reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
moja isotra zamawiala identyczne i byly super, czysta bawełenka i dobry gatunek
taki chyba najprostsze i niedrogie. a kupilam u nich na 3 aukcjach i tylko za 1 przesylke place za kuriera 11 zł więc nie jest źle

A ja zdecydowałam się na kołyskę. Trafiłam na aukcję gdzie są niedrogie i schodzą bardzo szyko bo sprzedawca ciągle wystawia nową aukcję;
KOŁYSKA SOSNOWA NA KÓŁKACH + MATERAC (numer 658841598)

myslę że to wygodne rozwiązanie, kołyska ma kółeczka więc dzidziusia mozna mieć przy sobie wszędzie, w nocy wystarczy tylko lekko pobujać jak zakwęka.
A pościel chyba wezmę tą:
# 7-cz POŚCIEL DO KOŁYSKI OD MAMO-TATO # (numer 655390933)

kolor: kaczusie na miodowo-żółtym tle :-D

A ja jeszcze nie mam nic .. :zawstydzona/y: Nawet skarpetek po Natalce bo oddalam hyhy :rofl2: A teraz zaczynamy kupowac nowe meble, z okazji przeprowadzki... to ja chyba wszystko tak na ostatnia chwilke kupie w sierpniu... No ubranka, to juz wczoraj rozmawialam z mezem musimy co tydz kupowac po troszku bo tego troche bedzie.. a jakos nie mamy zapalu hehe :zawstydzona/y: Mysle,ze po pierwszym body sie ruszy szal... :-D

ja postanowilam juz nie szalec z ubrankami, musze kupic jeszcze ze 2 bodziaki na długi rękaw bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie, a tak to na poczatek mam cyba wszystko, pewnie kazdy z rodziny cos ofiaruje więc wole narazie miec te najpotrzebniejsze a oto moja obecna lista:

7 bodziaków rozmiar 56
5 pajacyków rozmiar 56
sweterek rozmiar 56
dresik rozmiar 62
3 bodziaki rozmiar 62
4 śpiochy rozmiar 62
3 kaftaniki rozmiar 62
spodenki rozmiar 62 -2 szt.
3 czapeczki
3 pary skarpetek

i tyle. podobno mama juz cos pokupowala i męzus odbierze to w czwartek. babcie i ciocie pewnie tez cos dorzucą jak sie malenstwo urodzi wiec mysle ze nie ma co szalec.

pieluszki mam, przybory taletowe mam, kosmetyki w sierpniu.

no pozostaly jeszcze grubsze rzeczy tj.łóżeczko,wózek,przewijak,laktator,fotelik sam. leżaczek,wanienka, ale to w sierpniu raczej no moze pod koniec lipca:-)

a ja wczoraj dostałam "spadek" po kuzynce - niestety jest tam wszystko - tzn z ciuszków - i...się załamałam. Ciuszki są śliczne,j ak nienoszone...a ja tak bardzo chciałam zakupić wszystko sama -takie zakupowe szaleństwo dla mego bąbelka....wrrr...a teraz będzie mi kaski szkoda na myśl zakupów nowych, skoro wzystko już mam, a nawet za dużo....a tak się napaliłam - jeszcze na tą myśl o przecenach....ahhh...
a teraz jeszcze takie pytanka - takie welurowe ciepłe body lub sweterki - nawet jak są czyste po jednym dniu to trzeba uprać? tak samo czapeczki, łapki niedrapki, skarpeteczki ? z jednej strony cały czas mówi się o higienie, a z drugiej strony nie chciałabym by mój mały by wysterylizowany na maksa...
i jeszcze odnośnie laktatora... chciałam kupić używany na allegro w komplecie. Czy ton higienicze? Trzeba go jakoś specjalnie wyparzyć? w komplecie są też butelki - czy można tak podawać mleko z tej samej butelki i smoka dwum różnym dzieciom?
I dlaczego czytałam, że takie upuszczone mleko trzeba podgrzewać później? Przecież z piersi leci niepodgrzane :p hehhe ;)
I ostatnie -rozumiem, że wszystkie "za" karmieniem piersią opierają się o wartości odżywcze takiego mleka, nie chodzi o to, że dziecko je z piersi, a nie butli.? Ja planuję karmić piersią, ale wiele razy będę musiała szykować do butli - to chyba nie szkodzi?

jesli chodzi o uzywane buteli i smoczki to w zyciu bym ni epodala dziecku z uzywanych.przeciez nawet swoje trzeba dosyc czesto wymieniac.
co do uzywanego laktatora to kolezanka chce mi odsprzedac ale musze podpytac połozną, w końu w szpitalu jak trzeba odciągac to maja uzywane laktatory prze mnóstwo mam? tak mi sie wydaje.

jesli chodzi o karmienie z buteli mlekiem mamusi to jak trzba to czemu nie, wazne ze mleko mamusi,
mleko mamusi mozna zamrazac, a potem wystarczy podgrzac- nie zagotowac!
przeciez z piersi leci cieplutkie a nie zimne!

a ja wczoraj dostałam "spadek" po kuzynce - niestety jest tam wszystko - tzn z ciuszków - i...się załamałam. Ciuszki są śliczne,j ak nienoszone...a ja tak bardzo chciałam zakupić wszystko sama -takie zakupowe szaleństwo dla mego bąbelka....wrrr...a teraz będzie mi kaski szkoda na myśl zakupów nowych, skoro wzystko już mam, a nawet za dużo....a tak się napaliłam - jeszcze na tą myśl o przecenach....ahhh...
a teraz jeszcze takie pytanka - takie welurowe ciepłe body lub sweterki - nawet jak są czyste po jednym dniu to trzeba uprać? tak samo czapeczki, łapki niedrapki, skarpeteczki ? z jednej strony cały czas mówi się o higienie, a z drugiej strony nie chciałabym by mój mały by wysterylizowany na maksa...
i jeszcze odnośnie laktatora... chciałam kupić używany na allegro w komplecie. Czy ton higienicze? Trzeba go jakoś specjalnie wyparzyć? w komplecie są też butelki - czy można tak podawać mleko z tej samej butelki i smoka dwum różnym dzieciom?
I dlaczego czytałam, że takie upuszczone mleko trzeba podgrzewać później? Przecież z piersi leci niepodgrzane :p hehhe ;)
I ostatnie -rozumiem, że wszystkie "za" karmieniem piersią opierają się o wartości odżywcze takiego mleka, nie chodzi o to, że dziecko je z piersi, a nie butli.? Ja planuję karmić piersią, ale wiele razy będę musiała szykować do butli - to chyba nie szkodzi?

upuszczone mleczko:-D dobre dobre...więc wkłada się do lodówki a potem wystarczy do ciepłej wody włożyć.. jak wypływa z piersi to letnie jest:tak::tak::tak:
i takie maluszek lubi najbardziej:tak::tak::tak:
ja kupiłam lakrator używany i trzeba sterylizować na początku przed każdym użyciem.. a z jednego smoka dwóm dzieciakom bym nie podawała...kazdy ma inny zestaw bakterii w buzi
ach i jak chcesz karmić piersią to kup sobie dobre buleki żeby młode potem piersią Ci nie pogardziło....np tomme tippe albo dr Brown

Ostatnia edycja:
Też czegoś szukam, z myślą o mężu który od urodzin maleństwa nie wsiadł na rower i zrobił mu się brzuszek :) Całkiem niedawno dowiedziałam się że są na rynku dostępne wózki z możliwością podłączenia do roweru, trochę poszukałam i znalazłam w internecie stronę Dwa plus dwa ale ceny mnie nie satysfakcjonują.
Może ktoś z Was spotkał się z jakąś tańszą wersją takich wózków?

A może uda mi się przekonać Męża na wydatek :) Przy okazji może i Mała "łyknie bakcyla" :)

reklama
Dziewczynki,
Jeśli któraś ma sklep Marquita koło siebie to polecam. Teraz jest tam wyprzedaż. Na wszystko 50% łącznie z butami. Są tam też ciuszki dla starszych dzieci. Przepiękne te ciuszki. Normalne ceny są dla mnie nie do strawienia ale -50% to naprawdę niezła gratka.

Mam takie pytanko do przyszłych i już doświadczonych mam. Jakie smoczki kupujecie dla swoich maleństw? Chodzi mi zarówno o markę jak i to czy powinien być silikonowy czy kauczukowy, ortodontyczny czy uspokajający bo ja w tym temacie wymiękam i zupełnie nie wiem jaki ten smoczek powinien być

Do góry