reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mi dziś moja teściówka przyniosła pakę ciuszków. Są cudne. I wychodzi na to, ze właściwie zostały mi do kupienia tylko koszulki, kaftaniki i troszkę śpiochów a resztę mam full.

reklama
Mnie także cena tej wanienki przerastała, ale powiedziałam sobie, że na swoich przyjemnościach zaoszczędzę, a kupię ją! Niestety samych hamaków nigdzie nie widziałam, a szkoda...

jest tez wariant drugi do zwykłej wanienki kupujesz plastikowy "fotelik" za około 20 zł.....nazywa się chyba foczka

foczka%20niebieska.jpg

Widziałam to także, ale jakoś nie przemawia to do mnie żeby używać tego od pierwszych dni... Jest skos i brzuszek dziecka razem z pępkiem może się łatwiej zamoczyć:no: Ale może przesadzam, nie kąpałam jeszcze nigdy takiego maleństwa...

Ja mam kupionoa najzwyklejsza wanienke pod sloncem i powiem wam sie sie super sprawdzila, M kapal mala na reku(mysle ze dziecko tak tez moze czuc sie troche bezpieczniej niz w plastikach czy hamakach) i nie bylo zadnych placzy, zamoczonych pepkow itp Takze ja zdecydowanie jestem za zwykla wanienka bez udziwnien:-)

Dziewczyny, z tego co się orientuję, to noworodki kapie się dopiero jak odpadnie kikutek pępowiny i rana się zagoi.

Tez się zastanawiam nad tą foczką, można się potem kąpać razem z maluchem w zwykłej wannie ;-).

Iwcia co do chusteczek nawilżanych zobacz pojedyncze opakowania rożnych firm. Ja sama (demakijaż itd) używam dada z biedronki i sobie chwalę- są wilgotne, a to lubię w takich chusteczkach. Lubię też gaga z tesco- za niecałe 4 zł za 72szt.

Te rossmannowskie babydream (miałam niebieskie i białe z różowym) są akurat dla mnie za suche.

Chusteczki pampers są drogie, a duuużo ich schodzi przy maluchach.

Pieluchy dada z biedrony też chcę wypróbować, ale jak już pierwsze tygodnie będą za nami (po urodzeniu pewnie będę używała pampers i huggies), a potem poszukam czegoś tańszego (dada, rossmann itd). Najważniejsze, żeby nie było uczulenia.

Dziewczyny, z tego co się orientuję, to noworodki kapie się dopiero jak odpadnie kikutek pępowiny i rana się zagoi.

Tez się zastanawiam nad tą foczką, można się potem kąpać razem z maluchem w zwykłej wannie ;-).

Iwcia co do chusteczek nawilżanych zobacz pojedyncze opakowania rożnych firm. Ja sama (demakijaż itd) używam dada z biedronki i sobie chwalę- są wilgotne, a to lubię w takich chusteczkach. Lubię też gaga z tesco- za niecałe 4 zł za 72szt.

Te rossmannowskie babydream (miałam niebieskie i białe z różowym) są akurat dla mnie za suche.

Chusteczki pampers są drogie, a duuużo ich schodzi przy maluchach.

Pieluchy dada z biedrony też chcę wypróbować, ale jak już pierwsze tygodnie będą za nami (po urodzeniu pewnie będę używała pampers i huggies), a potem poszukam czegoś tańszego (dada, rossmann itd). Najważniejsze, żeby nie było uczulenia.

pierwsze slysze z tym kapaniem, nawet w szpitalu kapia dzieciaczki i to pod kranem

a co do pieluch to na sam poczatek polecam najtansze, uzywalam rossmana i belli, jednak z tych o rozmiar wiekszych, wychodzilo siku i kupa wiec wiecej nie kupowalam

co do chusteczek, to uzywalam dzidziusi cleantica, rossamnowskie sa faktycznie suche, a te z tesco dla mnie byly za twarde podobnie jak huggisy, chusteczki musimy same przetestowac i wybrac te ktore najbardziej pasuja

1.jpg
A ja dzisiaj znowu "zaszalałam" i kupiłam 3 welurkowe pajace, kurteczkę, kmpl.różowy i 4 śpiochy za całe 30zł :sorry:
Nie mam niestety żadnych mamuś, które mogłyby oddać małe ciuszki, więc muszę sama kompletować.

reklama
Pytałam potrójnej mamy- z tą kąpielą chodzi o to, żeby nie zamoczyć kikutka pępowiny (woda z jakimś płynem lub "brudna" po kapieli nie jest najlepsza, jak rana nie zagojona), oczywiście pewnie można to jakoś zrobić ostrożnie, ale osobiście mam stracha trzymać 1 ręką w wanience śliskiego i małego Okruszka i uważać, żeby się nic nie zamoczyło...Pielegniarki mają w tym wprawę jak nikt ;-).

Trzymałam tygodniowego noworodka i byl strasznie ruchliwy, więc jakoś nie wyobrażam sobie kąpieli takiego mokrego wężyka ;-).

Moja kuzynka, mama 3 dzieci kąpała, jak odpadł kikutek, a do tego czasu przemywała malucha wilgotną pieluszką tetrową lub nawet chusteczkami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry