reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dziewczyny czy wy już coś kupujecie? Mnie nie będzie stać na kompletowanie wyprawki na raz, a też boję się, że moje ciśnienie karze mi dużo wcześniej pójść do szpitala na patologię...
Zastanawiałam się, żeby pod koniec tego miesiąca już kupić łóżeczko. Jak myślicie za wcześnie?

reklama
Jeśli o mnie chodzi to czekam do połówkowego USG i dopiero po nim rozpoczynam uzupełnianie wyprawki, uzupełnianie bo część mam po pierwszym dziecku. Wcześniej się boję.

Ja już mam prawie całą wyprawkę ciuszkową. Dużo ubranek dostałam, resztę dokupiłam i już narazie chyba nie będę uzupełniać. No może jeszcze ze dwa kaftaniki bawełniane kupię i czapeczki dwie bawełniane.

dziewczyny WSPANIAŁA LISTA i napewno nam-mamom z pierwszym dzisziusiem niesamowicie sie przyda!!!!tylko mam kilka pytań co do:
monitora oddechu-jest potrzebny jesli dziecko bedzie spalo w tym samym pokoju co ja i to 1 metry dalej??
niania-jest potrzebna???w sumie nie jest droga,ale czy to jesst przydatne i dzialajace???
i przewijak-wystarczy łóżko???nie trzeba chyba przewijaka co??

i jeszcze chce sie zapytac co do łóżeczka-mi n apoczatku podobaly sie drewniane z baldachimem a teraz nie wiem sa tez na allegro takie turystyczne i podobno tez sa dobre co o tym sadzicie???macie jakies doswiadczenia?

Iwcia widziałam w realu te łóżeczko turystyczne. Zero stabilności jeśli chodzi o poziomy średni i najwyższy i osobiście w życiu bym dziecka tam nie włożyła. Monitor oddechu i niania pojęcia nie mam. Nawet przez myśl mi to nie przeszło, żeby kupować. Jaka jest celowość tego? Nie rozumie zwłaszcza, że łóżeczko będzie w moim pokoju.

Dziweczynki wypowiem sie o monitorze oddechu bo ja chcialabym to kupic.

Monitor oddechu z wbudowaną nianią Angelcare AC401 - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

1. ja mieszkam w domu i chociaz dzidzia bedzie spala ze ma w pokoju to monitor bedzie monitorowal jego oddech a raczej ruch i jak nie bedzie sie ruszalo przez 20 sec to wlacze sie alarm. I ja bede spokojnie spala bo nie wierze ze bede czuwac.

2. monitor uzywa sie w profilaktyce NAGLESJ SMIERCI LOZECZKOWEJ bo toon moniroruje oddech dziecka

3. gdy dziecko bedzie spalo w pokoju a my bedziemy w kuchni bedziemy kontrolowac czy wszystko jest w porzadku za pomocy nadajnika ktroe berzemy ze soba

4. monitor oddechu to 2 w 1 monitor i elektryczna niania.

Ja nie mialam tego gadzetu kiedy moj Jacek byl malenki bo mnie najzwyczajniej nie bylo na niego stac ale teraz chcialabym kupic to dla mojego dzidziusia bo tu w Anglii mozna juz go kupic w czasie promocji nawet za 250 zl.

Jak dla mnie to jest taki mały wybryk. Kiedyś tego nie było i było ok. Dlaczego mam najgorsze od razu przewidywać. Moim skromnym zdaniem to jest takie małe dziwactwo. Ale jak kogoś stać to niech sobie kupuje.

Ja również uważam monitor i nianię za towar luksusowy, co do przewijaka ja wolę na łóżku dziecko przewijać, jest mi wygodniej i nie muszę się martwić, że dziecko mi spadnie, poza tym to też dodatkowy niepotrzebny wydatek, jak dla mnie.

reklama
Moja koleżanka też kupiła monitor oddechu i po tygodniu go sprzedała bo jak zaczął wyć to dziecko obudzilo (a wył bez przyczyny)bo to jest tylko urządzenie które psuje sie jak kazde inne i moze dzialac nie tak jak bysmy sobie tego zyczyli, a po drugie gdzieś czytałam że taki monitor oddechu usypia czujność rodziców i to moze sie okazać przykre w skutkach.Ale nianią polecam kazdemu kto mieszka w domu-mam tu na mysli starsze dziecko, ktore juz zasypia we wlasnym pokoju, bo taki niemowlak to i tak zawsze musi byc jak nalblizej mamy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry