M
Melanie
Gość
to będziemy się ścigać, która pierwsza odzyska swój brzuchol 

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Witajcie Marcóweczki w drugi dzień Świąt.
Widzę, że się coniektóre wzbogaciły o rzeczy dla Dzieciaczków. Ja doszłam do wniosku, że muszę się ostro wziać za zakupy innych niż ciuchy rzeczy (bo te już w zasadzie mam). No i mam problem bo wiem np. że mam kupić parę kosmetyków dla Młodego m.in. linomag i sudokrem (może też oilatum na wszelki wypadek) ale nie wiem jakie opakowania kupować (mam na mysli wielkość) a np. jeśli o linomag chodzi to widzę, że sa i maści (z róznymi dodatkami) i płyny i juz zgłupiałam, które warto mieć....Olilatum tez ma i płyny i emulsje i żele....
W szkole rodzenia położna mówiła nam jakie rzeczy warto mieć i był to właśnie: linomag, sudokrem, sól fizjologiczna, spirytus 95%, rumianek, maść majerankowa, aftin, a z kosmetyków to w zasadzie wystarczy oliwka i mydło (już kupiłam Bambino). Poza tym wiadomo - pieluchy, patyczki i płatki kosmetyczne, gaziki.
A Wy już macie któreś z tych rzeczy??

bo uczulał

A co do linomagu to z tego co mówiła położna to stosuje się go profilaktycznie po zmianie pieluchy, natomiast sudocremu używamy kiedy skóra jest już podrażniona.

Moja siostra gdzieś widziała zestawienie "opłacalności" pieluszek i najlepiej wypadły PampersyA jakie pieluszki macie zamiar używać - Pampers? Tyle tego stoi na półkach, ale na początek pampersy chyba najlepsze, co? Pamiętam, że moją córcie po kilku m-cach przestawiłam na Happy bo tańsze i tak już do końca.
Jakoś tak wyszło, że pojedyncza pieluszka jest może droższa, ale przy zakupie większych opakowań i przy promocjach Pampersy wypadają jako najtańsze w użytkowaniu

Taką maść robią na oddziały noworodkowe