reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
jak zjada to nie musi lezec wiecznie przy cycu zeby sie uspokoic tylko dawałą smoka i mały lezy w kołysce sam i musi go budzic na jedzenie po 3h a czasem mały budzi sie sam po 4 h. Ona ma wiecej czasu dla siebie.

no właśnie - podobno dzięki smokowi dzidzia jest spokojniejsza i czuje się bezpieczniej..może faktycznie kupie jeden tak w razie czego i zobaczymy jak się akcja w domu rozwinie..

reklama
ja na pewno kupię i wezmę już do szpitala. może tylko któraś z dziewczyn jaki kupić, bo są teraz te jakieś "uspokajające" itd itp po 10 rodzajów z każdej firmy, a ja zielona i mam coś wybrać...

ja na pewno kupię i wezmę już do szpitala. może tylko któraś z dziewczyn jaki kupić, bo są teraz te jakieś "uspokajające" itd itp po 10 rodzajów z każdej firmy, a ja zielona i mam coś wybrać...

Ja w szpitalu miałam smoczek, tylko,głupia i niedoświadczona ukrywałam ten fakt przed lekarzami i pielęgniarkami.:tak:. Bałam się,że mnie opierniczą za ten smoczek. Zasłaniałm Jakubowi twarz, jak tylko wchodziły na salę:szok:. Ale mój mąż mnie uświadomił,że to moje dziecko i mogę robić ,co uważam za stosowne. Na szczęście nikt nie zwrócił uwagi na smoka. ;-)

A co do wyboru, to tutaj będę się kierowała wyglądem:tak:. Kupię smoczek chyba z aventu- jest silikonowy(czyli przezroczysty) i nie chcę,żeby był w kształcie "kulki", bo mi się to nie podoba....

Hej dziewczyny, ja jestem z mamusiek grudniowych 2009 ale mam pytanie - dotyczące tego wątku. Może któraś z Was nie ma jeszcze wózka z fotelikiem i chciałaby kupić? Mam model ROAN MARITA spacerówka z gondolą +fotelik, do tego parasolka na słońce, śpiworek ciepły (na zimę) oraz folia przeciwdeszczowa i gratiski. Kolor beżowy w kwiatki (504). Sprzedaję bo gondolki już nie używam ani fotelika, a samej spacerówki przecież nie zostawię sobie bo nikt nie kupi gondoli bez stelaża ;) Zadowolona jestem z wózeczka bardzo. całość sprzedam za 900zł (pokryję koszty wysyłki). Jak ktoś chce to wyślę fotki. Sorki za zajęcie Waszego miejsca, ale może akurat którejś się przyda ;)
Piszcie na BB albo na maila: salej_alejkum@wp.pl
Pozdrawiam!

PS a co do smoczków to każde dziecko ma inny gust ;) ja kupiłam kilka w różnych kształtach i okazało się że mój Wojtek uwielbia smoczki-kulki (podobne są do piersi z sutkiem) a potem gust mu się poszerzył bo doszły jeszcze smoczki dla starszych dzieci, z aventu :)

Ja kupiłam 2 smoczki z TT, ale chcę być twarda i nie dawać ;-).
Sama mam wadę zgryzu, a jak widziałam dzieciaki kuzynki wpadające w histerię, bo przed spaniem smoka nie było (a miały już ze 2 lata), to masakra jakaś dla mnie i spróbujemy obyć się bez ;-).

Z takich smokopodobnych to pewnie potem kupię te smoko-gryzaki jak będą szły zęby.

reklama
ja kupiłam smoczka NUK, bo (jak twierdzi producent ;p) jest uspokajający i ma anatomiczny kształt, żeby nie powodować wad zgryzu i takich tam. Jak się sprawdzi dowiem się dopiero w październiku ;)
A tak przy okazji chciałam zapytać, nie wiem czy ktoś wcześniej poruszył ten wątek: które pieluszki polecacie, dziewczyny: pampers premium czy huggies? Nasłuchałam się tylu sprzecznych opinii na ich temat, że sama nie wiem :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry