reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

x car od x landera i jak tak stoi na podłodze to wydaje mi sie ze maluszek bedzie w nim prawie siedzial mimo tej wkladki dla noworodka

reklama
Rusia tak? Dziwne... moja siostra trzy lata temu rodziła w Feminie, jak jeszcze był Nowacki, i przy wyjściu kazał szwagrowi przynieść fotelik bo jak nie zobaczy homologacji czy czegoś tam to nie wypuści, bo kiedyś mieli jakiś incydent że ktoś zabrał dziecko "w betach" i po drodze do domu coś się stało... nie wiem dokładnie co to więc nie chcę wymyślać.
Atabe słodka sukienesia:D
Arlecia Mam taki sam, granatowo szary:-) Kupiła nam ciotka mojego M jako "prezent" dla dzidzi;-)

JA gdzies czytałam że maleństwo nie powinno długo przebywać w foteliku (do pół godziny na raz) ale ze ta pozycja jaką w foteliku przyjmuje jest dla niego oki, bo w macicy przyjmowało podobną. nie wiem ile w tym prawdy ale skoro fotelik jest dopuszczony do ruchu to musi być dla dziecka zdrowy, byle w nim nie przebywało za długo.
ja mam fotelik romer baby safe plus i tez mi sie wydaje niezbyt wygodny ale jes jednym z najbezpieczniejszych. spróbuje tego patentu Tweenie i podłoże małej coś pod pupe jak bedzie za głęboko

JA gdzies czytałam że maleństwo nie powinno długo przebywać w foteliku (do pół godziny na raz) ale ze ta pozycja jaką w foteliku przyjmuje jest dla niego oki, bo w macicy przyjmowało podobną. nie wiem ile w tym prawdy ale skoro fotelik jest dopuszczony do ruchu to musi być dla dziecka zdrowy, byle w nim nie przebywało za długo.
ja mam fotelik romer baby safe plus i tez mi sie wydaje niezbyt wygodny ale jes jednym z najbezpieczniejszych. spróbuje tego patentu Tweenie i podłoże małej coś pod pupe jak bedzie za głęboko

Ja słyszałam o dwóch godzinach, a w sobotę na targach Zawitkowski (fizjoterapeuta) twierdził, ze nie ma takiego rozgraniczenia - oczywiście nie cały dzień, i nie bez przerwy, ale można. A pozycja to tak, jak piszesz: maluchy sa prawie jak z gumy, moje od 20 tygodnia siedzi sobie zgiete w scyzoryk, a takie akrobacje przy tym wykonuje, ze ho ho :)

atabe sukienusia boska:tak: będąc na miejscu Twojej córci, to bym sie pchała na świat, byle móc już te cudowności nosić:-D

Dziecko w fotelikach może przebywać do 2 godzin.
Atabe- śliczna sukienka. Rozwalił mnie ten opis. To tylko kobieta może tak zachwalać jakiś ciuch jak chce go sprzedać :-D

reklama
Do góry