reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malucha i Mamy :)

Ja zachorowałam na ten kosz Mojżesza :zawstydzona/y: tylko taki bujany. Przy pierwszym dziecku męczyło mnie to wnoszenie wózka do domu żeby niuńka w nim w dzień usypiać (co prawda nie zawsze). Brudne koła - co to to nie. Przynajmniej raz dziennie truję mojemu Maćkowi głowę o ten kosz :-D

A dziś sobie jeszcze przypomniałam że musimy kupić fotelik do samochodu od 9 do 36 kg - kolejny spory wydatek.

reklama
9-36? Ja mam 0-13 maxi cosi a od jakis 2msc corka uzywa 9-18 z besafe i widze ze jeszcze dluuuugo nam posluzy. Mojego faceta syn ma 4 lata i 16 wazy a uzywal fotelik jeszcze na pod koniec roku czyli 3lata. 36kg to ja wazylam w wieku 14 lat chyba :p

Mówicie o pierwszych fotelikach samochodowych?
Franek jeździł w nim 10 mies., a Nusia... 14 miesięcy :D
Ale ona krótsza jest. Dopóki dziecko głowa nie wystaje, to taki fotelik jest najbezpieczniejszy.

Teraz Nusia jest na środkowym foteliku, a Franek ma już ten największy. Te duże są względnie tanie, najdroższe są te środkowe - ale też najmasywniejsze.

Tak 0-13 to nosidlo. Mozna spokojnie do roku dziecko wozic. Ja mala wsadzam w nosidlo teraz tylko jak jade z nia do lekarza taksowka (u nas wysylaja taksowke na koszt przychodni do 16rz). Bylam raz w przychodni i byla dziewczynka w nosidle i spala, a nagle wstala i sama chodzila :p fotelika nie mialabym jak ze soba zabrac bo bym musiala go targac ze soba do lekarza. A nosidlo leciutkie

Tez wg mnie sa one bezpieczne, i tylem do kierunku jazdy.
Pozniejsze foteliki nie wszystkie mozna tak zamontowac. A co do ceny to racja ze te drugie sa dosc drogie. Ale nasz sluzy juz trzeciemu dziecku i jest w stanie idealnym, dla synka tez bedzie

reklama
Do góry