reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Perla no super te ciuszki-i ta cena, no nie mogę :)
Anetka ta kolyslka co dałas linka tez bardzo fajna -i super cena , więc naprawde warto
Ja kupilam Lovele -płyn do prania i płyn do płukania-mam nadzieję,że nie uczuli małej

A dzisiaj na allegro kupiłam parę drobiazgów(wszystko od jednego sprzedawcy) typu :gaziki do pępka, majtki poporodowe,okrycię kąpielowe,grubszy kocyk,herbatkę na laktację i jeszcze termometr:
TERMOMETR 4w1 DO CZOŁA I UCHA BABYONO NAJTANIEJ (1015569297) - Aukcje internetowe Allegro

I torbę do wózka (widziałam ją na żywo i jest fajna) Bo oryginalna torba do mojego wózka kosztuje 270 zł więc stwiedziłam,że ją sobie odpuszczę
TORBA DO WÓZKA DLA PRZYSZŁEJ MAMY IDEALNA CANPOL (1003512119) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mysza mi pierwsze rzeczy prali nawet nie wiem w czym ale napewno w jakims proszku dzieciecym ale i tak jak sie Oliwka urodziła to miała taka alergie ze musiałam jej prać rzeczy w płatkach mydlanych i jeszcze po 5 razy płukać!!! a jak sie skończyły a w sklepie nie było to tarło sie na tarce jej mydło bo po innych proszkach od razu była wysypka. Tak samo miałam zreszta z resztą kosmetyków- tylko dzidzius, bambino itp.... ale jak 6 mies skończyła to wszystko za machnieciem magicznej rózdzki znikneło i prałam juz w normalnym proszku. Teraz kupię jakis proszek dzieciecy i bede obserwować jak Tymek bedzie wysypany to się zmini proszek na płatki mydlane. Dziecko Ci "samo powie" - reguły nie ma. Moze wogóle nie bedzie uczulone i szybko sie przezucisz na swój proszek :)

dziewczyny, czy wszystkie kupujecie ochraniacz do łózeczka?
Jestem zmuszona ze wzgledu na porę roku, duzy balkon który napewno nie raz bedzie otwierany( łózeczko bedzie stało w naszym pokoju i blisko jest do balkonu) i komary co sie w lato pojawiaja kupic moskitierę do łózeczka. Oliwka urodziła sie w grudniu wiec tego problemu nie miałam a na ochraniacz i tak nie było mnie stać wiec nie miałam. a teraz.... hmm.... zastanawiam się czy taki ochraniacz faktycznie jest potrzebny.
link do moskitiery- moze jak wy popatrzycie to coś wymyslicie
PRZEPIĘKNA MOSKITIERA / BALDACHIM OD MAMO-TATO (1017634819) - Aukcje internetowe Allegro

Tetinka ja Ci zaproponuję lepiej moskitierę na okno, po co dzidziusia zasłaniać? :-)
MOSKITIERA SIATKA NA OKNO 130x150 komary muchy osy (1003299163) - Aukcje internetowe Allegro

a montaż łatwy- więc żaden problem :-)

fajny pomysł- tez nad tym myslałam tylko ze ja nie mam okna w pokoju tylko wielki balkon taki tarasowy ( dwie wielkie tafle szkła otwierane razem ) a jak założę moskitrierę na balkon to wogóle na niego nie wyjdę przez całe lato - ani sama ani z dzidziusiem. Ale dzięki za chęci- skąd mogłaś wiedzieć.

Tetina z tego co wiem, to mozna kupic tez moskitiere na takie wielkie okna, skladana na zakladke z kilku kawalkow

ja też bym wolała chyba zdecydować się na moskitierę na okno-bo jakoś nie przepadam za takimi baldachimami, poza tym bardzo gromadzi się w nich kurz:baffled: no, ale jak nie ma wyjścia..

można, można, znajomi mieli taką szklaną ścianę, tzn. okna + wejście na taras i mieli takie zachodzące na siebie pasy tej moskitiery, więc spokojnie mogli wychodzić. Powinni mieć w tych wszystkich sklepach budowlanych takie cuda :)

tylko czy to tak taniej wyjdzie? wkońcu to tylko okres jakis 4 mies bo pozniej skończa sie komary i zrobi się zimno wiec balkon częściej bedzie zamknięty niz otwarty ale przejadę się w tym tyg co castoramy i zabaczymy ile te cudeńka kosztują :)

reklama
Maruśka, nie kupuj tych koszul z oknami, czyli rozcięciami po bokach - ja miałam jedną przy Majce i beznadzeijna byłe, wszystko się tam na boku rozchodziło i jakbyś z gołym cycem latała. Najlepsze sa te rozpinane z przodu lub kopertowe.

Ewelad, super ten śpiworek:-)

Aisim, ja ubierałam Majkę na początku: body i na to śpiochy, ale jak będzie gorąco to pewnie sam bodziak czy rampers wystarczy a na noc luźniejszy, przewiewny pajacyk od razu na pieluszkę.

Perla, ale udało Ci się ciuszki upolować, fajne:-)

Do góry