Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ciuchy wczoraj popralam
dzis wyprasowalam
na pierwszy rzut mam dwie polki ubran w komodzie pachnacych i rowniotko zlozonych czekajacych na krolewne
Alcia81, Emilia wy jeszcze macie szanse na dziewczynke. U mnie niestety potwierdzilo sie to co przewidywali niemieccy lekarze, ze mamy z mezem jakas wade genetyczna i nie moge urodzic dziecka plci zenskiej. Bo to jest najczestsza przyczyna wielokrotnych poronien dzieci poczetych z jednym partnerem. Ja stracilam juz 4 ciaze , wiec to byly napewno moje coreczki. Ale badan pod tym katem nie robilam , po 4 stratach nie chcialam wiecej tego przechodzic i dalam sobie spokoj, a tu niespodzianka kolejna ciaza. Ciesze sie wiec z tego co Bog dal i nie wybrzydzam. Ale mysle coraz czesciej o zrobieniu sterylizacji podczas cesarki, bo w moim wieku wiecej ciaz nie wytrzymam.
jej jak tak czytam, że wam się juz odzywa potrzeba prania, prasowania i kupowania to ja jestem w tyle dalekoMi jakos się nie chce. Ciągle na wszystko mam czas. Teraz w piątek mobilizuję się do tego aby choć torbę do szpitala uszykować, bo nie mam kompletnie nic oprócz szlafroka i podkładów
![]()
Alcia81, Emilia wy jeszcze macie szanse na dziewczynke. U mnie niestety potwierdzilo sie to co przewidywali niemieccy lekarze, ze mamy z mezem jakas wade genetyczna i nie moge urodzic dziecka plci zenskiej. Bo to jest najczestsza przyczyna wielokrotnych poronien dzieci poczetych z jednym partnerem. Ja stracilam juz 4 ciaze , wiec to byly napewno moje coreczki. Ale badan pod tym katem nie robilam , po 4 stratach nie chcialam wiecej tego przechodzic i dalam sobie spokoj, a tu niespodzianka kolejna ciaza. Ciesze sie wiec z tego co Bog dal i nie wybrzydzam. Ale mysle coraz czesciej o zrobieniu sterylizacji podczas cesarki, bo w moim wieku wiecej ciaz nie wytrzymam.
jej jak tak czytam, że wam się juz odzywa potrzeba prania, prasowania i kupowania to ja jestem w tyle dalekoMi jakos się nie chce. Ciągle na wszystko mam czas. Teraz w piątek mobilizuję się do tego aby choć torbę do szpitala uszykować, bo nie mam kompletnie nic oprócz szlafroka i podkładów
![]()
Tu mam pytanko do was wszystkich. Biorąc pod uwagę, że jestem zupełnie nie doświadzoną osobą w temacie dzieci i noworodków i wyprawek chciała bym abyście mi napisały jak szybko rosną niemowalki tak na miesiąc o rozmiar dwa?? Bo ja zupełnie nie wiem jakie rzeczy na ten wrzesień mam kupic. Czy cieplejsze czy jeszcze jakieś cieńsze? Nie mam też bladego pojęcia jaki rozmiar typowo zimowych ubranek wiadomo że zima będzie tuż tuz jak przyjdą na świat nasze maleństwa. Jak do tej pory to śledzę co wy kupujecie i później szukam czegoś w podobnym rozmiarzeWięc jesteście moim najlepszym źródłem wiedzy. I prosze nie śmiejcie się ze mnie co poradze że najmłodsza w rodzinie jestem a nikomu się do dzieciaków nie spieszy albo juz mają po 12 lat. Z góry dziękuję za porady!!!
Wielkosc rozmiarow duzo zalezy od firm w jakich bedziecie kupowac.Na przyklad C&A , Lidl, H&M , Zara, Tchibo ma rozmiary dokladnie takie jak napisali na metce.
A wiec tak w przyblizeniu.
56 - rozmiar , ktory starcza na 2 pierwsze m-ce czyli wrzesien-pazdziernik
62- pazdziernik listopad grudzien
68 -styczen, luty , marzec
74- kwiecien maj czerwiec,lipiec
80 - sierpien wrzesien , pazdziernik, listopad ( dziecko przestahe juz tak szybko rosnac)
U mnie te rozmiary tak sie rozlozyly, ale jak wspomnialam wczesniej wszystko zalezy od firmy.
. Wiedziałam że moge na was liczyćpodkłady?? chyba dla malucha? czy w szpitalu jeszcze trzeba mieć dla siebie coś takiego??dzis moze wreszcie sie zmobilizuje zeby zamowic butelki, podklady, majciochy dla mnie i troche kosmetykow...