reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo!

U nas do szpitala trzeba wziąć takie chusteczki albo oliwkę, tak że już od początku je stosują. Ja na razie kupilam na próbę w Rossmanie te "ichnie" chusteczki Baby dreams czy jakos tak bo je dziewczyny chwaliły.

reklama
U nas do szpitala trzeba wziąć takie chusteczki albo oliwkę, tak że już od początku je stosują. Ja na razie kupilam na próbę w Rossmanie te "ichnie" chusteczki Baby dreams czy jakos tak bo je dziewczyny chwaliły.

to potem daj znac jak sie sprawdzaja, bo one chyba tez do tych tanszych naleza prawda?
trzeba bedzie wyszukac sobie jakiegos takiego dobrego typu, ktory nie bedzie nam zbyt mocno uderzal po portfelu :happy:

powiedzcie zdecydowalyscie sie juz na butelki do karmienia?

ja sie ciagle zastanawiam, na ktora sie zdecydowac Avent czy Dr Brown's ?
no i jakie wielkosci kupujecie? te male tylko, czy moze tez wieksza od razu?

chcialabym karmic piersia, no ale w razie czego chyba trzeba miec jakas butle w zapasie gdyby cos nie szlo zgodnie z planem...

jak to jest u was?? podjelyscie juz decyzje albo kupilyscie?

wiem, ze malaga jakas juz kupila - jaka kochana wielkosc wybralas??

Agutek one chyba kosztują ok. 5 zł za opakowanie (nie pamiętam czy 60 czy 80 szt.)

Miloku ja zamierzam używać jednorazowych (mąż był przerażony jak mu o tetrowych wspomnialam ;)) ale tetrowe i tak kupię bo są potrzebne chociazby do "szerokiego pieluchowania". Położna mówiła,ze się wklada po 2 sztuki (chyba na jednorazową....), poza tym czy to do wanienki przy kąpaniu, czy do karmienia, zawsze sie przydadzą. Kupie chyba 20 sztuk.

jeee agutek wlasnie to chcialam uslyszec

juz zaczelam sie przez zchwile czuc jak zwyrodniala i leniwa matka, bo siora jak uslyszala ze nei bede ich zakaldac to sie na mnei spojrzala spod byka

ale ja tez bede uzywala ich do podcieranie zakrywania twarzy i podkladania:tak:

wiecie co jesli chodzi o to szerokie pieluchowanie to slyszalam niedawno wypowiedz rehabilitanta z "Mamo juz jestem" (nie wiem czy kojarzycie tego gostka), pokazywal jak przewijac noworodka i m.,in mowil wlasnie o tym pieluchowaniu, ze wcale nie trzeba tego robic...dopiero jak dziecko ma juz kilka tygodni i lekarz podczas badania uzna, ze dzidzius ma problemy z bioderkami to dopiero wtedy nalezy dodatkowo tetrowkami pieluchowac, natomiast wczesniej nie ma w ogole potrzeby :happy:
nie powiem, ale ta wiadomosc bardzo mnie ucieszyla ;-) :-D

jeee agutek wlasnie to chcialam uslyszec

juz zaczelam sie przez zchwile czuc jak zwyrodniala i leniwa matka, bo siora jak uslyszala ze nei bede ich zakaldac to sie na mnei spojrzala spod byka

ale ja tez bede uzywala ich do podcieranie zakrywania twarzy i podkladania:tak:

miloku w takim razie bedziemy razem wyrodnymi matkami ;-)
ja tam zamierzam korzystac z udogodnien XXI wieku i nie mam najmniejszej ochoty sie z tym ukrywac :-D

reklama
No tak, ja też nie od razu zamierzam wciskać mu te warstwy pieluch bo podobno po USG bioderek lekarz mówi, czy jest taka potrzeba i ile tych pieluch należy wkładać.

A jeszcze jest też kwestia stulejki u chłopaków bo pamiętam, ze jak mój brat był mały to mama mu ściągała napletek po kąpieli a potem gdzieś słyszałam, że teraz juz sie tego nie robi ale potem w szkole rodz. położna mówiła, że się robi.... i że dziecka to nie boli ale żeby nie robić za często bo mu się spodoba ;).

(aukcja na allegro przeszła mi koła nosa ale dobrze bo za dużo tego ... ;) )

Do góry