reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mam i naszych skarbow

kurcze ale szalejecie  ;D  ;D a ja normalnie nic jeszcze nie mam  ::) za tydzien wybiorę się  na zakupy  :) z wielkim zainteresowaniem przyglądam się kojcom....nie chce łóżeczka ponieważ mi się maluchy wyobijały jak już uczyly się siadać potem wstawać...  :) a teraz takie fajne regulowane prawie jak łóżeczka  :) no i wydaja mi się bezpieczniejsze  ::)

reklama
No sa faktycznie teraz te co sie nazywaja turystyczne ja tez myslalam o takim ale jednak kupie drewniane i do tego taka oslonke na szczebelki , nie wiem jak to sie nazywa ;). W tym tygodniu chce meza moze wyciagnac do sklepu z wozkami i lozeczkami ale nie wiem czy mi sie uda przy tej przeprowadzce ;)

No ja właściwie oprócz ciuszków to nic więcej specjalnego dla maluszka nie mam,wiem co powinnam kupić tylko nie wiem kiedy...Jak myślicie,kiedy kupować łóżeczko,wózek,podgrzewacz, i wszystkie te akcesoria?Tak sobie tłumaczę,żeby zacząć już teraz po kolei kompletować wyprawkę to potem tak bardzo kieszeń nie zaboli gdybym wszystko naraz kupiła.No i jestem przekonana po wizycie w kilku sklepach dla dzieci,że wiele rzeczy opłaca się kupić na Allegro bo inaczej to ceny kosmos,tak zdzieraja z biednych rodziców ::) ;)

Ja tez nie wiem kiedy zaczac kupowac bo ciagle mi mowia ,ze za wczesnie a pozniej nie wiem co bedzie jak sie obudze z reka w nocniku ,ze nic jeszcze nie mam a porod tuz tuz ;)

Mnie koleżanka namawia, żeby zacząć już teraz kompletować rzeczy. Ona sama ma termin porodu na początek kwietnia i mówi, że już od miesiąca nie miałaby siły na chodzenie po sklepach. Więc korzystając z rady doświadczonej koleżanki w najbliższy weekend wybieramy się z Krzyśkiem na rekonesans:) łożeczka, wózki i inne pierdalamenta.
Obawiam się, że łóżeczko będzie mi chciała teściowa zprezentować:( Już to widzę w jakim opłakanym stanie będzie przeleżało w piwnicy 7 lat:(((

ja to się wstrzymam jedynie z podgrzewaczem i sterylizatorem no i z laktatorem-bo jesli będziemy karmić piersią to nie będą potrzebne a w razie czego przez kilka dni to i z allegro doślą, a resztę kupię w maju pewnie hurtem

Ja nie kupuje zadnych sterylizatorow i laktatorow! Mleko idzie sciagnac tez bez pomocy takiego urzadzenia (wiemm bo mialam pokarm a nie karmilam bo dzidzia umarla) a zamiast sterylizatora mam goraca wode! Mysle ze to bedzie zbedny wydatek! A jak sie okarze inaczej to tak jak Ewan mowisz, mozna to zawsze kupic bo teraz w sklepach jest wszystko a i na waszym Allegro tez sie cos znajdzie!

no właśnie, i jeszcze nie będę kupować kosmetyków tylko oliwka lub oilatum do kąpieli i jakaś zasypka, puder i na razie wszystko bo może się okazać uczulony na coś, więc pojemności na początek jak najmniejsze, a jak się rozeznamy co jest do kupienia to i mężulek z kartką sobie poradzi.

reklama
Hahaha ja juz sobie probuje wyobrazic mojego Kristiana jak idzie po pieluchy do sklepu!! Jakos mnie to smieszy bo jeszcze go w tyákiej sytuacji nie widzialam!!! Ciekawe jaki bedzie przejety jak mu przewijac albo kapac bobasa przyjdzie?

Do góry