reklama

Zakupowe szaleństwo!

właśnie zrobiłam sobie liste z brakami i zastanawiam się nad pasem poporodowym:confused: bo w tv słyszałam że taki pas można założyć już w drugiej dobie po porodzie i świetnie mięśnie podtrzymuje a w necie wyczytałąm że te pasy to lipa i jeśli chce sie je stosować to 2 tyg. po porodzie przy cc po miesiącu
zastanawiam się jeszcze nad oliwką i pudrem jakiej firmy wybrać:confused: w wogóle to jak pilęgnować takiego maluszka:confused: czy można używać mydełka dla dziecka czy płynu do kąpieli:confused: a no i jeszcze krem do twarzy dla maluszka:confused::szok:

aaaaa chyba padnę nic nie wiem:szok::szok::szok::szok::szok:

reklama
A moja nienarodzona jeszcze dzidzia dostała pierwszy prezent - skarpeteczki.Rodzina raczej przesądana.Roksi, pudru dla dzidziusiów się raczej nie używa. Bardzo wysuszają i tak suchą skórę dziecka, którą jesli już to należy nawailżać oliwką. Tak przynajmniej mówią pediatrzy w moim otoczeniu.Ale Ci fajnie, że jesteś już w 8 m-cu. Ja też chcę!

Melanie twoja corcia to chyba z tych drobniejszych jest co?
Jakis czas temu gadalam z moja kosmetyczka i ona ma szkraba rodzonego w czerwcu i on juz od jesieni nosi rozmiar 74 :szok:

wiesz co :dry:
moja córcia jest dość wysoka
jak mi ją tu ostatnio zmierzyli to miała 80 cm i pokazali mi, ze to troszę ponad krzywą na siatce centylowej :eek:

ale ona faktycznie dość długo siedziała w rozm 74
niestety nie pamiętam od kiedy :dry:
ale poprzedniej zimy miała kombinezon futerkowy rozm 74
na poczatku zimy jak ją pakowałam to nawet nóżki nie wystawały z nogawek :-)

właśnie zrobiłam sobie liste z brakami i zastanawiam się nad pasem poporodowym:confused: bo w tv słyszałam że taki pas można założyć już w drugiej dobie po porodzie i świetnie mięśnie podtrzymuje a w necie wyczytałąm że te pasy to lipa i jeśli chce sie je stosować to 2 tyg. po porodzie przy cc po miesiącu
zastanawiam się jeszcze nad oliwką i pudrem jakiej firmy wybrać:confused: w wogóle to jak pilęgnować takiego maluszka:confused: czy można używać mydełka dla dziecka czy płynu do kąpieli:confused: a no i jeszcze krem do twarzy dla maluszka:confused::szok:

aaaaa chyba padnę nic nie wiem:szok::szok::szok::szok::szok:

a ja juz pisałam o tym wszystkim, bo ktoś miał już ten sam problemo :cool2:;-)

ja bym sobie dała luz z tym pasem :-p
wszystko sie wciaga po jakims czasie a tłuszczu pas nie usunie :no:
kobitko 9 miesiecy sie rozciagalas (nooo jeszcze nie ale prawie ;-) )
i potem chcialabys wrócic do normy w kilka dni :confused:

Roksi 23 nam położna mówiła, że w zasadzie z kosmetyków to dla dziecka wystarczy mydło i oliwka. Ja kupiłam sobie zwykłe Bambino (oliwkę i mydło). Z tego co czytałam to wiele dziewczyn sobie chwali tę firmę bo po pierwsze nie uczula a po drugie nie jest droga.

Co do pudru, to tak Magdakap napisała, teraz się nie używa pudrów (sudocrem to puder w kremie z innymi dodatkami) bo one podobno przez tę swoją sypką postać bardzo uczulały.
W swoich notatkach ze szkoły rodzenia mam trochę informacji o tym jak dbac o dziecko od głowy w dół to postaram sie to przepisać na komputerze i wrzucić do wątku dot. szkoły rodzenia. Część rzeczy juz tam wkleiłam - o połogu np.. Oczywiście pewnie są różne szkoły na pewne tematy a ja mam wersję tej właśnie położnej i zwyczajów panujących w przychodni gdzie ona pracuje ale wydaje mi się, że rozsądnie mówi :). Ma prawie 30 lat doświadczenia w zawodzie.

a ja juz pisałam o tym wszystkim, bo ktoś miał już ten sam problemo :cool2:;-)

ja bym sobie dała luz z tym pasem :-p
wszystko sie wciaga po jakims czasie a tłuszczu pas nie usunie :no:
kobitko 9 miesiecy sie rozciagalas (nooo jeszcze nie ale prawie ;-) )
i potem chcialabys wrócic do normy w kilka dni :confused:
moja sąsiadka z góry po porodzie używała pasa i bardzo sobie go chwali:tak: i naprawde brzusio wrócił jej do formy i to w ciągu 4 miesięcy:confused: została tylko mało jędrna skóra ale naprawdę trzeba jej brzusio popacać:laugh2: żeby zauważyć:happy:
a jeśli chodzi o to że chciałabym wrócić to formy w kilka dni to źle mnie zrozumiałaś:confused: bo chciałam się dowiedzieć jak wcześnie można założyć taki pas:confused:

Roksi 23 nam położna mówiła, że w zasadzie z kosmetyków to dla dziecka wystarczy mydło i oliwka. Ja kupiłam sobie zwykłe Bambino (oliwkę i mydło). Z tego co czytałam to wiele dziewczyn sobie chwali tę firmę bo po pierwsze nie uczula a po drugie nie jest droga.

Co do pudru, to tak Magdakap napisała, teraz się nie używa pudrów (sudocrem to puder w kremie z innymi dodatkami) bo one podobno przez tę swoją sypką postać bardzo uczulały.
W swoich notatkach ze szkoły rodzenia mam trochę informacji o tym jak dbac o dziecko od głowy w dół to postaram sie to przepisać na komputerze i wrzucić do wątku dot. szkoły rodzenia. Część rzeczy juz tam wkleiłam - o połogu np.. Oczywiście pewnie są różne szkoły na pewne tematy a ja mam wersję tej właśnie położnej i zwyczajów panujących w przychodni gdzie ona pracuje ale wydaje mi się, że rozsądnie mówi :). Ma prawie 30 lat doświadczenia w zawodzie.
właśnie słyszałam że bambino jest świetna:-) ale nie wiedziałam że sudocrem to puder w kremie:baffled: dostałam w sklepie liste z wyprawką i był tam puder:no: no to teraz wiem:tak:

moja sąsiadka z góry po porodzie używała pasa i bardzo sobie go chwali:tak: i naprawde brzusio wrócił jej do formy i to w ciągu 4 miesięcy:confused: została tylko mało jędrna skóra ale naprawdę trzeba jej brzusio popacać:laugh2: żeby zauważyć:happy:
a jeśli chodzi o to że chciałabym wrócić to formy w kilka dni to źle mnie zrozumiałaś:confused: bo chciałam się dowiedzieć jak wcześnie można założyć taki pas:confused:
tak
ale miałam na myśli to, że nie ma sensu kupować czegoś co jest zbędne ;-)
ja po 3 miesiąch bez pasa też miałam brzuch na swoim miejscu ;-)

oczywiscie, ze jesli poczujesz się lepiej mając taki pas, to go kup
ale z własnego doświadczenia wiem, ze organizm wie co ma robić i bez pasa ;-)
i w poprzednim poście właśnie to chciałam przekazać :happy:

reklama
tak
ale miałam na myśli to, że nie ma sensu kupować czegoś co jest zbędne ;-)
ja po 3 miesiąch bez pasa też miałam brzuch na swoim miejscu ;-)

oczywiscie, ze jesli poczujesz się lepiej mając taki pas, to go kup
ale z własnego doświadczenia wiem, ze organizm wie co ma robić i bez pasa ;-)
i w poprzednim poście właśnie to chciałam przekazać :happy:
chyba poświęce 40 zł i kupie tak dla świętego spkoju:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry