reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

a propos rozmiarow, bo tu tak skladamy wyprawke pod wzgledem pogody, ale od jakiego rozmiaru zaczynac i jakiego miec wiecej na poczatek? 56 czy 62? czy moze mniejsze jeszcze?
Ja słyszałam, że kilka ciuszków na 56 dobrze mieć, ale lepiej na 62. Zwłaszcza latem, kiedy nie są to kombinezony i takie tam. Rękawki zawsze można podwinąć :-) Ja dostaje ciuszki od mojej siostry, której synek ma 9m-cy i większość tych najmniejszych jest na 62.

Dziewczyny, śliczne ciuszki kupiłyście. Też bym chciała już coś kupić. Co prawda ubranek mamy już bardzo dużo, ale to nie to samo. Bardzo chciałabym sama coś kupić i miałam nadzieję, ze wczoraj po wizycie będzie pierwszy zakup. A tu nic, dzidzia na pleckach leżała i ani jej sie sniło przekręcić (chociaż przed wizytą brykała jak szalona). Musimy czekać do 30 stycznia bo gin powiedziała, że mamy przyjść tylko na sprawdzenie płci. A jak sie nie uda to 18 lutego mamy USG4D i mam nadzieję, ze do tego czasu dzidzia przestanie się wstydzić, a ja będę mogła w końcu coś kupić. Ale i tak w przyszłym tyg, jak M wróci z delegacji, idziemy do sklepu, chociaż sobie poogladam. Bo tak jak Angelika boję się, że z duzym brzuszkiem będzie cieżko (już nie jest łatwo).

reklama
Oto mój nowy zakup, tak przy okazji wizyty w sklepie żeby nie robić pustych przebiegów :-D

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 35
a te buciki to prezent dla męża na 9 rocznicę naszego związku (02.10- bo właśnie wtedy dowiedziałam się że jestem w ciąży:-))

Załączniki

• 004.jpg
    004.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 35
  • 005.jpg
    005.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 28
Gdzies sie natknelam na takie same tylko rozowe - sliczne byly, ale synek by mi tego nie wybaczyl :-D:-D:-D:-D

Tau, plizzzzzz, szukaj, szukaj, szukaj, i podeslij mi!!!! Musze takie miec :-pNie wiem jakie ceny sa dzieciecych, ale jak takie jak doroslych, to nie kupie przeciez za 50€ :baffled:
Acha, i z jakim rozmiarem zaczynacie przy bucikach? 16? Czy co sie trafi?

Co do ciuszkow, to jedna znajoma mowila mi, zeby ponizej 62 nie kupowac, druga natomiast, co niedawno rodzila, mowila, ze nawet i 50 potrzebowala, a u nas zaczyna sie garderoba od 56. Mysle jednak, ze nie ma co wariowac i malutka w 56 sie topic nie bedzie, hmm?

Z większości doświadczeń moich koleżanek 56 starcza na bardzo krótko, jeżeli w ostatnich tygodniach ciąży dzieciaczek okaże się malutki na USG, wtedy zawsze mozna coś malego dokupić na ostatnią chwilę.

reklama
czesc dziewczyny!!!!!!!!
ja radze porobic wczesniej zakupy, bo ja zciagalam do ostatniej chwili i mąz musiał tym się zająć i niestety wszystko było nie tak, bo albo zle kupil ,albo zly kolor i td .....i pózniej tylko nerwy i zlosci a poco to wszystko jak mozna to wczesniej samej kupic wybrac co sie chce a ile to frajdy sprawi.... POLECAM

Do góry