reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Aniam lezaczek bardzo fajny i sprawdzony - ja mam ochote wyprobowac dodatkowo hustawke. A widzialas ten: LEZACZEK BUJACZEK L0539 FISHER PRICE WIBRACJE NOWY (393321667) - Aukcje internetowe Allegro ja myslalam wczesniej o nim - on jest do 18 kg tylko ze Adamowi sie za bardzo nie spodobal.

Aniam - no tak pieluchy jeszcze :-) Ja tam najbardziej lubialam pampersy choc na poczatku uzywalam tez Huggies - sa moze delikatniejsze tyle ze potem one juz sie nie sprawdzaly.

A jeszcze co do kosmetykow - u nas Gabi miala uczulenie na chusteczki Huggies. W domowych warunkach najlepsza jest woda, wacik ale poza domem sprawdzily sie Pamers sensitive i bambino.
Oliwek nie uzywalam nigdy ( nie chcialam przyzwyczajac skory dziecka i nie lubialam takich swiecacych bobasow) Czasem kapalismy Gabi w Oilatum a na pupke stosowalismy masc apteczna - (swietnie natluszczala i chronila pupcie przed wilgocia).
Krem Sudokrem nam wcale nie pasowal.

Sanya - moj maz podobnie jak Twoj chce wszystko nowiutkie. No i chyba niedlugo sie wkurze i kupie caly wozek nowy. Mialam zamiar kupic nowy ale dokupic uzywana gondolke ale ciezko znalezc cos ciekawego na allegro. :dry:

Karna - no ten też fajny , jak będę zamawiać to wtedy zobacze je sobie dokładnie ..huśtawke mam z jakiejś zupełnie innej firmy , dostałam, więc już nie będę następnej kupować ..
Pamiętam jak byłam mała jak mnie bujali w takiej którą się wieszała na hakach w futrynie drzwi .. ale pewnie nie jedna z nas taką miała .. była z drewna i bez żadnych bajerów ..:))..
A co do tych pieluch to np .. mojej przyjaciółki młodsza miała na początku uczulenie na pampersy , bo mają aloes , potem było ok.. no i ona poleciła mi na początek żeby kupić Huggies..

Aniam - masz racje, pamersy te z zielonym paskiem aloesowym uczulaly sporo dzieci. Nie wiem czy te poczatkowe tez maja ten wklad. Na poczatek huggies sa chyba naj bo sa bardzo delikatne a pamersy sa jednak bardziej "foliowate".
To trzeba wiec wyszukac gdzie najtaniej mozna kupic te ciupenkie Huggisy:tak: i przy okazji zakupic paczuszke na poczatek.

Ja tez pamietam hustawke na futrynie:-) Gabrysia natomiast miala swoja hustawke-skoczka i teraz z niej bedzie korzystal Tobiaszek.

Kupie pewnie małą paczke jednych i drugich i zobacze co jest lepsze .. a bywam często w makro więc tam pewnie bedzie najtaniej..

Ja dzisiaj zaliczyłam Smyka - mają wyprzedaż i były tłumy ludzi:szok: kupiłam komplet flanelek i paczkę tetrowych białych pieluszek, tą gruszkę co polecałaś Aniam z Chicco i w sumie tyle.

Rozglądałam się za pościelą i nie wiem jakie wypełnienie ma być. Zastanawiam się ,czy silikonowe, poliester-silikon czy bawełna.
Nie mam jeszcze pościeli i materaca ale z tym naprawdę już muszę zaczekać aż będzie łóżeczko, bo wtedy przygotuję pokój dla Małej, znikną z niego komputery (ja się przeniosę na laptopa,hehe) i to będzie jej królestwo;-)

Hihihi- też miałam huśtawkę futrynową;-) czerwoną i w szczebelkach były koraliki i udawałam,że liczę jak na liczydle hehehe.
Dzisiaj mało nie skonałam ze śmiechu bo mieli huśtawkę Fisher Price w sklepie z kolekcji Aquarium,ale bez możliwiości zastosowania siedziska jako leżaczka na ziemi lub krzesełka dla starszaka....za jedyne... 630zł:szok::szok::szok:
Ja skłaniam się ku zakupowi tej:HUSTAWKA_LEZACZEK FISHER PRICE DELUX 3w1 @@J7811@@ (395083176) - Aukcje internetowe Allegro

Ale zakupy z rozmachem :tak::tak:

U nas Marysia leżała po prostu na podłodze na kocu, nie miała żadnych leżaczków i teraz małej też nie będziemy kupować leżaczków.

Musimy za to wyrzucić łóżeczko Marii bo nie przetrwało próby na balkonie i jest mi bardzo przykro z tego powodu :-(

Sanya - no to taka podobna , jak Karina pokazywał , tylko kolory inne .. a co do tej gruszki to ja to naprawde mam co polecać hi hi .. pani na szkole poleciła , zobaczymy jak przejdzie testy :))..
Ja tez mam w domu u teściów psa , a po drugie tu w domu jest chłodniej niż w bloku i podłogi są dość chłodne .. więc raczej bym dziecka na podłodze nie kładła. Bo u mnie w mieszkanku jest węzeł grzewczy pod pokojem i podłoga jest jakby ogrzewana , w kuchni to samo kafelki ciepłe.

reklama
Ja uwazam ze lezaczek to jednak swietna sprawa - fakt dziecko moze lezec na podlodze ale nie wszedzie mozna je bezpiecznie polozyc, tym bardziej gdy zacznie juz pelzac. No a tak jest bezpieczne - przypiete pasami i szczesliwe bo widzi wiecej. W lezaczku mozna dziecko np. ladnie i wygodnie nakarmic.. no i posadzic dziecko, nosic je ze soba po domu i np sie spokojnie wykapac.:tak: Wiem ze niektorzy wykorzystuja tez w tym celu fotelik samochodowy - tyle ze to juz ciezszy sprzet i tzreba go wypinac z auta za kazdym razem
Gabrysia miala taki skromny lezaczek za grosze i tez sie swietnie sprawdzal. Naprawde polecam.

Sanya - tak to ten sam model tylko inna tapicerka.:-)

Do góry