reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ciekawe jaką tą furę zastępczą ci zaproponują:-)

Daj spokój,nawet nie chcę wiedzieć :-) mnie nie interesują używane wózki zastępcze, w końcu po to robiłam zamówienie. Dobrze, że niedaleko jest drugi sklep tego typu, to tam pewnie kupię wózek. Czekam do piątku a potem włączam agresor i kierunek sklep :-D

reklama
Do mnie dzisiaj przyjechał kurier z naszym wózeczkiem :-) 2 wielkie kartony :szok:
Wózek jest w lepszym stanie, niż się spodziewałam. No i podoba mi się jego wyposażenie :-) Pełno kieszonek w gondoli i spacerówce, fotelik z własną moskitierą, torba z przewijakiem i mnóstwem przegródek, parasol przeciwsłoneczny, folie przeciwdeszczowe na gondolę i spacerówkę... no bomba!
Teraz tylko poprać to wszystko i będzie sobie czekał na swojego Pasażera :-):-):-)

Fakt gąbki są siedliskiem bakterii. Ja przy pierwszej córci do wanienki wkładałam pieluchę tetrową, teraz zakupiłam właśnie gąbkę. Moim zdaniem nie trzeba wariować z tymi bakteriami. One są wszędzie. My mamusie też jesteśmy siedliskiem bakterii, i co :confused: Taką gąbkę można sparzyć wrzątkiem, a my się już raczej nie będziemy wyparzać.

Na taka gabke moja kolezanke kladzie pieluche tetrowa do kapieli i chyba jest ok. Chociaz ja sama tez czytalam ze taka gabke to czesto powinno sie wymieniac. Ale na pierwszy miesiac szczegolnie dla niedoswiadczonych jest to chyba uzyteczne.

Ja też nie mam zamiaru wariować z tymi bakteriami. Na dobrą sprawę wszystko może być siedliskiem bakterii. A ja nie chcę trzymać dziecka w sterylnych warunkach. Niech się oswaja ze światem takim, jaki jest - z bakteriami również :-)
Poza tym nie widzę problemu, żeby raz na jakiś czas wymienić gąbkę - nie jest to duży koszt przecież :happy2:

dzieki Dominika...kurcze ja juz kmplecik poscieli mam, tyle ze mi baldchimku brakuje...

E tam duzo :-)
Sprzedawca to mamo tato. Znajdziesz na allegro bez problemow :-)

A oto link do podobnych psocieli :-)

# 7-CZ POŚCIEL 120x90 Z APLIKACJĄ OD MAMO-TATO (630543856) - Aukcje internetowe Allegro
7520
Martusia dziekowka....juz zamowione, rodzinka podeslemi do anglii :-):-):-)

Dominika, Blumetka- sliczne te wasze kaciki dla malenstwa, az mnie korci by w koncu wszytsko poukladac w lozeczku, tyle ze baldachimku chciala doczekac by efekt byl lepszy :-):-):-)

Magni- fantastyczna fura :-)

moni_ju- ta wanienka na bardzo poreczna wyglada...my bedziemy sie kapac w standardzie zakupionym w ikei :-)
Fajne zakupy dziewczyny :tak::-)

My kupilismy na amazonie w weekend dla synusia:

Nianie z monitorem (mielismy kupic uzywany od kolezanki ale przesylka byla tak droga ze nam sie mnie oplacalo i kupilismy nowy ;-))

19980775.jpg

I pojemnik na zuzyte pieluszki z wkladem ;-)

50968199.jpg

Teraz tylko czekam na kuriera ;-):-)
I licytuje jeszcze tylko karuzelke i bedzie juz wsio ;-):tak::-D:-)
no wlasnie kazdy mi poleca taki pojemnik na pieluszki ...

A ja dziewczynka z UK chcialam powiedziec, ze w szpitalu dostaniecie po porodzie upominki dla dzidziusia i dla siebie. Naywa sie Bounty pack. W srodku bedzie kupon znizkowy na kosz na pieluchy za ktory zaplacimy tylko 4.99 w argosie

38008889__1240582064__1__1-2f6192814414a62b69c3b153f99eeff2.__big__.jpg

;-)
aaaaa to sie wstrzymam do porodu... :-):-):-)

Kurde a ja się właśnie zdenerwowałam, bo zamawialiśmy wózek w kwietniu, kobieta mówiła, że MAX 2 tygodnie i będzie. Dziś dzwonię bo minęło już dużo więcej a ona mówi, że wózek będzie na 6 czerwca. Powiedziałam że wtedy to ja już będę dawno po terminie (nie musi znać szczegółów) i kupię ten wózek gdzie indziej.Powiedziała mi: jak zacznie pani rodzić to niech mąż przyjdzie damy coś "zastępczego". Powiedziałam jej, że ma czas do końca tygodnia i jak nie załatwi to stracą klientów bo kupimy gdzie indziej. No skandal kurde....zła jestem. :wściekła/y:
ooo reginka i tak dlugo czekalas...wspolczucia nerwow teznie lubie takiej fuszerki!trzymam kciuki by sie wszytsko pozytywnie zalatwilo :-)

Blumetko ja mam taki niebieski, postaram sie jutro wstawic fotke, a gondole faktycznie jest taka wielkosciowo fajna.;-)

Carmi powiem ci ze mnie zazylo z tym podkładem, juz sama nie wiem co robic. :baffled:
Powiem wam ze myslalam ze najwiekszy zakup to wozek i lozeczko no fotelik, ael reszta , te cale pierdoły to tez jest spory wydatek, bo stwierdzasz ze wszystko jest potrzebne i chcesz miec na wszelki wypadek, a ja nie umiem sie powstrzymac i zaraz wariuje....:tak:

Ogólnie wózeczek jest fajniusi.A jaki kolorek masz szary z turkusem? Bo taki najbardziej mi sie podobał. Ale my kupilismy Tako Jumper X on własnie jedyny ma tak ze spacerówke motuje sie w oba kierunki jazdy ale.......ma bardzo malutka gondole w srodku.Pocieszam sie ze nasze dzieciaczki urodza sie na same lato wiec nie bedzie im za ciasno bo raz ze dzieci lekko sie ubiera i nie trzeba zadnego spiworka bo zima to juz byłby problem dziecko jak w konserwie by lezało.
A Atlantic ma wieksza własnie ta gondolke nie za wiele ale jednak wieksza znaczy szersza, sama sie ostatnio dokładnie przygladałam w sklepie jak bylismy po łózeczko

Witam
My kupiliśmy wózek polskiej produkcji JEDO Fyn 4DS, ma skrętne duże koła przednie, dużą gondolę, spacerówkę montowaną przodem i tyłem i do tego możliwość montowania fotelika na stelażu wózka - słyszałam o nim dobre opinie, a jak będzie to się przekonamy...

B
Carmi powiem ci ze mnie zazylo z tym podkładem, juz sama nie wiem co robic. :baffled:

Tacjanko, chodzi tu o to, ze jak sie kupuje konkretny, dobry materacyk, taki co "oddycha" itp, to taki podklad nie ma sensu, bo wtedy na nic sa te wszystkie super wlasciwosci, jakie ma sam materac, bo i tak przykrywasz go jakby nie patrzec cerata. Siuski nie przeciekna, ale i powietrze sie przez taka warstwe nie przedostanie, wiec sa one jak czytam czesto odradzane, choc do kupienia na kazdym kroku, wiec chyba wielu kupuje jednak.

Ja dostalam razem z lozeczkiem taki podklad, tyle ze dosc gruby, z ikei, i go oddalam kotom :zawstydzona/y::sorry2:

tu na ostatniej fotce jest wlasnie materac od razu z takim obszyciem nieprzemakalnym, ale przepuszczajacym powietrze:

Matratze DR. LÜBBE AIR PREMIUM 70/140 Zöllner NEU bei eBay.de: Matratzen (endet 13.06.09 11:48:27 MESZ)

nazywa sie to
Baby Fresh & Dry
Funktionsstoff
Nässestopp bei gleichzeitig hoher Luftdurchlässigkeit für eine optimale Frischluftzirkulation

Carmi no wlasnie przemyślałam sprawe z tym pokladem, i faktycznie siuśki nie przenikną, ale materac traci właściwości, a ja kupilam gryczano kokosowy, taki nam kobieta w sklepie polecila, z reszta nie bylo jakiegos wielkiego wyboru .:confused:.
i tak pomyslalam ze w sumie materacyk to i tak dla mojego niunia tylko, wiec wole zeby byl chyba zasikany i zolty , niz by mialo do jakiegos nieszczescia dojsc, co mi z tego przyjdzie ze bedzie materac czysty jak i tak potem pojdzie do wyrzucenia.
tak to sobie przemyslalam jakos.

Goniap - w ikei tez sa baldachimki, ja mam jeden jeszcze po Mayeczce i z jej posciela tak sie prezentowal :-)

Załączniki

• DSC00082.jpg
    DSC00082.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC00084.jpg
    DSC00084.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Kurde a ja się właśnie zdenerwowałam, bo zamawialiśmy wózek w kwietniu, kobieta mówiła, że MAX 2 tygodnie i będzie. Dziś dzwonię bo minęło już dużo więcej a ona mówi, że wózek będzie na 6 czerwca.

Zrób awanture , może jakiś rabat dostaniesz za te nerwy i stres:tak::baffled::baffled::baffled::baffled:
Ja miałam podobnie z suknią do slubu , 3 dni przed ślubem okazało sie że niegotowa , po awanturze dostałam inną - droższą za pół ceny i nawet byłam zadowolona z tej zmiany:-D

Do góry