reklama

Zakupowe szaleństwo!

Ja sie dzisiaj obkupiłam:-)
rożek usztywniany z wyjmowanym usztywnieniem:-)
pieluchy tetrowe i flanelowe
sweterek (na wyjście ze szpitala, może do chrztu dotrwa) taki śliczniutki, biały z pomponikami i kapturkiem:-p
ręczniczek z kapturkiem (i z kaczuszką:laugh2:)

a jutro ide wpłacić zaliczke na wózek (zmieniłam zdanie, kupuje inny niż zamierzałam na początku, jak bede miała fotki to pokażę):happy:

patrzyłam na proszki do prania, HELP nie wiem który wybrać:baffled:

reklama
ja mam lovele,fajnie pachnie-i nie wiem czy do prania dodawac tez plyn do plukania?nie uczuli to?chyba sie wstrzymama z plynem bo jak juz teraz upiore to nie bede jeszcze raz prac!

czy ktoras z Was ma do wozka osobny spiworek albo takie nosidlo?czy starczy poscielka?w koncu juz niedlugo bedzie wiosna,wiec nie wiem czy sie oplaca kupowac?

mel ty to te zakupy tak racjonalnie kupyjesz

ja to jak taka swiezynka cos mi esi espodoba to kupuje nie patrzac nawet czy to zimowe czy letnie i czy rozmir bedzie dobry na zime czy lato:no: :wściekła/y:

no koszmar jak taka calkowicie zielona przyszla mama :eek: :baffled: :happy: :sick: :frown: :rofl:

a myslisz, ze ja nie miałam wpadek za pierwszym razem :sorry2:
było ich kilka :-p
kupiłam pewien boski ciuszek dzinsowy
taki kombinezonik z USA
sliczny
ale cięzko było dzieciaka w niego wdusić :baffled:

teraz tez mam zapędy na kupowanie ładnego
tylko już w momencie jak stoje do kasy, to zawsze mysle jak to będzie w praktyce :dry:
no i czasam isie wracam i odkładam na miejsce :eek:

ja bede miała nosidło razem z wózkiem, w ogóle bede miała wypasiony wózek - z moskitierą, tropikiem, dwiema torbami, koszem, przekładaną rączką, ale jestem happy:happy::happy::happy::-D
nie wiem chyba nie kupuje śpiworka:no:

Bogda podobno rzeczy dla noworodków W OGÓLE się nie płucze w płynach do płukania. Nawet na płynie do płukania Dzidziuś było napisane, że stosować do ubranek dla dzieci powyżej 3 roku życia.

A jeśli o wózek chodzi to ja go jeszcze w domu nie mam ale wiem, że w moim jest śpiworek, z tym, że nie wiem czy w gondoli go będę wykorzystywać, to zależy od pogody.

ja mam śpiworek ale nie do gondoli
kupiłam go już przyszłościowo do spacerówki na następną zimę :happy:

z wyprawki brakuje mi jeszcze rożka, łóżeczka, pościeli, parę kosmetyków, i dla siebie parę pierdółek :-)

a co dla siebie kupujecie? ja czekam na dostawe koszul do karmienia, i nie wiem co jeszcze?czy kupujecie tantum Rosa?musze szare mydlo kupic bo ponoc polecaja-dobrze wysusza!

O własnie Bogda, to szare mydło podobno jest dobre do mycia się po porodzie, odkaża ponoć szwy (czy to po nacięciu krocza czy po CC). Patrzyłam dzis w kilku samoobsługowych drogeriach ale nie widziałam zwyklego szarego mydła... Ponoć zwie się "Biały jeleń" ;). Wpadło Wam gdzieś w oko??

A jeżeli o zakupy chodzi to ja dla siebie jeszcze to mydło i wkladki laktacyjne (bo chyba już w szpitalu się przydadzą...) no i jakiś stanik do karmienia ale w sumie nie wiem jaki rozmiar kupic bo póki co nie mam "przyrostu" ale jak będzie mleko to może lepiej ciut większy...?

A dla Młodego to kosmetyki i maście już mam a resztę rzeczy mam zamówioną lub wybraną (w jednym sklepie) i chce to kupić razem licząc na jakiś rabacik :).

reklama
dla siebie kupuję:
-koszule do karmienia
-klapki
-płyn do higieny intymnej
-Tantum Rosa
-wkładki laktacyjne (mam już)
-staniki do karmienia (jeden już mam)
-ręcznik papierowy do podcierania w szpitalu, żeby nie zabrudzić normalnego ręcznika
-majtki poporodowe
-wkładki poporodowe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry