reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo!

nie chodzi o to ze jej sie ni epodoba bo to przeciez roznica pokolen i wogule ale chodzi o to w jaki sposob ona to mowi.

nie wymagam zeby jej sie podobalo bo kazdy ma swoj gust i o tym sie nie dyskutuje

mezus wkurzony ale nic jej nie powie , tylko tyle ze to nasz sprawa:wściekła/y:

ale na tym koniec koniec jazdy po nas :tak:
miarka sie przebrala:wściekła/y:

reklama
:tak: tak roksi juz mam Quinny stoi u nas w pokoju:-)

a fotki juz wstawilam pare stron wczesniej:tak:

za pare dnia zrobie fotki na zywo to wstawie nowe:tak:

dr Browna anykolkowe kosztuja ponad 30 pln za szt
i sa super, bo sie nie wsysa smoczek i dziecko spokojne sobie pije nie lykajac powietrza :tak:

my od poczatku mamy te butelki
tzn do roczku mielismy 1 szt :eek::-D
a teraz kupilismy jeszcze 2 :cool2::-D

dla Maddoxa tez je kupie :tak:
Prawie wszystkie smoczki do butelek, czy to Avent, czy NUK, czy Canpol Babies są antykolkowe, z odpowietrzaczem :tak: Przynajmniej te, które ja oglądałam, i zresztą kupiłam :tak:
A butelki antykolkowe ma też Canpol Babies - sprawdzę jutro, jaką mają cenę..

slonko ja nie mowie o smoczkach antykolkowych
tylko o systemie antykokowym
czyli o takim opatentowanym urzadzeniu

dr_browns_wide_next_deluxe_.jpg

ooo tutaj lepiej widac to cacko
Dr. Brown's Baby Bottles

czyli taka gumowa membranka i plastikowa rurka
jakos to jest madrze wymyslone ze mleko sie nie wylewa a powietrze, ktore zostaje do butelki wpuszczane przez pijace meczko dziecko zostaje wydalane na zewnatrz i smoczek sie nie wsysa
zaden smoczek antykolkowy nie usuwa powietrza z butelki

mamy 2 zwykle buteleczki i picie z nich to zupelnie inna bajka

Dlatego napisałam też o BUTELKACH ANTYKOLKOWYCH z Canpolu :-p :-D Może inaczej "problem" rozwiązany, ale cel ten sam :tak: A już o jakość się spierać nie będę, nie testowałam ani jednych, ani drugich :happy:

Widziałam gdzieś w necie cenę 12.50 zł za butelkę antykolkową Canpol Babies, 150 ml, za 250 ml -13,30 zł..

A za tą, 250 ml - 16.50 zł

Wyprofilowana butelka z odkręcanym dnem, zmniejsza ryzyko powstawania kolki u niemowląt. Specjalna silikonowa uszczelka umieszczona w dnie butelki posiada zawór powietrzny dopuszczający powietrze do butelki,gdy powstaje w niej podciśnienie na skutek ssania przez dziecko. To sprawia, iż dziecko nie połyka powietrza i nie cierpi na kolkę. Wygięty kształt butelki ułatwia karmienie dziecka. Butelkę należy podawać dziecku w sposób przedstawiony na rysunku.Standardowo wyposażona jest w silikonowy antykolkowy smoczek o kształcie zbliżonym do kształtu piersi umożliwiający łączenie naturalnego karmienia z karmieniem butelką. Butelka może być poddawana wielokrotnej dezynfekcji.Uwaga!W butelce antykolowej nie należy podgrzewać pokarmu, gdyż na skutek zmian ciśnienia może nastąpić otwarcie zaworu w uszczelce i dojść do zamieczyszczenia pokarmu.

A czy to działa?? Pewnie przetestuję, bo cena przystępna :tak:

Agutek - w jednym poście napisałaś - dwie butelki - ok. 40 zł :szok: Jezu, co to za superaśne butelki?? Za taką cenę to się chyba same napełniają?? ;-) :-D Ja kupiłam szklaną, z Canpol Babies, 120 ml, ze smoczkiem, z "osłonką" = zatyczką (??) za 5,49 zł. Nawet z NUKa, czy AVENTu nie widziałam takich drogich :szok: Ale za dużo też nie widziałam.. A smoczek uspokajający z NUK, silikonowy, profilowany (bo np. bąbelkowy był za duży do buźki Zuzi ;-)) widziałam za 10 zł :tak:

tutaj odpowiedz ;-)

dr Browna anykolkowe kosztuja ponad 30 pln za szt
i sa super, bo sie nie wsysa smoczek i dziecko spokojne sobie pije nie lykajac powietrza :tak:

Aventu tez kosztuja dosc sporo - mala okolo 15zl, wieksza ponad 20zl wiec tez jak nic uzbiera ci sie za dwie ok. 40zl :tak:

ktoras z nich kupie...
mamy polecaly mi wlasnie tylko te 2 firmy :happy:

reklama
Widziałam gdzieś w necie cenę 12.50 zł za butelkę antykolkową Canpol Babies, 150 ml, za 250 ml -13,30 zł..

A za tą, 250 ml - 16.50 zł

Wyprofilowana butelka z odkręcanym dnem, zmniejsza ryzyko powstawania kolki u niemowląt. Specjalna silikonowa uszczelka umieszczona w dnie butelki posiada zawór powietrzny dopuszczający powietrze do butelki,gdy powstaje w niej podciśnienie na skutek ssania przez dziecko. To sprawia, iż dziecko nie połyka powietrza i nie cierpi na kolkę. Wygięty kształt butelki ułatwia karmienie dziecka. Butelkę należy podawać dziecku w sposób przedstawiony na rysunku.Standardowo wyposażona jest w silikonowy antykolkowy smoczek o kształcie zbliżonym do kształtu piersi umożliwiający łączenie naturalnego karmienia z karmieniem butelką. Butelka może być poddawana wielokrotnej dezynfekcji.Uwaga!W butelce antykolowej nie należy podgrzewać pokarmu, gdyż na skutek zmian ciśnienia może nastąpić otwarcie zaworu w uszczelce i dojść do zamieczyszczenia pokarmu.

A czy to działa?? Pewnie przetestuję, bo cena przystępna :tak:

ze tego co napisane, to chodzi o to samo co w butelkach dr Browna :tak:
tylko myśl i wykonanie troszke inne ;-)

ogolnie NUK to dobra firma... :tak:

my wytestowalismy tylko smoczek uspokajający od NUKa
taki silikonowy ze scietym ... cypelkiem :-D nie wiem jak to nazwac
....tylko wiecie co
mielismy z nim maly wypadek :dry: i od wtedy nie uzywamy smoczkow
Pariska jak miala z 3 albo 4 miesiace to lezala sobie se smoczkiem w lozeczku i takos odwrotnie wlozyla go sobie do buzi
i utknął jej w poprzek :-(

ten plastik za który sie trzyma smoczek
ale był krzyk a ja spanikowana wyszarpnełam jej to z buzi
normalnie wtedy myslalam ze jej szczęke wystawilam z zawiasów :-(

teraz juz napewno kupie smoczek cały miękki

Do góry