reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Sarisa śliczny wózeczek! Mój stoi na balkonie przykryty folią ;)

Mi już z wyprawkowych rzeczy zostało do kupienia : Laktator, Podgrzewacz - dostaniemy w prezencie, termometr elektroniczny i komplet pościeli na zmianę :)

reklama
sarisa - fajny wózek :)

co do tańszych pieluch to ja też słyszałam o tym że dada są całkiem w porządku. Poza tym kumpela mi mówiła że na początku taki dzieć bardzo dużo z siebie wydala i nie ważne czy pampers, huggies czy inna firma i tak trzeba często zmieniać więc nie ma co przepłacać...pożyjemy zobaczymy ;)

na brodawki polecacie alantan czy bepanthen?

Ostatnia edycja:
sarisa - fajny wózek :)

co do tańszych pieluch to ja też słyszałam o tym że dada są całkiem w porządku. Poza tym kumpela mi mówiła że na początku taki dzieć bardzo dużo z siebie wydala i nie ważne czy pampers, huggies czy inna firma i tak trzeba często zmieniać więc nie ma co przepłacać...pożyjemy zobaczymy ;)

na brodawki polecacie alantan czy bepanthen?

ja też słyszałam, że Dada są polecane

sarisa - ale fura!!!! super :-), Twój psiak chyba tez podziwia jak widzę na zdjęciu :-)

Co do tych witamin , to no własnie jak to jest bo z tego co pamietam to wit. K i D3 są na receptę. Czy cos się pozmienialo?

ladygab - wszystko pewnie i u mnie wyjdzie w trakcie. W sumie to wiele zależy od Maleństwa i tego jak reaguje na nowości i nieco tańsze "specyfiki". Te pieluszki z biedronki sa ponoć jakościowo bardzo podobne do pampersów i nic się z nich nie wylewa i nie uczulają. No ale wiadomo - każde dziecko jest inne i dla jednego mogą być jak najbardziej przydatne a innemu krostki wyskoczą na tyłeczku i tyle z tego będzie.
sarisa - thx za informacje:) pewnie jutro się przejdę i poobczajam co i jak. Chciałabym już mieć i ten zakup z głowy, żeby w razie czego potem paniki nie było, że nawet nie ma jak Małej ze szpitala przewieźć :P

sarisa świetny wózek!
Co do witamin, to ja dostałam D3 na receptę(pamiętam,że kosztowała grosze). Witaminy K się wówczas (6 lat temu)nie podawało, więc teraz nie wiem. Ja z tymi witaminami poczekam do porodu. Dostanę receptę,zalecenia od lekarza i wtedy pójdę do apteki.

Dostałam dzisiaj zamówiony przeze mnie zestaw startowy dla noworodków z Aventu-4 butelki, smoczek uspokajający, 2 smoczki zapasowe do butelek i szczotkę do czyszczenia butelek. Takie coś:

http://allegro.pl/avent-airflex-0-bpa-zestaw-startowy-promocja-i1203026379.html

Jeszcze muszę zamówić laktator i jeden smoczek uspokajający.

Ostatnia edycja:
ja zamówiłam właśnie biustonosz dla karmiących, jakiś najtańszy z allegro, żeby mieć w razie co, bo nie wiem już sama jaki ten rozmiar wybierać ;)
no i teraz przeglądam przewijaki na łóżkeczko, ale na kolor się nie mogę zdecydować...

Mi pediatra tłumaczył ze te na recepte witaminy to duze stężenie i ze teraz zaleca sie je głównie jak dziecko ma jakis niedobór lub prognozuje sie ze może go mieć (np ma zdiagnozowany zespół złego wchłaniania) i że dopiero od niedawna zaczęli produkować dawke profilaktyczną i to są te słynne mikrodawki czyli preparaty Vita KiD albo KiD Vitum i żebym zaczęła od tego a jak bedzie po małym widac jakis niedobór to bedziemy myslec nad wiekszym stęzeniem i witamina na recepte więc kupuje to i licze że wystarczy :)

Co do pieluch to Dada faktycznie zachwalane a i sama miałam z nimi kontakt w szpitalu i wydają sie ok. Wsszystko zalezy od dziecka i przyzwyczajenia skóry, jak od poczatku bedziemy mu zmieniac pieluchy, chusteczki to powinno być ok, jak bedziemy jechac np 2 miesiace na tych samych pampkach to potem przy zmianie może byc reakcja skórna, ale pampersy tez niektóre dzieci potrafią uczulić, zwłaszcza te najnowsze białe.

reklama
Co do pieluch w naszym przypadku Dada się nie sprawdziły,pierwsza paczka to były pampers tyle że dostała po nich wysypki bo były z jakimś olejkiem więc przeskoczyłam na huggies które stosowałam do czasu kiedy mała juz była dość duża i ruchliwa później juz tylko pampers ,według mnie z pampersami to jest tak każde mają w środku cos innego a jak już dziecko sporo sika to te "gorsze" zbijają się i to jest takie nie fajne,te z pampersa zamieniaja siuśki w żel :-) takie moje spostrzeżenie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry