reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo!

reklama
No i jak kamilas kupilas cos fajnego.

zachecona twoimi zakupami tez pojechalam do sklepu i pomalu zmniejszam liste wyprawkowa.
dokupilam kocyk i spiworek do spania. z posciela naeazie sie wstrzymyje.kupuje tylko te ochraniacze na lozeczko no i przescieradla:tak: :tak:
dokupilam bodziakow bo chyba tylko 2 mialam.ale nie kupowalam dla noworodkow tylko takie do 3 miesiecy.bo mysle ze jak sie pepek zagoi to bede dopiero je zakladac. na poczatku pajace:-)

ja wlasnie dostalam telefon ze sklepu, ze udalo im sie sprowadzic moj wozeczek!!!! jupi!!!!:laugh2:
przed swietami jeszcze sobie go przywieziemy i bede smigac po chatce wozeczkiem ;-)

wiecie co, ja mam ciagle jeszcze nie do konca wyklarowana sprawe z tymi specyfikami do pielegnacji maluszka...

-czy oliwka czy slyszalam cos o parafinie
-co do pielegnacji pepuszka w koncu - ponoc spiryt tylko na recepte
-do mycia slyszalam, ze sa specjalne plyny do kapieli i nic wiecej nie potrzeba, czy moze jednak jakies specjalne mydelko?
-czy kupic krem na kazda pogode czy moze juz taki z filtrem, bo zaraz bedzie u nas wtedy cieplutko?
-co jesli sudokrem nie pomoze i powstana i tak odparzenia?? slyszalam, ze sudokrem lepszy dla chlopcow a nie dla dziewczynek..wiec jakby co to co innego kupic??
- na te sutki to Bepanthen byl?? on na cos jeszcze sluzy nie?
-gruszka czy jakas Frida (co to w ogole jest?)

rany ale pytan... :dry:

wiecie co, ja mam ciagle jeszcze nie do konca wyklarowana sprawe z tymi specyfikami do pielegnacji maluszka...

-czy oliwka czy slyszalam cos o parafinie
-co do pielegnacji pepuszka w koncu - ponoc spiryt tylko na recepte
-do mycia slyszalam, ze sa specjalne plyny do kapieli i nic wiecej nie potrzeba, czy moze jednak jakies specjalne mydelko?
-czy kupic krem na kazda pogode czy moze juz taki z filtrem, bo zaraz bedzie u nas wtedy cieplutko?
-co jesli sudokrem nie pomoze i powstana i tak odparzenia?? slyszalam, ze sudokrem lepszy dla chlopcow a nie dla dziewczynek..wiec jakby co to co innego kupic??
- na te sutki to Bepanthen byl?? on na cos jeszcze sluzy nie?
-gruszka czy jakas Frida (co to w ogole jest?)

rany ale pytan... :dry:

- mozna dawac oliwke do wody we wanience albo dawac do wody oilatum- na bazie parafiny - i po kapieli juz nie smarowac
albo mozna kąpać w mydełku np bambino i po kapieli smarowac oliwką, kremem tez jest z serii oilatum parafinowy

to zalezy czy dzieciaka nie bedzie cos uczulac

spiryt jest na recepte :confused:
w Polsce zaleca sie przemywanie kikutka spirytem
ale w szpitalu pokażą jak sie to robi, spoczko :tak:
ja tez bede mazała spirytusem

krem? może narazie smaruj buźkę tym samym co ciałko np oliwką albo kremem do ciałka :tak:

a czemu sudocrem lepszy dla chłopców :confused:
my używalismy nie oszczedzając i nigdy nie było odparzeń
jak nie użylismy sudokremu i odparzenie sie zdarzyło, to smarowalismy bephantenem , tym samym co na sutki !!!

ani gruszka ani frida nie byłą u nas używana
jak był katar to działaliśmy solą fizjologiczną i kropelkami dla niemowlaków

jestem zdania, ze im wiecej wyciaga sie z noska tym wiecej sie tam produkuje

a to jest frida

FRIDA PODRÓŻNA POKONAJ KATAR U MALUSZKA+FILTRY (146475966) - Aukcje internetowe Allegro

Melanie;1000410a to jest frida [URL="http://www.allegro.pl/item146475966_frida_podrozna_pokonaj_katar_u_maluszka_filtry.html" pisze:
FRIDA PODRÓŻNA POKONAJ KATAR U MALUSZKA+FILTRY (146475966) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

o rany :oo2: :surprised:

reklama
Do góry