?poradnik_podkategoria_id=23&kategoria_id=3
Te ilosci sa wszedzie podawane mniej wiecej podobnie - moje zdanie jest takie ze jest to takie minimum - ja mialam ubranek wiecej - nie musialam tak czesto prac :-p....a przebierac na poczatku czasem trzeba kilka razy dziennie ;-)

reklama
Hej! Na początek witam wszystkie mamy, oczywiście przyszłe jak i obecne! Ja jestem przyszłą mamą i jeśli chodzi o zakupowe szaleństwo jakoś nic jeszcze nie kupiłam a to już 33 tydzień. Mam tylko kilka ubranek które dostałam od koleżanki( pracowała w sklepie z ubrankami i taki prezencik mi sprawiła:tak:). Całe zakupy także przede mną, co do pokoju nic nie szykuję bo właśnie trwa w domu remont, mam nadzieję że zanim Dzidziuś się urodzi zdążymy wygospodarować mały kącik.
Z rzeczy które muszę kupić najbardziej zastanawia mnie rodzaj łóżeczka... Drewniane czy turystyczne? Chciałabym raczej drewniane ale niektórzy( w tym mąż) twierdzą że to jest niebezpieczne, dziecko będzie uderzało sie o szczeble. A jak Wy uważacie? które lepsze?

Do góry