reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Ja nie kupowalam jeszcze nic przeciwgoraczkowego, ale jak bede to czopki bo latwiej zaaplikowac takiemu malenstwu i szybciej dzialaja.

U mnie w szpitalu trzeba miec ubranka, wzielam kilka sztuk, nie ma ryzyka ze polozne przechwyca bo ja bede corke przebierac.

reklama
U mnie w szpitalu trzeba mieć własne ciuszki. Mi koleżanka doradziła żebym wzięła zwykłe kaftaniki ( mam właśnie kilka od niej ) i nic więcej. W szpitalu jest mega gorąco więc kaftanik pielucha i kocyk w zupełności wystarczą a później tylko ciuchy na wyjście

Ania.1982 u nas w szpitalu dokładnie tak samo ubierają noworodki jak piszesz, kaftanik taki rozpinany i wiązany z przodu, pielucha i zawinięty w taki kocyko-rożek. Laura bardzo dużo ulewała więc czasami kaftanik musiałam jej kilka razy przebierać. I tak do 6 m-ca życia. Mój rekord to przebieranie jej 9 razy w ciągu jednego dnia :D

Dziewczyny jedna paka pieluch do szpitala starczy chyba ? ( mam dady 2-5 kg ) . Butelki macie juz czy kupujecie pozmiej no i jakie ?
Leków nie kupuje (aptekę mam pod nosem całodobowa) .

Ja używałam czopkow z paracetamolu i teraz też kupię mała paczkę na wszelki wypadek. Ponadto kupuje także czopki glicerynowe, Ada nie mogła zrobić często kupki. Więc położna mi powiedziała że uciąć kawałek czapka ( nie cały) i zaaplikowac.
Kupuje też coś na plesniawki, espumisam na kolki i na wszelki wypadek krem do pupy robiony w aptece- nie pamiętam nazwy

Kitki super zachowanie z twojej strony :-)
Mikulinka ja kupiłam newborn pampersy a butelki na razie dwie tommie tippie antykolkowe, z Ada miałam aventa, zobaczę jak się sprawdza tommie tippie. Jak będzie potrzeba to dokupie butelek. A i udało mi się kupić na ebayu laktator z medeli elektryczny za grosze, użyty raz :-)

U mnie trzeba miec swoje ciuszki i polozna radzila żeby brac ubranka latwo rozpinane bo przy obchodzie bedzie mozna szybciej rozebrac. Czyli body przez glowe odpadaja, jak juz to najlepiej kopertowe :)

Ja mam butelke z Lovi, a do szpitala biore jedna paczke pieluch.

Wg mnie na poczatek lepsze sa body rozpinane bo latwiej przebrac noworodka, te wkladane przez glowe kiepsko wspominam na poczatku.

reklama
Kitki super, z twojej strony, fajnie, że chcesz pomóc
Rsz ja mam taką od wózka i w nią wszystko pakowałam i pakuję do dziś, ale czasami musiałam dodatkowo coś mieć bo się nie mieściło wszystko ;-) co do czopków to na gorączkę nigdy nie podawałam córci więc nic nie polecę, podawałam ale syropy jak już była większa
co do leków to macie rację, przecież przyjeżdża położna a później już do lekarza się idzie więc zawsze można zapytać co ewentualnie robić czy podać maleństwu ale ja kilka rzeczy mam dla malutkiej z leków jeszcze po córci bo wole mieć zawsze "coś" w domku
co do ciuszków to u mnie w szpitalu/szpitalach bo jeszcze nie zdecydowałam ;-) dają ciuszki dla maleństwa, tylko na wyjście potrzebuję ale to mi mąż dowiezie
pieluszki też dają u mnie w szpitalu, zabiorę kilka w razie czego i chusteczki bo tego nie dają
butelki mam z lovi aventu i nuka

Do góry