reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Dziewczyny jamysle ze kupowanie kropli na zapas na kolki nie ma sensu, nie wszytskie dzieci je maja (Zuzia nie miała ani razu), a jak juz beda to lekarz cos doradzi. Tez slyszlam o tych magicznych kroplach z niemiec o ktorych pisze Agata

reklama
Agata sab simplex jet napewno od miesiaca ale czy wczesniej, nie znalazlam ulotki.U mnie sprawdzil sie znakomicie, nie tylko na bolacy brzuszek ale i jak mala kupy zrobic nie mogla. Innych kropli nie znam bo tylko to od lekarza dostalam ,pomagalo to innych nie szukalam.
A ten plecaczek sobie zobacze.:tak: Ja mam taka zwykla torbe szkolna i fajna jest, no ale musze nowa kupic bo wtej to juz teraz zakupy woze:-p

No a wozek taki i mozna z niego robic pojedynczy i podwojny. Tylko ta cena aukcja jesze nie skonczona a juz 411e:dry:.W sumie sie oplaca bo jest spiworek i torba na niewowlaka. Wczoraj poszedl taki z fotelikiem. Ale chlop mnie wysmieje i kasy mi nie da. Dobrze bedzie jak wyzebram na graco 160e

Załączniki

• 4dd5_1.jpg
    4dd5_1.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Aniam - bardzo fajny wózek, a jeśli chodzi o ciuchy dla chłopców, to tutaj jest niesamowity wybór. Duuuużo większy niż w Polsce, no i jakościowo i cenowo to znacznie lepeij wygląda;)

Dziewczyny jamysle ze kupowanie kropli na zapas na kolki nie ma sensu, nie wszytskie dzieci je maja (Zuzia nie miała ani razu), a jak juz beda to lekarz cos doradzi. Tez slyszlam o tych magicznych kroplach z niemiec o ktorych pisze Agata

Ida-jestem tego samego zdania:tak: akurat przeczytałam jakiś stary numer gazety M jak mama i tam był artykuł o kolkach,więc wpisałam co radzili i tyle;-)

Jutro się zaczynam "doktoryzować" na szkole rodzenia:tak:
Mam nadzieję,że fajna grupa i sprawnie to pójdzie:-)

Co do wacików spirytusowych to też nie polecam - koleżanki córce mimo stosowania zrobiło się zapalenie pępka. Lanie spirytusu dużo skuteczniejsze w odkażaniu i zasuszaniu. My do dziś mamy waciki (ze szpitala dali nam karton) i w sumie to do niczego nie przydatne, chyba stół czyścić nimi tylko można ;-)

Bo kolki mogą być nie tylko z powodu układu pokarmowego ale to moze być po prostu odreagowanie stresu dla dziecka, wtedy krople to raczej objawowo sie stosuje.
No ale nie zaczynajmny od kolek :-p

Torbę chyba najlepiej kupić tej samej firmy co wózek, polecam sprawdzenie jak trzyma się na wózku, czy nie jest zbyt nisko i nie kopie jej sie nogami - emajlunga :no:

Agata - widziałam tą torbe aventu ,, bardzo fajna .. a co do kopania torby nogami to ta od mutsy na szczęście jest zataz pod rączką wózka a nie na fługaśnych paskach więc chyba pomysleli ..

Sanya - ten wózio to dzięki Tobie , przeciez to Ty mi go pokazałas .. :)).. dzięki

Co do tych kropelek to mi też kuzynka mówiła o tych niemieckich , jej ktoś to sprezentował i mówiła że rewelka , i że jak J bedzie jechał do niemiec to żeby mi kupił .. bo u nas takich nie ma .. a że na zapas to trudno .. wkońcu to nie kosztuje nie wiadomo ile .. a jak mi się nie przyda to podam dalej ...

Anaklim - a u nas kiszka dla chłopaków .. zawsze połowa tego co dla dziewczynek :((... jadę do Ciebie na zakupy ... przygarniesz mnie na wycieraczke ??,,,,

Mi jeszcze zostały do kupienia adaptery do fotelika ... i torba .. bo chyba ta z mutsy kupie .. albo może to cudo z aventu ..
Agata - pamiętasz ile kosztuje ten plecak ??

Aniam - z dziką radością!!!! Wpadaj - gwarantuję przepiękne widoki, ciuchy i dobre jedzonko, niestety nie gwarantuję pogody:(

Ja dzisiaj dzwoniłam do sklepu mają mi sprawdzić ten mój wymarzony kolorek,czy przyjechał a jeśli nie to zamówić. Wzięłam od razu spacerówkę i fotelik Prima Traveller. Pani powiedziała,że śpiworek ,torbę i okrycie na nóżki do spacerówki dostaję w komplecie.
Mam nadzieję,że za 3-4 tygodnie pojazd będzie w moim posiadaniu :-D:tak:

PS. Anaklim- A ja też mogę wpaść?:-)

reklama
Do góry